banner488

Ahmet Ertürk, Çine İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti

AK Parti Aydın il başkanlığına atanan Ahmet Ertürk, Çine ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Ahmet Ertürk, Çine İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti
banner496
AK Parti Aydın il başkanlığına atanan Ahmet Ertürk, Çine ilçe teşkilatını ziyaret etti.

AK Parti Çine ilçe binasında ilçe başkanı Mehmet Tosun, meclis üyeleri, kadın kolları üyeleri, gençlik kolları üyeleri ve partililer tarafından karşılanan Ahmet Ertürk, ilçe teşkilatlarının ziyaretlerinin ardından genel merkeze bir rapor sunarak, ilçe kongreleri için çalışmalara başlayacağını söyledi.

 “Hepimiz Vebal taşıyoruz”

AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nda bayrak değişimi yapıldığını vurgulan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun birlik ve beraberlik içinde bu süreci en iyi şekilde neticelendirmek zorundayız dedi. Hepimiz vebal taşıyoruz diyen başkan Tosun, “Partimizde yaşanan değişim ve yenileme çalışmaları sonucunda il başkanlığımız da genel merkezimiz tarafından bir değişikliğe gidildi. Teşkilatımızın büyük bir çoğunluğu tarafından ortak fikirle Ahmet Ertürk Başkanımız, Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirildi. Cumhuriyet ve siyasi tarihimizin en önemli senelerinin arifesinde çok önemli bir görevi devir aldı, bu bir bayrak değişimi. Bizde hep beraber birlik beraberlik içinde başkanımızın başkanlığında bu süreci en iyi şekilde neticelendirmek zorundayız. Çünkü hepimiz vebal taşıyoruz. Bu vesile ile önceki dönem beraber yol arkadaşlığı yaptığımız, çalıştığımız il başkanımız Ömer Özmen’e ve ekibine çalışmalarından, hizmetlerinden dolayı teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Yeni İl Başkanımıza da başarılar diliyorum, Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

“Kutlu Yolda Yürümek İçin Göreve Getirildim”

Partililerin yoğun ilgisi eşliğinde karışlanan AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, “Güzel günler hepimizin, güzel gelecekler bizlerle beraber olsun diliyorum. Zor ve sıkıntılı günler yaşayan bölgemiz coğrafyasında inşallah Sayın Cumhurbaşkanımıza Allah güç ve kuvvet versin, bizlerde çalışmalarımızla O’na iyi bir yol arkadaşı olalım. Memleketimiz tekrar istikrarsızlığa, sıkıntılarla karşılaşmasın. Bölgenin parlayan yıldızı olma konusunda iddialı bir duruş sergileyen Türkiye’mize yararlı çalışmalarda bizlerede nasip olsun. Türkiye’de her iki vatandaşımızdan birinin oyunu alarak 15 yıldan bu yana istikrarlı çalışmalarını sürdüren partimizin bu çalışmalarına hep beraber katkı sağlamak için yeni bir döneme geldik. Cumhurbaşkanımız bizi aradı, biz iki dönem o zamanlar başbakanımızdı, o zaman yol arkadaşlığı yaptık. Çine’yi kazanamamıştık ama Akçaova’yı kazanmıştık. Adalet ve Kalkınma Partisi ülkemiz insanlarının beklediği güzel hizmetleri, gerçekten hak ettiği ve layık oldukları onurlu hizmetleri yapmak için yoğun bir çaba harcadı. Ülkemizin birçok vilayetinde yüzde 68’lere, yüzde 70’lere varan oy aldı AK Parti. Ama Aydın’da biz hep yüzde 40’lar civarında kaldık. Bu eksiklikleri bilerek ne yapmamız gerekir, diğer illerden ne eksikliğimiz var neden Çine’yi kazanamıyoruz, neden Aydın ilçelerini kazanamıyoruz öz eleştirisi yaparak, geçmişteki hatalardan ders çıkararak bu kutlu yolda yürümemiz lazım” dedi.

“Bize Ağır Ve Veballi Bir Yük Yüklendi”

Ertürk, “Seçimler çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi arayarak görevlendirme yaparken ‘arkadaşlarımızla teşkilat seçimlerini, kongrelerimizi ve il kongrelerinizi yapın. Teşkilat çalışmalarını sonlandırdıktan sonra yoğun bir şekilde Büyükşehir hedef olmak üzere ilçelerimizin belediye başkanlıklarına, meclis üyelerine etkili ve verimli çalışmalar yapmanızı bekliyorum’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanımıza, ‘bize verdiğiniz görev gerçekten zor bir görev’ dedim. Aydındaki 17 ilçeden 4 tanesi AK Parti’de. 13 ilçe ve büyükşehirde muhalefet partiler tarafından yönetiliyor. Büyükşehir olarak İl Özel İdaresi diye bir kurumu da kaybettik, hamur oldu. ‘Bize ağır ve veballi bir yük yüklüyorsunuz’ dedim. Sayın Cumhurbaşkanım, ‘Ahmet bey kolay işi herkes yapar’ dedi. ‘Bu Büyükşehri kendinize yakıştırıyorsanız bir şey demem, yakıştırmıyorsanız Büyükşehir meselesini halletmenizi istiyorum. İstediğim tek şey budur birinci öncelik’ dedi.  Cumhurbaşkanımız Büyükşehri istiyor. Ne yapmamız lazım; Çine’yi alacağız ki ve diğer 12 ilçeyi de alarak Büyükşehri kazanacağız” şeklinde konuştu.

“İlçelerde Temayül Yoklaması Yapacağız”

İlçe Başkanlarının süresini doldurduğunu söyleyen Ertürk, kongrelerin gerçekleşmesi için çalışmalar başladığını söyledi. Ertürk, “ Son ilçe ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yarın ben raporumu genel merkeze yazacağım. İlçe başkanlığına ve ilçe yönetim kuruluna aday olmak isteyen arkadaşlarımız müracaat edecekler bize. Biz genel merkezimize ileteceğiz, genel merkez bize bir gün verecek. Belirlenen günlerde ilçelerimizi ziyaret ederek, kararı onlar verecek ama partili arkadaşlarımızla mevcut ilçe yönetimi, önceki dönemlerde görev yapmış partililerimizle, meclis üyelerimiz, mahalle temsilcilerimizle beraber temayül yoklaması yapacağız. Aday olan arkadaşlarımız içerisinden bir arkadaşımızı belirleyeceğiz. Aday olup da halkımızın kabul ettiği hangi arkadaşımız varsa bunu belirmeye çalışıyoruz, zor bir görev, bazen isabetli olmayabiliyor. Genel merkezimizle beraber en isabetlisi neyse onu yapmaya çalışacağız. Siz doğru kararlar vereceksiniz. AK parti çizgisi yükseliyor, Çine’mizde seçimi kazanabilecek bir nokta, fırsat ve imkan yakalama içerisinde olacağız” dedi.

“2019’da Belediyeyi Kazanmalıyız”

Belediye başkan ve meclis üyesi adayı olmak isteyenlere açıklama getiren Ertürk, “İlçe yönetimlerinde görev alabilecekler, ilçe başkanı bile olabilecekler. Eskiden bu engeldi. Parti kademelerinde görev alanlar yerel yönetim seçimlerinde aday olamıyorlardı. Bunu neden kaldırdık, aday geç belirleniyor. Bizim aday sağına soluna dönemeden sandık konuluyor önüne. Adayımız doğru düzgün çalışma yamadan, tanınmadan, bilinmeden sandığa gidiliyor. Geç belirlendiği için adaylarımız, biz geride kalıyoruz diye anlattım Cumhurbaşkanımıza. ‘Büyükşehri kazanmanız için bu mu lazım, erken belirleyelim adaylarımızı’ dedi. Bizim hedefimiz teşkilat olarak yerel seçimleri kazanmak için gayret etmek. Önümüzdeki 2019 ‘da Mart ayındaki seçime hazırlanacağız hep beraber. Burada gönüllük esasıyla, bir sevda için buradayız, Reisimize yol arkadaşı olmak için buradayız, Çine’mize yapılacak olan güzel hizmetlerine bizlerde katkı sağlayalım çorbada tuzumuz olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi sıkılmadık el bırakmayacağız. Siyasetçinin mayası hamuru insanlarla temas etmek, insanlarla selamlaşmak, hal hatır sormak ve tokalaşmaktır. Çine’den daha güzel, daha yararlı ve verimli adaylarla çalışarak hep beraber inşallah 2019’da belediyeyi kazanacağız. Milletvekilimiz Mustafa Savaş’la makus tarihimizi kırdık, vekilimiz sizin hemşeriniz, O’nun hatırı için burada belediye başkanlığını kazanmamız lazım. Daha iyi hizmetler için kendi ilçesinde seçimi kazanmamız lazım” ifadelerini kullandı.












































Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 21:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472