banner488

Merhaba, Turunçla-Portakal

Çine ile ilk 1995 yılında babaannemlerin uzak bir şehirden göç edip yerleşmesiyle tanıştım. O zamanlar henüz ilkokul 5. sınıfa giden küçücük bir kızdım.

Babamın devlet memuru olması nedeniyle Ankara’da yaşıyorduk. Yaz tatillerinde ve bazı ara tatillerde babaannemleri ziyarete Çine’ye geliyorduk. Ege bölgesinde bu ilçeyi ilk defa görmüştüm. Çok dar sokaklarının olduğu, sosyal faaliyetlerinin yok denecek kadar az olduğu, büyük marketlerin yerine mahalle bakkallarının fazla bulunduğu ve tercih edildiği, sabahlara kadar uyutmayan sivrisineklerinin olduğu ama bir o kadar havası gibi sıcak ve şirin insanlarının bulunduğu, meyvenin ve sebzenin bol ve ucuz olduğu bir mekanla tanıştım.

Ağaçlarda gördüğüm turunçları portakal zannedip heyecanla koparıp, yemeye çalışırken yoldan geçen bir hanım teyzenin “Gızım onla turunç turunç, eğşi olu yeyemezsin” sözleri daha dün gibi kulağımda. Aynı zamanda çok özel ve esprili anılarımdan biridir.

Ulaşım sorunu olmayan, herkesin birbirini tanıdığı ve selam verdiği, komşuluğun çok değerli olduğu bir yerdi Çine… Tüm bunları göz önünde bulundurarak Ankara’dan tayin isteyip Aydın’a yerleştik. Ama ben her hafta sonu Çine’de babaannemlerdeydim. Sanki Çine beni hep kendine çekiyor, kader Çine’ye sürüklüyordu. Aradan yıllar geçti. Okudum, büyüdüm. Üniversitede talip olan biriyle, sevgili eşimle evlendim. Eşimin çalıştığı yerden ayrılıp, kurum değiştirmesi nedeniyle hiç aklımızda yokken Çine’de bulduk kendimizi. Kader, beni yeniden Çine’ye getirmişti. Bir taraftan Çine’yi çok sevmiştim. Bir taraftan da orası küçük yer nasıl sosyal yaşantımız olur, bizleri neler karşılayacak endişesi içerisindeydim.

Şuan Çine ile tanışalı 20 yıl oldu. Ve bizler de artık Çineli olduk. Diğer memleketlere Çine’nin adını çok güçlü bir şekilde duyurmak istiyoruz. Bu zamana kadar yapılan tüm yenilikler için yetkililere teşekkürlerimizi ve şükranlarımız iletiyoruz.

Herkesin yeni yılını en içten duygularımla kutluyorum.  Gerekli sosyal faaliyetlerin ve alışverişlerin bulunduğu, başka mekanlara gereksinim duyulmayan güçlü, sosyal, dinamik bir Çine görmek dileğiyle…


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
YILMAZ KUŞ
YILMAZ KUŞ - 9 yıl Önce

ilk yazınızdan dolayı hayırlı olsun başarılarınız daim olsun

Sevim Ergül
Sevim Ergül - 9 yıl Önce

hayatın ankaradan aydina geliş öyküsü ve mizahinin içtenligini yansıtanbilen samimiyet iniz için çok teşekkürler basarilarinizin devamını diliyoruz izmitten selamlar. :)

banner498

banner472