banner488

AK Parti Çine İlçe Danışma Toplantısı

AK Parti Çine İlçe Danışma Toplantısı
banner496
Ak Parti Çine İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği aylık İlçe Danışma Meclis Toplantısı yapıldı.

AK Parti Çine İlçe Danışma Meclis Toplantısı Çine Halk Kütüphane Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Ak Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve muhtarlar katıldı. Toplantı şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı.

“Hizmetlerimizin takiplerini yapıyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Tosun, “15 Temmuzda büyük badire atlattık, milletimizin engin verasetiyle herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptı. Bu konu ile ilgili süreç devam ediyor. Devletimiz, hükümetimiz bu konu ile ilgili kim varsa yargı mensupları üzerlerine düşen görevi yapıyorlar. Çine’de de daha önce görevden ihraç edilenler oldu ve yeni gelişmeler oluyor. Bundan sonrada bu konu ile ilgili gelişmeler olacak, devletimiz herkesi biliyor. Kimin ne yaptığını biliyor. Kamuoyunun bazı beklentilerinin olduğunu da biliyoruz ama yasa gereği çalışmalar devam ediyor. Hiç kimsenin bu konuyla ilgili endişesi olmasın. Çine hizmet için neler kazandırabiliriz diye milletvekillerimizle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Hükümet Konağı ve Adliye konusunda proje ihale süreçleri başlatıldı ve ihalesi yapıldı. 2017 yılında yapım çalışmalarına başlanacak. Aydın Valiliğinde Milletvekillerimizin katılımıyla Çine Devlet Hastanesi’ne Çineli Hayırsever vatandaşımızın katkısıyla Diyaliz Merkezi protokolü imzalandı.  Yurt ve Anaokulu yapımları devam ediyor. Mahalle sakinlerinin bizlerden istediği gölet konularını 2017 yılında birçoğu başlayacak, takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Belediye Başkanı çalışmıyor”

Çine Belediyesi ve Belediye Başkanının çalışmadığını vurgulayan Başkan Tosun, ”6 bin sağlam üyemiz var. Bizler bu üyelerimizi diri tutarsak, bir olursak her seçimi kesin kazanırız. Çine belediyesi ve Sayın Başkan çalışmıyor, belediyeyi başka birileri yönetiyor, başkanın belki bundan haberi yok. Anlatabiliyor muyum? Başkan belediyeye güzel bir şekilde başkanlık yapamazken gitti ÇİPAŞ’ın başkanı oldu, orası batık. Gitti Sulama Birliği’ne başkan oldu, orası batık. Gitti Madransporun başkanı oldu. Bakın 4 tane başkanlık görevi.  Birisini yönetemezken, başkaları yönetirken, diğerlerini de başkaları yönetiyor oralarda batmış durumda. Her taraf çok kötü bir şekilde yönetiliyor. Bu konuları bütün üyelerimizin her platformda anlatmalarını istiyoruz.”

Başkanlık sistemi referanduma sunulacak

AK Parti Aydın milletvekili Abdurrahman Öz, 15 Temmuz gecesinde ve birkaç gün içerisinde demokrasiden yana, devletinden, milletinden yana tavır koyduğundan dolayı Milliyetçi Hareket Partisine teşekkür etti. Tekrar gündeme gelen Başkanlık sistemi ile ilgili bilgi veren milletvekili Öz, “Şu n mecliste olan dört partide insanımıza yeni Anayasa vadetti. Bizlerde AK Parti olarak yeni Anayasa teklifinde önceliğimizin Başkanlık sistemi olduğunu belirttik. Başkanlık sistemi üniter yapının ortadan kalkmasını gerektirmiyor. Aydın bölgesinde bu maalesef aleyhe kullanılıyor. Anayasamızın ilk dört maddesini değiştirme gibi bir düşüncemizin olmadığını ifade etmiştik. Büyükşehir Belediye yasasını çıkartırken, Aydında bu yasanın getirdiği yetkileri tepe tepe kullanan ve Aydın’a hizmet etmeyen başkan o zamanda bu yasa hakkında aleyhinde konuştu. Başkanlık sistemiyle ilgilide doğru beyanda bulunmuyorlar. Anayasa ve Başkanlık sistemi teklifimiz meclisten 550 vekille dahi geçmiş olsa bile her halükarda referanduma sunulacaktır. Bizim insanımızın kararına saygı duyduğumuzu gösterir. Şunu demiyoruz biz anayasanın öngördüğü çoğunluğu sağladık bu sebeple referanduma gerek görmüyoruz demiyoruz. İnsanımız bizden ne isterse biz ona göre yolumuzda yürüyeceğiz.”

“Birinci mağdur vatan evladıdır”

FETÖ ve paralel devlet yapılanması denilen yapılanmada birinci mağdur bu millettir diyen vekil Öz, “15 Temmuz gecesi o hainler başarılı olmuş olsaydılar bugün onları savunlar da bizlerle beraber muhtemelen hapiste olurdu. Bu unutulmaması lazım. Birinci mağdur 79 milyon vatan evladıdır, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.  Bunların üstü ihanet, ortası ticaret, altı ibadet demiştim. Ey ibadet kısmında olan hemşerilerimiz bunlardan uzaklaşın, bunlar bir terör çetesi demiştim. Bu bizim siyasi tecrübemizdendir. 17-25 Aralıktan sonraki süreç belliydi. Bu süreç içerisinde halen bulunanlar mağdur değildir” şeklinde konuştu.

“Mutlu olan insanın karnı ağrımaz”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı açılışta bana atfen ifadeler kullanmış, biz kötü sözü sahibine iade ediyoruz diyen Abdurrahman Öz, “AK Parti siyaseti olarak hiçbir zaman kötü sözde ve yerde durmuyoruz. Bizim Aydın’a yapılan hizmetlerden memnun olduğumuz, mutlu olduğumuzu Çine’den Aydın’a haykırıyoruz. Diyoruz ki;  Biz Aydınlıyız, yapılan hizmetlerden mutlu oluruz. Mutlu olan insanında karnı ağrımaz. O tavsiye ettiği şeyleri hanımefendi kendisi içsin. Ondan sakin olmasını, sinirlenmemesi gerektiğini tavsiye ediyorum. Sinirleniyorsa doktora gitsin, biz öyle tıbbi olmayan şeyler tavsiye etmeyiz. Gitsin doktordan sakinleştirici alsın, eğer zaten kullanıyorsa doktor tavsiyesine göre onu artırsın. Biz tıptan ve bilimden yanıyız” dedi.

Vekil Öz’den, Büyükşehir Başkanına 3 görev

Benim ona tavsiyem ben ona siyasi malzeme konusu veririm, bundan sonra gittiği ilçelerde onları konuşsun. Ona üç görev veriyorum; Bir kağıttan okumasın, konuşmalarını irticaren yapsın. İki Aydın merkezde Efeler’e Yeni Dörtyol Kavşağı var biliyorsunuz orası şu an sıkışık, haydi görelim oraya da başla diyoruz. Birazda bunula eğlensin, oyalansın. Yapabiliyorsa tabi. Üçüncü görevi Aydın ilçelerini, AK Parti Aydın Milletvekilleri en çok ziyaret edenler. Büyükşehir Belediye Başkanı Çine’ye kaç kere geldi, hesabını versin. Hangi ilçeye kaç kere gittiğini açıklasın. Kendilerinin günde iki üç ilçeye gitmesi lazım. Biz hizmet edeceğiz inşallah önümüzdeki dönemde de Aydın’da AK Parti Bayrağını hep beraber dikeceğiz” şeklinde ifade etti.









Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472