banner488

“1 Kasım Türkiye’nin son şansı”

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Aydın Milletvekili adayı olan gazeteci ve televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu Çine’yi ziyaret etti.

“1 Kasım Türkiye’nin son şansı”
banner269
 Gündüz Çine esnafını ziyaret eden Tayfun Talipoğlu, akşam Soğancılar ve Gölbaşı kahvelerinde seçmenle buluştu. CHP Aydın Milletvekili adayı Tayfun Talipoğlu’na, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Fahriye Aslan, yönetim kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti.

“Türkiye koalisyonlarla yönetilmeyi özledi”

1 Kasım seçimleri Türkiye’nin kamburu haline gelmiştir diyerek sözlerine başlayan CHP İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, “Yüzde 60’ lık bir blok bazıları tarafından hiçe sayılarak 1 Kasım’da tekrar seçim sandık başına gitmeye zorluyor. 7 Haziran sonuçlarından Türkiye birlik beraberliği özlediğini gösterdi. Koalisyonlarla yönetilmeyi özlediğini gösterdi. Ama tek başına iktidar olmayı isteyen bir zihniyet var. Tepeden tırnağa kadar 13 yıldır bu ülkeyi eziyetle ezen bu ülkeyi yerle bir eden bütün olumsuzlukları bu ülkeye yaşatan AKP iktidarı halen daha yetmedi diyerek kanla beslenen Mehmetçiğimizin kanını cananını kullanarak seçim siyasetinde kullanarak tek başına iktidarı devam ettirmek istiyor. Bizler inanın seçimi nasıl heyecanlı bir noktaya getirebiliriz diye çareler arıyoruz. Fazla söze gerek yok. Ülkenin geldiği nokta ortada. Bizim sizlerden tek bir dileğimiz ricamız var. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçtaroğlu koalisyon olması için topyekun parti değişimiyle elinden geleni yapıyor. Maalesef tam koalisyon hükümetinin kurulma arifesinde birileri düğmeye bastı ve sandığa gidelim. Zaten biten bir AKP iktidarı vardı. Bununda nefes alma zamanını yarattılar. Aslında mevta ortada yatıyor acaba bir canlılık daha gelir mi diye yaptılar. Ama biz biliyoruz ki Türk milleti, ulusu  1 Kasım’da AKP’ye tek başına iktidar olma şansını vermeyecek daha da sandığa gömecek. Demek ki bunlar akıllanmadılar 1 Kasımda biraz daha tokatlayın biraz daha sandığa gömün” şeklinde konuştu.   

  “1 Kasım Türkiye’nin son şansı”

İnsanların zekasıyla alay etmekteler ama Ege insanını kandıramazlar diyen Tayfun Talipoğlu, “7 Haziran seçimleri sonrası 9 Haziran da terör olayları başladı bunu benden çok Çineliler daha iyi değerlendirir diye düşünüyorum. Çünkü ege farklıdır yağıyla, zeytiniyle, meyvesiyle, sütüyle, yoğurduyla kafası çalışan insanların diyarıdır. Her şeyi çok iyi değerlendirebilirler ve değerlendiriyorlar da zaten seçim sonuçlarında her zaman bunu gösteriyor. Her şeyden önce kendimden örnek vereceğim. Biliyorsunuz ben yıllarca yol hikâyeleri bamteli programı yaptım. Benim programım köylü arkadaşların mazot çok pahalı yem çok pahalı diyerek siyaset yapıyorsun diye kaldırıldı. Ama bir müddet sonra her şeyden rahatsız olmaya başlarsın bir iktidar eğer 10 seneyi geçtiyse o artık ömrünü tamamlamıştır ve her şeyden korkmaya başlar hele arkasında yolsuzluklar varsa daha çok korkacaktır. Bir gün dahi iktidarı bırakmaya tahammülü olmayan bir partiyle karşı karşıyayız. Çünkü bir gün dahi bıraksalar biliyorlar ki yüce divan var arkasından lahey var. Bunu artık onlarda biliyor, onun içinde bu seçimi kanla beslenerek her şeyi yaptıklarının sizler farkındasınız. Eğer biz bunlardan memnunuz diyorsanız bizim diyecek bir şeyimiz yok. Neden hep bizim çocuklarımız ölüyor, onların çocukları bedelli askerlik yapıyor, bizimkiler ölsün diyorsanız, biz yine mazotu pahalı almak istiyoruz diyorsanız bizim çocuğumuz yine asgari ücretin altında maaş alsın diyorsanız oyunuzu AKP’ye verin. Bugüne kadar hiç yolsuzluk yapmadık demediler farkındaysanız. Sayın Cumhurbaşkanı bile böyle şeyler yaşanmadı demedi. Sadece niye yakaladınız dedi arkadaşlar. Yapmak suç değil yakalamak suç. Çünkü 17-25 Aralık ortaya çıkmasın diye bu ülkede koalisyon kurdurulmadı ve ülke kan gölüne döndü. HDP’nin  yüzde 80 alması değildi mesele, iktidarı kaybetmeleriydi. HDP yüzde 120 tanede alabilirdi iktidarı kaybetmeyecek olsalar bir problem yaşanmayacaktı. 1 Kasım 7 Haziranın uzatma dakikalarıdır. 1 Kasım Türkiye’nin son şansıdır. Bu ülkede kan dursun istiyorsanız uzlaşmacı Cumhuriyet Halk Parti‘sinden yana olmak durumundasınız. 2 Kasım sabahı bu kadro halen iktidarda olursa bilin ki bu ülke kan gölüne dönecektir. Çünkü iktidarda kalmak için her şeyi yapacaklardır. Sevip sevmemeniz önemli değil belki geçmişte bir takım hesaplarınız olmuştur üzüntüleriniz olmuştur ama bu seçim barış olsun mu olmasın mı seçimidir. Eğer barış olsun istiyorsanız lütfen 1 Kasımda o sandığın başında çok iyi düşünün. Küçük hesaplarla eve gelen 3-5 kuruşla eve gelen yardımla onla bunla suyla lütfen kendinizi kandırmayın. Bu insanların zekâsıyla alay etmektir. Belki ülkenin bazı yerlerinde alay edebilirler ama Ege insanını kandıramazlar. Çünkü ege insanının kafası çalışıyor” dedi.












Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 01:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472