banner480

Türk Telekom’un prestiji sarsıldı

Türk Telekom Avukatı’nın fatura itirazı ile alakalı “şirketin prestiji sarsılır hakkından vazgeç” dediği Çineli Cavit Gökcan, Türk Telekom’un kendisine açtığı davanın Çine Asliye Hukuk Mahkemesi'nce reddi üzerine ödediği fatura bedelini geri alacak.

Türk Telekom’un prestiji sarsıldı
banner269
Kabataş Köyü’nde ikamet eden Cavit Gökcan isimli vatandaş, Türk Telekom hakkında faturaya itiraz konulu yaptığı şikayetinin Çine İlçesi Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararı ile haklı bulunmasının üzerine kendisine Türk Telekom tarafından açılan davayı bugün itibariyle kazanarak ödediği fatura meblağını Türk Telekom’dan geri alacak.


Yaşanan olay Cavit Gökcan’ın 3 Kasım 2011 tarihinde Çine Telekom Şefliği’ne telefonunun tamamen iptal edilmesi için başvurduğu süreçle gelişti.

9 Kasım 2011 tarihinde Türk Telekom Çağrı Merkezi’nden aranan Gökcan’a telefonun kapatılmaması, bunun yerine 6 ay süreyle dondurma teklif edildi. O an için bu teklifi kabul eden Gökcan, telefonun açılmadan önce kendisine mutlaka haber verilmesini söylemesine rağmen 6 Mayıs 2012’de telefonu kendisine haber verilmeden bilgisi dışında açıldı. 26 Temmuz 2012 tarihinde Gökcan’a 25 Tl. tutarında iki adet faturanın gelmesi üzerine telefonun açıldığını fark eden Gökcan, Çine Telekom Şefliği’ne başvurdu.

Gökcan’ın, bu başvurusu neticesinde kendisinden tekrar Telefon iptal Aresbet formu doldurması istendi ve 22 Ağustos 2012’de 14,50 Tl. tutarında bir fatura daha geldi. Bunun üzerine Gökcan, 3 Kasım 2011’de kapatılmasını istediği halde dondurulduktan sonra bilgisi dışında açılan ve 3 adet toplam 39,50 Tl tutarındaki haksız olarak ödediği fatura bedellerinin Çine PTT Müdürlüğü’ne adına havale edilerek mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

Çine İlçesi Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin de kararıyla tüketici dilekçesi, firma savunması, tüketici ile imzalanan Telefon Aboneliği sözleşmesi ve diğer evrakların incelenmesi sonucunda 3 adet fatura ücreti olarak tahakkuk eden ve ödenen toplam 39,50 Tl’nin tüketiciye iadesi yönünde karar verildi.

Bunun üzerine Türk Telekom Avukatı devreye girerek Cavit Gökcan ile Kabataş Köyü’nde görüştü. Görüşmede Avukat, Gökcan’a hakkından vazgeçmesini söyledi. Uzlaşmaya sıcak bakan Gökcan ödediği paranın kendisine iade edilmesini Türk Telekom Avukatı’na bildirdi. Avukat ödeme yapılmayacağını belirtip dava açacağını öne sürdü ve “bu açılacak davanın masrafı bin lira civarında, kaybettiğinde ödeyeceksin” diyerek Kabataş Köyü’nden ayrıldı.

Türk Telekom’un açtığı dava sonucunda 2-3 duruşmaya giren Gökcan, bugün itibariyle Çine Asliye Hukuk Mahkemesi’nin davanın reddine karar vermesi üzerine ödediği parayı Türk Telekom’dan geri alabilecek.

Tüm bu süreç hakkında konuşarak tüketicilerin bilinçli olmasına dikkat çeken ve bu konun emsal teşkil etmesi gerektiğinin altını çizen Gökcan, “Avukat bana Türk Telekom’un prestiji sarsılacak dedi.Ben ödediğim parayı verin dedim. Benim de prestijim sarsılacak dedim. Hem paramı vermiyorlar hem de davayı geri almamı istiyorlar.” şeklinde konuştu. (Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2013, 16:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mustafa AKBALIK
Mustafa AKBALIK - 10 yıl Önce

cavit bey tebrik ederim keşke herkes sizin gibi hakkını arasa haksız ve hukuksuz iş yapanlar bundan sonra dikkat ederler özellikle bu işleri yapan memur yada çalışanlar yok öyle 3 köfte 25 kuruşa

SIRADAKİ HABER

banner472