banner488

PYD/YPG Siz Kim Tehdit Kim?

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşundan bu güne Hükümetler değişsede Mustafa Kemal Atatürkün çizdiği rotada Türk Dış politikası büyük zikzaklar olmadan 2002 yılına  kadar geldi.

2002 yılında Ak Parti dış politikada yeni müttefiKler yeni hedefler ile yeniden belirlendi. Birazda bu akıma yeni Osmanlıcılık dendi. Gelinen noktada tüm komşuları ile kavgalı yalnız bir Türkiye ve komşularımızdan bize sıçrayan bir terör belası ile kuçağımızda doğdu.

Türkiye önümüzdeki günlerde ve aylarda, PKK/PYD, İŞİD başta olmak üzere daha onlarca terör örgütün  hedefi olmaya devam edecektir.

Bu oyunun kurucusu ABD, AB ve Rusya biz oyuncu görevimizi başarıyla yürütüyoruz.

Rusya ABD, AB ve Suriyenin izni ile başımıza bela olan bir terör bataklığına dönüşen Suriye’ye  sınırlı operasyonla sınırımızdaki İŞİD belası ötelendi. ABD Özünde, ister Kürt, ister Türk, Amerikan askerini sahaya sürmek zorunda kalmadan birilerinin IŞİD’le savaşsın istiyor. Bu görev yine bize verildi.

Kafaları karıştıran şey bir yandan PYD’yle balayı yaşarken nasıl olup da diğer yandan Cerablus operasyonuna destek oluyorlar?

Washington, burada Kürtlere Membiç için “Sen dur. Orası senin değil. Fırat’ın batısına geçme” diyor; ama üstü kapalı olarak Türkiye’ye de “Sen de Fırat’ın doğusuna geçme” diyor.

Kimse bunu alenen söylemese de, Washington, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ve Kürtler arasında kendine göre bir “denge” kurmuş.

PKK/PYD nin İŞİD diye bir sorunu yok çünkü biliyor ki İŞİD olmaz ise kendisi de olmayacak. Oysa ABD’nin tavrı net. YPG ile işbirliği tümüyle IŞİD’e karşı askeri işbirliğiyle sınırlı. Ve bu şekilde devam edecek. Bu gerçeği somutlayan bir çok veri var elimizde. Tüm bastırmalara rağmen Washington, PYD öncülüğündeki Suriyeli Kürtlerin Cenevre görüşmelerinde masada bulunmaları için kılını dahi kıpırdatmıyor. Dedik ya Maşa görevini yapsın o kadar. Hatırlayın, PKK/PYD Rojava yönetiminin martta ilan ettiği ‘Kuzey Suriye Federasyonunu’ kimse takmadı tanımadığını açıkladılar.

PYD eş başkanı Salih Müslim ve YPG komutanlarından ‘General’ Mazlum ile  düzenli temaslarda bulunan ABD’li sivil ve askeri yetkililer şüphesiz Kürt müttefiklerini motive etmek için Kürt kantonlarını birleştirecek koridor konusunda da kapıyı açık tutup PYDye gaz verip daha çok kullanmak istiyorlar. İŞİD’e yapılacak Operasyonda askere ihtiyaç var.

Menbiç alındıktan sonra YPG’nin Fırat’ın doğusuna yeniden çekilmesi ABD’nin Türkiye ile vardığı anlaşmanın bir parçasıydı. Bunu YPG gayet iyi biliyordu. Menbiç’te IŞİD mevzilerini vuran koalisyon uçakları İncirlik’ten kalktı. Operasyon Türkiye’nin rızasıyla gerçekleşti. YPG Membiç operasyonunda 1000 savaşcısını kaybetti. Şimdi abilerine aklı sıra dikleniyor.

Ve Türkiye’nin Rusya ve İran’a yönelik diplomatik hamleleri ve Esad’ı devirme politikasından vazgeçtiğini ilan etmesiyle birlikte YPG’nin“ABD’yle olmazsa Rusya’yla iş tutarım” şeklindeki meydan okumalarının eski karşılığı yok.

Suriye’ye Barış gelsin, ne PYD ne YPG ne de Salih Müslim kalacak, Kürt Kantonlarımı güldürmeyin!...

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner498

banner472