banner480

Çine’nin ‘Saklı Cennet’i keşfedilmeyi bekliyor

Evciler Köyü sakinlerinin bahar ve yaz aylarında uğrak yeri olan ve Çine’nin ‘Saklı Cenneti’ olarak adlandırdıkları mevkii, eğer değerlendirilirse ileriki zamanlarda tüm Çinelilerin de uğrak yeri haline gelebilir.

Çine’nin ‘Saklı Cennet’i keşfedilmeyi bekliyor
banner269
Çine Evciler Köyü sınırları içerisindeki, Söğütçe Çayı-Kaklık Mevkii olarak adlandırılan noktadaki mera alanını kapsayan, Madran Dağı’nın zirvesinden buz gibi soğuk suyun aktığı çay ve eşsiz doğa harikası irili ufaklı birkaç şelalenin bulunduğu ve ülkemizdeki pek çok meşhur mesire yerlerini aratmayan bölge, keşfedilmeyi ve ilgililerce değerlendirilmeyi bekliyor.


DSİ’ye ait Topçam Barajı Rekreasyon Sahasının Çine Belediyesi’ne devredilmesi ile beraber önümüzdeki süreç dahilinde mesire alanı için gerekli düzenlemelerin yapılması düşünülürken, Çine Belediyesi’nin aynı zamanda Söğütçe Çayı-Kaklık Mevkii olarak adlandırılan noktada da mesire alanı olarak bir düzenleme yapmasını isteyen bazı köy sakinleri, “Topçam Barajı’ndaki sahadan ziyade buralarının da değerlendirilmesi gerekir. Orada bir mesire alanı düzenlense sahi Çine’den kim gider? Çine’nin merkezinin çok yakınında yer alıyor burası. Bahar ve yaz aylarında insanlarımız sadece Asar'daki Milli Egemenlik Parkı’na değil buralara da gelerek gözünü, gönlünü ferahlatmalı.” dediler.

Çine’nin ‘Saklı Cenneti’ olarak ifade ettikleri bu doğa harikası güzellikten tüm Çinelilerin istifade etmelerini ve değerlendirilmesini isteyen bir takım köy sakinleri ise, “Burası sit alanı da değil, gerekli girişimler söz konusu olursa mesire alanı olarak uygun düzenlemeler için hiçbir engel çıkacağını düşünmüyoruz.” şeklinde konuştular.

Betebet Roman';">Ayrıca yürüyüş parkurları olarak gerekli düzenlemelerinin ucuz masraf ile düzenleneceğini ve düzenleme öncesi ilk etapta Çine Kültür Derneği’nin mevcut güzergah dahilinde de bir yürüyüş gerçekleştirerek ilçemiz sınırlarındaki bu doğal güzelliğin farkına varmalarına da dikkat çeken söz konusu köy sakinleri, “Düzenledikleri Doğa Yürüyüşleri ile Çineli bazı elit tabakanın katılımları ile sürdürdükleri organizasyonları Söke gibi yerlere değil, bir dahaki sefere yöremizin özbeöz bu ‘Saklı Cenneti’ne doğru gerçekleşmelerini ve kendilerinin bizzat Çine’ye ait olan bu muhteşem doğal güzellikleri yerinde keşfetmelerini arzu ediyoruz.” dediler. (Murat TAN)






Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 07:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mkirem
mkirem - 10 yıl Önce

çok güzel yermiş ama dernek yöneticilerini haber sayfasından yereceğinize yüz yüze gelip görüşme yapsaydınız, buralarda böyle bir yer var diye (ki yürüyüş grubunun buradan haberi var ve 25 km lik rotanın içine dahil edildi).ikincisi yürüyüşe katılan hangi arkadaş elitmiş merak ettim, gayet hepsi de çapulcudur.ayrıca ilk gezimizi madran dağına, ikinci gezimizi gökbel dağına yaptık.önceliğimiz zaten çinedir.önemli olan bizim gezmemiz değil, dışarıdan gelecek olan yürüyüş gruplarını oraya yönlendirebilmektir.keşke bize gelseydiniz, bakın sökedeki arkadaşlar bizi internet haberlerinden görmüşler ve davet ettiler, bizde oraya gittik.iyi olmamış mı?gittiğimiz yer vatan toprağı değil mi?hem insanları neden elit ya da başka bir sınıf olarak ayırıyorsunuz.çinelilerin her gittiği yeri eleştirelim mi şimdi.biz kimseden takdir beklemiyoruz zaten ama elit de değiliz.sınıf ayrımcısı da.saygılar...

MUSTAFA ÖZLER
MUSTAFA ÖZLER - 10 yıl Önce

çine kültür derneğinin organize ettiği doğa ve tarih yürüyüşlerine katılan insanlar ''sizin deyiminizle'' elit tabaka değildir. çinemizde yaşayan ve her meslekten, toplumun her tabakasından, insanlar var aramızda. katılımcıları tanımadan önyargılı tutumlar sergilememek gerekir. çine kültür derneği çine için önemli bir değerdir. çinemizin başka bir bölgesine değer katmaya çalışmak ve bu hususta haber yapmak önemli bir çalışmadır. fakat bunu yaparken diğer değerlerimize de sahip çıkmak gerekir. bizler elit tabaka değiliz. çapulcu tabakayiz.

Güven BORZAN
Güven BORZAN - 10 yıl Önce

allah aşkına kimse gitmesin!! cennet olarak kalmaya devam etsin!!!

salim avşar em. asb. esas yağcılaredan.izmirde oturmakta,
salim avşar em. asb. esas yağcılaredan.izmirde oturmakta, - 10 yıl Önce

değerli hemşerim. yazınızı okudum, bana cocukluğumu geri gerirdi. ben oyeleri cok eyi bilim, yorumunuz cok isabetli,olukbaşı eski yağcılar .oralarda gorulmeye değer daha neler vaqr. sizi kutluyorum.

mehmet saygı
mehmet saygı - 10 yıl Önce

hiç baska yapcak haber kalmadımı çinede yaa

omeroner
omeroner - 10 yıl Önce

arkadaslar bız kultur dernegı olarak hıc bır zaman bellı bır elıt tabakaya seslenmedık.kultur dernegı doga yuruyusu duzenlerkende sınıf ve memleket gözetmedık,kapımız doga yuruyusune gelmek ısteyen herkese acıktır.ayrıca haberde demısınızkı kımsenın bılmedıgı saklı cennet dıye kultur dernegı olarak bızde bılmıyor olamazmıyız..hadı onuda kabul etmedınız bıze buraya gelın burda bırseyler yapın dedınızde baskanımızdan veya yonetımden bırılerı hayır mı dedı?sevgılı cınelıler bılecektırkı cınede kultur dernegının yaptıkları ve yapacakları ortadaadır.nıye buraya gelınmedı dıye sıtem edılecegıne,su kısıler gelmıs onlar elıt dıyecegımıze,helal olsun adamlar cınede bu olayıda basarmıs demek cok mu,eleştirilere tabıkıde acıgız ama cınede doga yuruyuslerı yapan kac dernek var,tıyatro duzenleyenler kımler,ramazan eglencelerı,sıır dınletılerı halk oyunları sayranc turnuvaları vs kımler var.hepsınde kultur dernegının ımzasıyla karsılasacaklardır.meyve veren agacı taslayacagımıza yıyelım gariiii.

Mustafa Akalın
Mustafa Akalın - 2 yıl Önce

Doğa güzel olduğu kadar girişimcilik harika olsa gerek

SIRADAKİ HABER

banner472