banner488

Çine Bölüntü’de, Üç Farklı Üniversiteden Öğrenciler Buluştu

Çine Bölüntü’de, Üç Farklı Üniversiteden Öğrenciler Buluştu
banner269
Çine’nin Bölüntü Mahallesi, yerel oyunları ve zeybek kültürünü öğrenebilmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi'nden gelen 50 öğrenciye ev sahipliği yaptı. Son gecede öğrenciler Aydın Vali Yardımcısını ve Çine Belediye Başkanını ağırladı.

Bölüntü Mahallesi'ne gelen Boğaziçi Üniversitesi Aydın Zeybek ve Efe Grubu öğrencileri bir hafta boyunca mahallede kamp kurdu. Öğrencileri son gecede Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Çine Belediye Başkanı E.Salih Dinçer, Yardımcısı Timuçin Karabulut, Belediye Meclis Üyesi Hasan Yörük, CHP İlçe Teşkilat Başkanı Tayfun Şahin, Alabanda Kazı çalışmaları yapan Erzurum Atatürk Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü Yrd. Doç. Dr. Zerrin Aydın Tavukçu ve ekibi, Tepecik Höyük Kazıları çalışmaları yapan Ankara Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Dr. Sevinç Günel ve ekibi gösterilerini seyretmek için Bölüntü Mahallesi’ni ziyaret etti. Gruba son gecede İstanbul’dan gelen Mahalle Band ekibinin katılmasıyla şehir ve halk müziği ezgileri çağdaş bir yorumla buluşturuldu. Misafirler oyunlar ve türkülerle keyifli saatler geçirdi.

Bölüntü Mahallesinde bir hafta kalan grup, halk oyunları, çeşitli zeybek ve efe oyunları yerel halkın oynadığı şekilde öğrenerek ve bunların unutulmaması amaçlanıyor. Her yıl değişik yörelere giderek kamp kurduklarını belirten Grubun Kurucusu Boğaziçi Üniversitesi Çeviri Bilim Bölümü son sınıf öğrencisi Şahin Yaldız,  “Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenlik Bölümü okuyan ve grupta yer alan Çine’nin Bölüntü Mahallesinden Cansu Gökalp’ın memleketinde bu seneki kampımızı gerçekleştirdik. Bir haftadır her gece düzenledikleri oyun gecelerinde mahalle halkının oyunlarını inceledik, bizlere birçok şey kattılar. Son gecemizde misafirlerimize halk oyunları gösterilerimizi sergiledik. Katılan tüm misafirlerimize, mahalle halkımıza, mahalle muhtarımıza, bizlere destek veren kurumlara çok teşekkür ediyoruz. Bizlerde artık Bölüntü Mahallesinin birer evlatlarıyız” dedi.

Çine Bölüntü Mahalle Muhtarı Mehmet Kuzu, Öğrencilerimizin mahallemize gelmeleri bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimizin eski okul binasında konaklamaları için düzenlemeler yaptık, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çine Belediyesi ve mahalle halkımız sayesinde öğrencilerimizin ihtiyaçları giderildi. Bu kampın sayesinde Mahallemizi birçok öğrenci tanımış ve yöresel oyunlarımızın yaşaması için katkı sağlamıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Üç ayrı okuldaki öğrencilerin Çine Bölüntü Mahallesi’nde buluştuklarını belirten Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Boğaziçi Üniversitesi’nden gelen öğrencelerimiz Anadolu’nun dört bir yanından toplanmışlar ve yörelerimizin gezerek sizlerin evlatlarından hiçbir farklarının olmadıklarını kanıtlamış oldular. Sizlerde onları kendi evlatlarınız gibi bağrınıza bastınız, onlar zaten bizim evlatlarımız. Belediye Başkanımızdan, Çine’de kazı çalışmaları için gelen ekipleri de davet etmelerini istedik. Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Ankara Hacettepe Üniversitesi öğrencilerimizde burada buluşturduk. Öğrencilerimiz harika bir kamp gerçekleştirmişler. Öğretici arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve bütün destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  



































Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 19:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472