banner480

AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları 5. Kongresi Gerçekleşti

AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları 5. Kongresi Gerçekleşti
banner269
AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Çine Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 5. Olağan Kongresinde partili kadınlar büyük ilgi gösterdi. Çine İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Ferya Yıldız ve yeni yönetimi görevi teslim aldı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan’ın oluşturulmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Divan Başkanlığına Özlem Taş, Başkan Yardımcısı Feride Kocabaşoğlu, Katip üye Fatma Tekin getirildi. AK Parti İlçe Kadın Kollarının hazırlamış olduğu parti renklerinden oluşan yaka süsleri kongre girişinde katılımcıların yakalarına takılarak kapıda karşılandı. AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları yönetim üyelerini tanıtımında, yönetim kurulu üyelerine partinin rengine özel şallar takılarak kürsüye davet edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ve Çine İlçe Kadın Kollarının çalışmaları slayt gösterileri izlendi.  AK Parti Aydın İl Kadın Kolları önceki dönem Başkanı Seda Sarıbaş, AK Parti Aydın İl Kadın Kolları yeni Başkanı Duygu Göğde yeni ilçe kadın kolları ve yönetimine başarılar dilediler. Büyük coşkuyla geçen kongrede tüm katılanlar AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız’ı ve yeni yönetimi tebrik ettiler.

Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız’ın Yönetim Kurulu Üyeleri Belgin Gürsoy, Elçin Çınar, Özlem Sevinç, Şermin Savran, Yasemin Çerçi, Necla Duran, Selma Şenlendi, Nazlı Ülker, Semra Vural, Birsel Genç, Fatma Çiftçi, Ayşe Tozar, Yeliz Uysal, Ayşe Kaptan’dan oluştu.

“Ben Değil, Biz Varız”

İlk olarak konuşan Kadın Kolları Başkanı ve Başkan Adayı Ferya Yıldız, “AK Parti’de kongre demek daha da güçlenmek, birlik ve beraberliğimizin daha da artması demektir. Ülkemize, milletimize hizmet etmek için buradayız. Bizim hücrelerimize kadar işlemiş olan bu davaya gönül vermiş birer fert olarak Reisi Cumhurumuzun bizlere göstermiş olduğu yolda partimizin her daim dün ve bugün olduğu gibi yanında olmaya devam edeceğiz. Ne mutlu bizlere ki aradığımız Türkiye’nin mimarı, kutlu yürüyüşün lideri Başkomutan Recep Tayip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız. Gün bölünme, küsme günü değil, gün birlik ve beraberlik olma günüdür. Bizlere bugün bir bayrak teslim edildi. Biz bu bayrağı yönetimimizde bulunan 23 arkadaşımızla değil, AK Parti’ye gönül vermiş bu kutlu yürüyüşte bizimle birlikte yürümek isteyen bütün dava arkadaşlarımızla beraber, bizden sonra gelecek olan AK sevdalılara ulaşana kadar en iyi şekilde çalışıp, başarılar kazanacağımıza söz veriyoruz. Ben değil biz varız. Kongremize katılan Vekilimize, Başkanlarımıza ve kadınlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Bu Bir Bayrak Değişimi”

Teşkilat olarak 2019 yılında yapılacak seçimlerde çok önemli görevler düştüğünü belirten AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosu, kadın kollarının teşkilat açısından çok önem arz ettiği üzerinde durarak, seçilen başkanın ve yönetiminin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inandığını belirtti. Başkan Tosun, “İlçemizde kongre sürecimizi tamamlamış oluyoruz. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın önderliğinde partimizde yaşanan değişim ve yenilenme çalışmaları çerçevesinde Gençlik Kollarımızda olduğu gibi Kadın Kollarımızda da değişikliğe gidildi. Bu bir bayrak değişimi. Üç yıldır çalıştığımız Kadın Kolları Başkanı Nurten Payze ve yönetimine teşekkür ediyorum. Zor süreçlerden geçildiği zamanlarda güzel çalışmalar yaptılar. Partimizde, Kadın Kollarımız olarak birincilikler aldılar, kendilerini kutluyorum. Tüm AK Parti Çine Teşkilatı ile 2019 yılında yapılacak seçimlere çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlayacağız. Ülkemizde ve İlçemizde nüfusumuzun yarısın kadılardan olduğunu düşündüğümüzde, Kadın kolları Teşkilatı çok önemli. Seçimlerde Kadın Kolları Teşkilatında çalışan kadınların çok büyük etkisi vardır. Yeni Başkanımız Ferya Yıldız ve ekibine başarılar diliyorum.18 Mat Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü kutluyor ve şu anda Kahraman Ordumuzun Afrin’de düzenlenen operasyonlara katılan Mehmetçiğimize de Allah yardımcıları olsun, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

“Çine’de Seçimi Sermayenin Gücü Aldı”

Kadınlarımıza siyasette ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın kadınlarımıza ne kadar önem verdiği, kadının siyasette daha etkin yer alması için ne kadar gayret gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Kadınlarımız siyasette olmazlarsa biz seçimleri kazanamayız. Yerel seçimlerde hiç kazanamayız. Kadınlarımıza siyasette ihtiyacımız var. Bu bir gerçektir. Siyaset bir emek işi, alın teri gerektiriyor. Gerçekten çalışılmazsa karşılığını göremezsiniz. Siyaset uzun bir maraton koşusudur, sabırlı olmak lazım. Emek ve alın teri varsa saygı duymak gerek.  Şimdiye kadar görev yapan isimli, isimsiz kahramanları tebrik ediyorum. Nurten Payze ablam yok kongremizde ama kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Siyasette çok çalışmak gerekiyor. Yeni Kadın Kollarımız Başkanı Ferya Yıldız zaten partinin içerisinde emeği olan bir üyemizde, şimdi başkan olarak yerel seçimlerde Çine’yi solun elinden alalım. Çine’de CHP almadı aslında seçimi sermayenin gücü aldı.  CHP’den burayı almamız lazım. Çine’nin ve Aydın’ın aslı Sağ’dır. Demokratların kalesidir. Anormal durumu normal duruma çevirmemiz gerek. AK Parti’nin yerelde seçimi alması gerekiyor. Buna odaklanmalıyız. Alınmayacak seçim yoktur.  Kongre Çine’yi ve Partililerimize hayırlı olsun. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümünü kutlayacağız, başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Afrin’deki askerlerimize ve gazilerimize Allah yardım etsin, inşallah oradan da zaferle dönecekler” şeklinde ifade etti.

Kongreye, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem,  AK Parti Aydın İl Kadın Kolları önceki dönem Başkanı Seda Sarıbaş, AK Parti Aydın İl Kadın Kolları yeni Başkanı Duygu Göğde, AK Parti Kuşadası İlçe Kadın kolları Başkanı Arzu Candır Bayraktar, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve yönetimi, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemal Çakır ve yönetimi, AK Partili üyeler ve pek çok davetli katıldı. 





























Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 10:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472