banner480

Aslan, “Takdir Sanayi Esnafımızın“

Çine Sanayi Sitesi Başkanı Tayfun Aslan, "Sanayi sitemizde imalat yok"

Aslan, “Takdir Sanayi Esnafımızın“
banner269
Sitemizden okuyabilir ve göz atabilirsiniz. Çine Sanayi Sitesi’nin genel kurulda 2 yıllık dönem için yapılan seçimlerde mevcut Başkan Tayfun Aslan yeniden başkan seçildi.
Sanayide bulunan esnafların durumu belli diyen Çine Sanayi Sitesi Başkanı Tayfun Aslan, bunun nedenleri sanayi sitemizde imalat yok, imalat işine girilmeli diye belirtti. Aslan, “ 2005’te devraldığımız görevi yine devam ettiriyoruz. Daha önce bu görevi ustalarım yapıyordu. Bende onlardan devraldığım bu görevi 9 yıldır başarıyla sürdürmeye çalıştım, takdiri site esnafı 2 yıllık yeni dönem için tekrar seçerek gösterdiler. Sanayi esnafımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.  Site esnafına tekrar teşekkür ederim” dedi. Çine’de esnafın çok zor şartlar altında geçimini sürdürdüğünü belirten  Aslan çözüm olarak firmaların ve kuruluşların desteğini beklediklerini belirtti.
Tayfun Aslan açıklamasında, “İlk etapta sanayi de bulunan dükkanların yan taraflarını boyama sözü vermiştik ve yerine getiriyoruz. Sanayi esnafımızın iş durumuna gelince sıkıntılı bir dönemden geçiriyorlar. Bunun nedeni de imalat yok, sanayimiz de bulunan esnafımız fuarlara gitmeli imalat işine girmeli. Ayrıca dışarı bölgelerden iş gelmiyor, genellikle Aydın’a ve Milas’a gidiyorlar. Bugün bütün maden ocakları Milas’a kaydı. Bu nedenle bizlere Milas’ın daha çok geliştiği söyleniyor, büyümemiz için bizlere de böyle kaynaklar lazım. Büyük firmaların bizlere destek olması lazım, bazı kuruluşlara destek oldular ve gelişmelerini sağladılar, bizlere de destek olurlarsa bizler de gelişiriz ve Çine sanayisini canlandırırız” dedi.
Sitemizden 'ler okuyabilir ve göz atabilirsiniz. Aslan Organize Sanayii Bölgesi için de “Bugün O.S.B’ de yeni fabrikalar kuruldu. Bunlar daha çok gıda üzerine olan fabrikalar. Bu alanda bir maden kuruluşu da arsa aldı, birçok kişi biliyor ki maden tozu 7 km ileri gidiyor. Gıda ile maden’in bir arada olması çok büyük sıkıntılara yol açacaktır. Çine’ye büyük bir fabrika yapılırsa, dışarıdan sanayimize alışverişe gelecekler, birçok gencimize iş kapısı olacak. Bazı büyük firmalar bizlerden alışveriş yapmıyorlar, İzmir’e veya diğer büyük bölgelere gidiyorlar. Kısacası ilçemizde bulunan şirketler sanayimizi yedek istetme olarak kullanıyorlar” ifadelerine yer verdi. Eleman sıkıntısı da çektiklerini belirten Tafun Aslan, ”Çine sanayimizin önü açılması gerekiyor. Şuan da çalışacak elaman bulamıyoruz, 1000 TL veya 1500 TL de versek bile çalışacak eleman yok . Çıraklık okulundan gelecek stajyerler ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Bizler Çine sanayi esnafı olarak veresiye de çalıştığımız için çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz, yaptığımız işlerin karşılığını alacağımız zaman muhatap olacak kimseyi bulamıyoruz “ dedi. Aslan, konuşmasının sonunda önde gelen şirketlerden destek beklediklerini ve sanayide bulunan esnafın biran önce imalata yoğunlaşması gerektiğini belirtti.
Sitemizden okuyabilir ve göz atabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 04:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472