banner488

Altın Portakal için 9 ilk film yarışacak

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması’na katılacak 11 film belli oldu

Altın Portakal için 9 ilk film yarışacak
banner269

6-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması’na katılan 11 film dün İstanbul Pera Palas Oteli’nde düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı.

Gani Müjde (senaryo yazarı yönetmen), Murat Saraçoğlu (yönetmen), Zekeriya Kurtuluş (görüntü yönetmeni), Asuman Dabak (oyuncu), Mert Fırat (oyuncu), Sema Fener (akademisyen), Cengiz Haydar Barut (AKSAV) ve Mehmet Açar’dan (film eleştirmeni) oluşan jürinin seçtiği filmlerden 9’unun ilk film olması dikkat çekti.

Yarışma bölümünün tecrübeli ve sürpriz ismi ise yıllar sonra yeniden sinemaya dönen Tunç Okan oldu. “Otobüs”, “Cumartesi Cumartesi” (1984) ve “Fikrimin İnce Gülü” (1992) gibi filmleriyle tanınan Tunç Okan, 49. Betist Altın Portakal’a Fakir Baykurt’un “Kaplumbağalar” adlı romanından yaptığı “Umut Üzümleri” adlı uyarlamayla katılacak. “Suskunlar” dizisiyle tanınan, 2009’da “Vali”yle ilk sinema filmini çeken tecrübeli dizi yönetmeni Çağatay Tosun da senaryosunu kendi yazdığı “Derin Düşünce” ile yarışmada yer alacak.

YABANCI FESTİVALLERDEN

Başkanlığını Hülya Avşar’ın yapacağı jürinin değerlendireceği filmlerden biri Avusturya doğumlu 29 yaşındaki Umut Dağ’ın “Kuma”sı. Geçtiğimiz Berlin Film Festivali’nde Panorama bölümünün açılışını yapan “Kuma”da başrolleri Nihal Koldaş, Begüm Akkaya paylaşıyor. Dünya prömiyerini Karlovy Vary Film Festivali’nde gerçekleştiren Hüseyin Tabak’ın filmi “Güzelliğin On Par’ Etmez” ve Venedik’te Geleceğin Aslanı ödülü için yarışan Ali Aydın’ın “Küf”ü de Altın Portakal’a aday filmlerden.

YARIŞMA FİLMLERİ

- Derin Düşünce (Çağatay Tosun)
- Elveda Katya (Ahmet Sönmez)
- Evdeki Yabancılar (Dilek Kesen - Ulaş Güneş Kacargil)
- Güzelliğin On Par’ Etmez (Hüseyin Tabak)
- Hile Yolu (Ersin Kana)
- Kuma (Umut Dağ)
- Küf (Ali Aydın)
- Pazarları Hiç Sevmem (Rezzan Tanyeli)
- Toprağın Çocukları (Yusuf Aslanyürek)
- Umut Üzümleri (Tunç Okan)
- Zerre (Erdem Tepegöz)


Kaynak:Habertürk
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2012, 09:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472