banner480

Organ Bağışı Beklerken Başkalarına Hayat Verdi

Organ bağışı için sırada bekleyen Firdevs Yıldırım böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetti fakat bağış bekleyen Yıldırım'ın organları başkalarına hayat oldu.

Organ Bağışı Beklerken Başkalarına Hayat Verdi
banner269
 Organ bağışı haftası çerçevesinde Aydın Atatürk Devlet Hastanesi önünde organ bağışının önemine yönelik bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte geçtiğimiz Mart ayında eşini kaybeden ve vefat eden eşinin organlarını bağışlayan Bayram Ali Kunt’a Aydın Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Selma Özcan tarafından plaket verildi.

50 yaşında böbrek yetmezliğinden hayatını kaybeden Firdevs Yıldırım’ın eşi Bayram Ali Kunt“Eşim geçtiğimiz Mart ayında böbrek yetmezliğinden dolayı vefat etti. Biz de eşim için organ bağışı sırasındaydık. Biz de sıra gelirse yararlanabilir miyiz diye bekliyorduk. Fakat zaman yetmedi. Biz de bu sırayı beklediğimiz için daha da farkındaydık. Toprağa bedenimiz gidecek. Organ bağışının bilincinde olanlar lütfen bağışlasınlar. Eşim vefat ettiğinde bağışlayıp bağışlamayacağımızı sordular. Biz de bağışlamaya karar verdik. Eğer ihtiyaç sahibi insanlara hayat olduysa ne mutlu bize” dedi.

Organ bağışı konusunun öneminden bahseden Kunt’a Aydın Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Selma Özcan “ Organ bağışı hepimiz için çok önemli bir olay. Biz bunu yıllarca hem müsbet hem menfi yönleriyle yaşadık. O raddeye gelen hastaların ailesi gerçekten duygusal yönden en dip seviyede oluyor. O yüzden bizim çok çabuk davranıp hasta yakınlarında bunu istememiz gerekiyor. Bu hem onlar hem de biz için çok zor bir süreç. Yaşadığımız örneklerde ben bunu sıkça gördüm. Hasta sahibine durumunu bildirip organ bekleyen insanları anlatıp böyle bir özveride bağışta bulunabilir misiniz? Demek gerçekten çok zor. Bugün onlaraysa yarın hepimizin başına gelebilir. Bu bağışı sağlamak çok büyük bir mutluluk. Bunu defalarca yaşadım. Bu konuda hem bizlerin hem de vatandaşların gerçekten duyarlı olmaları gerekir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 08:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472