banner488

ŞİKAYET ETME OY KULLAN…

Demokrasi, halkın halk tarafından ve halk için yönetilmesi olarak tanımlanmaktadır. Başka bir anlatımla halkın egemenliğini kullanmasında yöneticilerin belirlenmesinde tek yetkili olduğu rejimin adı demokrasidir. Demokrasinin aracı da sandıktır.

Sandık, halkın iradesini yansıtması bakımından önemlidir. Seçimlerin Şaibesiz Güvenli baskıdan uzak ve meşru bir ortamda yapılması gerekir. Türkiye’de seçimlerde şeffaf zarf, sistemdeki güvensizlik, çöplerden oy toplama ve fazla basılan oylar gibi çarpıklıklar seçmenin önemli bir bölümünün sandığa gitmeyerek oyunu kullanmamasına sebep olmaktadır. Buda gerçek halk iradesinin sandığa yansımasına engel olmaktadır. Son seçimlerde seçmenin  1/5 sandığa gitmediği görülmektedir. Yapılan istatistiklerde, sandığa gitmeyenlerin çoğunluğunun muhalefet olduğu gerçeğini de ortaya koyuyor.

Herkesin hür iradesini, yani oyunu sandığa yansıtması şikâyet edilen yönetim şekli ve sıkıntıların giderilmesi açısından da çok önem taşıyor. İktidardan  şikâyet edenlerin % 25’i sandığa gidip oy kullanmıyor. Sadece konuşuyor. Oy kullanmak ve iradeni yansıtmak için sandığa gitmiyorsan sonra şikayet etmeyeceksin. Çıkan sonuç karşısında da şikâyet etmeye hakkın olmayacaktır. Biraz da meydanı hükümete siz boykotçular tatilciler  bırakmıyor musunuz?

Diğer önemli konu ise sandığa sahip çıkmadır. Muhalefet partilerinin sandığa sonuna kadar sahip çıkanları gördünüz mü? Bazı yerlerde bazı bireysel partilileri bunun dışında tutuyorum. Sanki onlar iktidar olmayı istemiyorlar. Asıl  sandığa sahip çıkmaları gereken muhalefet partileridir. Oylar tasnif edilip, sayılıncaya kadar her partili sandık başında olmalıdır. Her seçim sonrası yaşanan kargaşaya meydan vermemek, kullanılan oyların çöpe gitmesini önlemek için bu gereklidir.

Biz, bu açıdan, muhalefet patilerine çağrıda bulunup, seçmenlerini mutlaka sandığa gitmeleri konusunda uyarmaları gerektiğini anımsatmak istiyoruz. Çünkü sıkıntı muhalefet partilerinin seçmenlerindedir.

Muhalefetin, bugünkü yönetim şeklini beğenmeyenlerin, adresi seçim sandıklarıdır. Bu seçim Başkanlık ile Demokratik parlamenter sisteminin oylamasıdır. Baştan bu yana yazdığımız ve uyardığımız gibi herkesin sandığa gitmesi, hür iradesini yansıtması demokratik görevidir.

Kamu spotları ile güvenli algısı yaratılmaya çalışılsa  SEÇSİS sistemi şaibelidir.. Windows işletim sistemleri ve bu sistem üzerine kurulu ağ ortamları yıllardır çoluk çocuk denecek “hackerler” tarafından bile delik deşik edilmektedir.  SEÇSİS projesinde omurga ve portal anahtarı, portal güvenlik duvarı, portal saldırı tespit ve korunma sistemi, portal yük dengeleyici olarak “Cisco” güvenlik ürünleri kullanıldığı YSK sitesinde bilgi olarak yer almaktadır. CISCO sistem bir ABD firmasıdır CISCO sistemin güvenlik durumu hakkında Google’de “cisco hack” olarak arama yaparsanız CISCO güvenlik sistemlerinin nasıl hack edileceğine ve güvenlik açıklarına dair çok sayıda makale ve yazı bulabilirsiniz (Uzaktan yönetimleri dahil). SEÇSİS yazılım sistemi kesinlikle üçüncü bir güvenlik/kontrol yazılımıyla içsel olarak korunmamakta ve/veya çalışmasının doğruluğu kontrol edilmemektedir.

Peki, SEÇSİS sistemde hile yapmak mümkün müdür? Bu sorunun cevabı, “ evin anahtarını emanet ettiğimiz bekçi evi soyar mı?” sorusunun cevabı ile aynıdır.

“Şikâyet etmek çözüm değil, şikâyet ediyorsan önce sandığa gidip oyunu kullanacaksın”

 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner498

banner472