banner488

Başkan Öter ’den Ahilik Haftası Kutlaması

Başkan Öter ’den Ahilik Haftası Kutlaması
banner496

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, ahilik haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Esnaf ve sanatkârların özü, kökü ve temelinin ahilik kültürüne ve ahiliğe dayandığını kaydeden Başkan Öter, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Güzel ahlakı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, akli selimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütleyen, Ahilik haftası başlamış bulunuyor.

Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin düşünceleri ile ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini korumakta, günümüzün ihtiyacı olan doğruları gözler önüne sermektedir. Ahilik bir meslek teşkilatı olmanın yanında, geçmişte yaşanmış, bugün yaşanan, yaşanması gereken ve gelecekte de yaşanacak gerçek bir yaşam disiplinidir. Kurduğu sistemle birçok mesleğin gelişmesine, gelecek nesillere aktarılmasına, nice çırak, usta, kalfa yetişmesine vesile olmuştur. Ahilikte prensip; hiç ölmeyecek gibi dünya için, hemen ölecek gibi ahiret için çalışmaktır, bu hadisi esas alarak çalışmaktır. Bizler Ahiliği sadece, esnaf ve sanatkârların geçmişten gelen bir gurur kaynağı olarak değil, aynı zamanda büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olan ülkemizin ölümsüz bir ışık kaynağı olarak da görüyoruz.

Bu düşüncelerle tüm esnaf ve sanatkarlarımızın, mal sahibi şoför esnafımızın Ahilik Haftasını kutlar, bereketli ve helal kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472