banner488

Birileri çıldırmış olmalı…

Osman Aydın’ın attığı bir sms, Çine Ziraat Odası’nda izdiham yaşanmasına sebep oldu.

Birileri çıldırmış olmalı…
banner269

Zaten zeytin ve zeytinyağı para etmediği için büyük maddi kaos içerisinde olan çiftçiler, organik tarım desteğinden üç beş kuruş alabilmek için yatağını yorganını alarak  yollara düşüp, Çine Ziraat Odası önünde kamp kurdular. 

Çine Gelişim Vakfı Başkanı  CHP'li Milletvekili Osman Aydın’ın attığı bir sms, Çine Ziraat Odası’nda izdiham yaşanmasına sebep oldu. ‘Bu iş üç günde bitecekmiş’ diyen çiftçiler, Ziraat Odası çalışanlarını esir alarak ‘bu işlemler bitmeden buradan gitmek yok’ diyerek 7/24 çalışma uygulamasını zorunlu kıldılar.

Yaşanan izdiham nedeniyle içeriye yoğun girişin olduğu  esnada bir çiftçi dengesini kaybederek yere düştü ve ezilme tehlikesi geçirdi. Ezilme tehlikesi geçiren çiftçi O.H.A. dede, olaya tanık olan diğer çiftçilerin müdahalesiyle  son anda kurtarıldı. Ezilme tehlikesi geçiren O.H.A. dede “89 yaşındayım ömrü hayatımda Ziraat Odası’nda böyle kalabalık görmedim. Az daha canımdan oluyordum.” şeklinde konuştu.

Bir başka ezilme tehlikesi geçiren çiftçi Y.U.H. amca ise, “Ziraat Odası’ndan içeriye girmemle beraber kendimi yoğun kalabalığın içinde buldum ne işlem görmek mümkün, ne de dışarı çıkıp nefes alabilmek. Bir anda kendimi izdihamın akıntısı içinde kaybettim… Saatler sonra kendime geldiğimde havasızlıktan bayıldığımı öğrendim. Ayıldığımda ayaklar altındaydım. Allah yardımcı oldu da bir çiftçi arkadaş sayesinde yerden kalkabildim.” dedi.

İsmini vermek istemeyen ama sonra isminin Z.S. olduğunu öğrendiğimiz vatandaş ise, “Bu böyle olmaz. Bu kadar kısa sürede evrak toplanamaz. Bunu Zati Sungur bile beceremez. En iyisi David Copperfield’i arıyalım derken sırada bekleyen bayanlar cephesinde farklı bir durum gözlendi. Bir araya gelen birkaç bayan çiftci elele tutuşarak, ‘Selena!.. Selena!.. Selena!..’ diye bağırıyorlardı.

Biraz cüsseli ve sakallı olan nur yüzlü bir ihtiyar ise ellerini havaya kaldırıp, “Allah’ım!.. Sen, bizi Zati Sungur sanan büyüklerimizden koru Ya Rabbim!..” diye dua ettiği gözlendi.

Ziraat Odası’nda bütün olup bitenler bu şekilde devam ederken geminin kaptanı, Oda Başkanı Osman Eşiyok’un ise 3 ay içinde bitmesi gereken bu işlemi 3 güne sığdırmaya çalışan ve bu konuda sms gönderen telefonun sahibinin ne yapmaya çalıştığını öğrenmek için gün boyu sürekli  118 80’i (bilinmeyen numaralar) aradığı ileri sürüldü. OSTRICH NEWS


Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2013, 03:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472