banner488

AK Parti Aydın Milletvekili adayları muhtarların sorunlarını dinledi

AK Parti Aydın Milletvekili adayları, Çine Muhtarlar Derneği’nde mahalle muhtarıyla buluştu.

AK Parti Aydın Milletvekili adayları muhtarların sorunlarını dinledi
banner496
 AK Parti Milletvekili adayları AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, milletvekili adayları Mustafa Savaş, Hilmi Yıldırım, Hakan Çağlar Erürker bir çok muhtarın bulunduğu Dernek’te buluştu. Adaylara,  AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim kurulu üyeleri, Aydın Kadın Kolu Başkanı Mediha Turgut, Çine İlçe Kadın Kollar Başkanı Nurten Payza ve yönetim kurulu üyeleri, Çine Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Üyeleri, Aydın Gençlik Kolu Başkanı Enes Yıldız’da eşlik etti. Adaylar seçim beyannamelerini anlatarak destek istediler. Muhtarların sorunlarını, sıkıntılarını dinlediler.

7 Haziran’da çıkan tablonun değerlendirmesini yapmış olmanız gerekir diyen AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, “ Bu seçimin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Bunun yanı sıra Çine için de bir o kadar önemli. Bu seçimde artık bir sebebiniz kalmadığına inanıyorum. Ankara’da, Aydın’ın bütün sorunlarını çözebilecek güçte bir liste ile seçime hazırız ve sizlerden bütün adaylarımız için desteklerinizi beklediğimi bir kez daha vurguluyorum. AK Parti Hükümeti döneminde muhtarlarımızın özlük hakları verilmesi konusunda AK Parti üzerine düşeni yapmıştır, muhtarlarımızın da bu seçimde üzerlerine düşeni yapmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

En Büyük sıkıntılarının Büyükşehir’den kaynaklandığını söyleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz, “ Büyükşehir olmamızla beraber yeni muhtar arkadaşlarımız çok sıkıntı yaşıyorlar. Muhtarların özlük hakları konusu en önemli sorun bizim için. Muhtarların SGK veya BAĞ-KUR’unu devlet yatırması lazım. Bizlerde devlet memuruysak bizlere de bu hak sağlanmalı. Bunun yazışmalarını yapıyorum ve peşini bırakmayacağım. Bazı mahallelerimizin gölet yapımı için müracaatları oldu ama henüz bir gelişme olmadı. Alabayır Mahallemizde Gerga Antik kent var ama turistlerimizin buraya ulaşabileceği bir yol bile yok, turist geliyor ulaşım yok bizler mahcup durumda kalıyoruz” şeklinde ifade etti.

Göletler konusun da açıklamayı AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen yaptı; “Göletler artık Büyükşehir yasasında Bend adı altında Büyükşehir yetkisinde. Veysel Eroğlu gibi çalışkan, deneyimli, uzman bir bakanımız var Bend’e çevirdik inşallah bu hizmetlere kaldığımız yerden devam edeceğiz. DSİ ile olacak işlerde avantajlı noktadayız.”

Bu ekiple 1 Kasım’dan sonra AK Parti iktidarı döneminde sorunları çözecek bir kadroyla yola çıktıklarını vurgulayan Mustafa Savaş, “Sorunlarınızı biliyorum, her zaman takipçisiyim. Sorunlarınız karşısında Çineli bir kardeşiniz olarak emrinizde olacağım. Bu bir fırsat 1 Kasım’da destek olarak hem Çine’de hem de Aydın’da iyi bir sonuç alınması noktasında önemli bir fırsat. Her zaman karşınıza çıktım, her defasında sahip çıktınız. Ama 1 Kasım’da daha fazla sahip çıkmanızı istiyorum. 7 Haziran seçimlerin çok önemli olduğunu söylemiştik. Hem içerideki hem dışarıdaki şer odakları ülke üzerinde çok büyük oyun oynuyorlardı, bu oyunun bozulması adına önemsiyorduk. Eski Türkiye özlemi duyan insanlar onu geri getirmek istiyorlardı. 13 yıllık kazanımlar vardı onların devamı için 7 Haziran önemliydi. Eski Türkiye’de hep hatırlatıyorduk darbeler, enflasyon, kuyruklar, faizler vardı onlardan Türkiye kurtulmuştu. Onların geri gelmemesi için önemliydi. Biz bunları anlatırken bize diyorlardı ki; Siz milleti korkutuyorsunuz. Bizim korkutmadığımız, gerçekleri söylediğimiz son üç ayda ortaya çıktı. 1 Kasım’da, 7 Haziran’a benzer bir tablo çıktığında ben 2 Kasım’ı düşünemiyorum. Hepinizin işi var gücü var, çoluğu çocuğu var. Bu ülkenin üretime, istihdama, istikrara, huzura, güven ortamına ihtiyacı var. O kazanımların devamı için 1 Kasım çok önemli. ‘ Haziran’da istediğimiz sonucu elde edemedik, birinci parti olduk en yakın rakibimize 8 milyon fark attık ama tek başına hükümet olma yetkisini alamadık. 1 Kasım’ı 7 Haziran’ın telafisi olarak görüyorum ve 1 Kasım’ın da telafisi yok. Bu işin vebali var. Tarih zaman zaman tekerrür eder. O tarihin tekrar tekerrür etmemesi hepimizin elinde. Bu kadro önümüzdeki dönem çok daha güzel işlere imza atacak. Destek sizden hizmette bu ekip, kadrodan. Mazeretimiz kalmadı” şeklinde konuştu.

Sorumluluk almak kolay değil, muhtarlarımız halkın sorumluluklarını almış kişilerdir diyen AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, “Görev alan herkes görevinden sorumludur. Bu sorumlulukları yerine getirirken bir takım sorunlarla karşılaşıp mücadele ediyoruz. Çine çok geniş bir alan çok fazla köy sayısı var. Köylerimiz, Özel İdare zamanımdayken, iddia ediyorum Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en iyi dönemini son on yılda yaşadı. Aydın 30 Büyükşehir’in arasına girdi. Biz bunu hizmet dağılmasın, hizmet tek elde toplansın, doğru kurgulansın, doğru programlansın, hizmet hızlı ve çabuk kaynak israf edilmeden götürülsün diye Büyükşehir’in temel mantalitesi budur. Büyükşehir’in yetkilileri direk veya endirek size şunu söylüyorlar olabilir. ‘Muhtar aman ha 1 Kasım’da CHP’ye mahalleden oy çıkmazsa kusura bakma Büyükşehir’den de hizmet gelmez’ diyebiliyorlar. Muhtarların yerine kendi koyuyorum. Acaba ben olsam ne yapardım. Peygamber efendimizin bir hadisi şerifi var. ‘Dostlarınızla dostluğunuzun derecesini, düşmanlarınızla düşmanlığın sınırını ve derecesini iyi tespit ediniz. Dostluk da ve düşmanlık da çok aşırıya gitmeyin. Ola ki dostunuzla düşman düşmanınızla dost, olursunuz’ diyor. Bir sınır koyun. Türkiye’yi düşünüyorsak. Türkiye’nin geleceğini düşünüyorsak genel seçimlerle yerel seçimleri birbirini karıştırmama lazım. Dostluğumuzu ilişkimizi çok fazla ileri boyutlara taşımamak gerekiyor. Neden mi? Yarının ne getireceğini belli olmaz. Olayları bugüne yaşamak yerine uzun vadeli düşünmek lazım. Belki önümüzdeki günlerde çok farklı şeyler olabilir. Sizler yine hesabınızı kitabınızı yapın da, dengeli ve ölçülü götürmekten fayda görebilesiniz. Güçlü bir siyasi iradeye sahip olmamız lazım. Türkiye kritik bir süreç içerisinde, bu bakımdan vatanımızı böldürmeden ayakta kalmamız lazım. Güçlü hükümet AK Parti tarafından kurulur” dedi.

Muhtarlar Derneğinde konuşmalarını bitiren AK Parti milletvekili adayları Çine esnafına destek vermek için mağazalardan öğrencilere, okul kıyafetleri hediye ettiler.

AK Parti milletvekili adayları, Tunceli 4. Komando Tugayı'nda vatani görevini yerine getirirken şehit olan Komando Çavuş Berat Uzunova’nın baba ocağını ziyaret ederek, Berat Uzunova için dualar okudular.












Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 01:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472