banner488

Kimiz?

Hayat… Yalnızca tek bir kelimeyle ifade edebildiğimiz fakat milyarlarca anının binlerce insanın, duyguların, amaç ve çalışmaların, başarı ve yenilgilerin yer aldığı bir olaylar huzmesi, görece uzun bir zaman dilimi.

Hayat… Yalnızca tek bir kelime ile ifade edebildiğimiz bu kelimeye, bugüne kadar yüz binlerce, milyon hatta milyarlarca insan bir anlam yükledi. Belki hangi noktada gerçekleştiğini asla öğrenemeyeceğiz fakat, yıllar yıllar önce bir şeyi fark ettik…Kendimizi!Bunu keşfeder etmez de kendimize sormaya başladık.

 

 

KİMİZ?

 

Eksik kelimeler ve yanlış anlamlarla açıklamaya gayret göstereceğim ve benim için hayatta başarının yegane unsuru kabul edilebilecek bu sorgulamayı gerçekleştirebilme başarısı, ne kadar insanlığın tamamını ilgilendirse de, her insanın ortalama ömrünün 80 yıl olduğunu varsayarsak, bu sorunun her 80 yılda bir dünya üzerindeki tüm insanlar tarafından sorulabilmesi gerekir. Ve her bir hayatın bitip, bir diğerinin başlaması gerçeği ile de bu soruyu soramayan insanların, hayvanlardan farkının kalmadığı, aciz, yıkılmış, umutsuz ve tüm bunları kabullenmiş bir yığına dönüşeceği açıktır.

 

Bizler kimiz? Neyiz? Ne yapıyoruz? Neyi amaçlıyoruz? Bunlar ve daha sayamadığım pek çok soru, hayatımızın en önemli sorularıdır.En son ne zaman bu soruları kendimize sorduk? Ya da hiç sorduk mu? Sormak istesek, cevaplarımızdan mutlu muyuz?

 

Belki bir gün insanoğlu bugün sahip olduğumuz hemen her şeyden çok daha güzel, anlamlı ve yaşanabilir bir hayata sahip olacak, belki savaşlardan, paradan ve daha anlamlı bir uygarlık olmasının önünde duran bütün her şeyden kurtulacak, silkinecek ve gerçekten başarı diye tanımlayabileceğimiz şeye ulaşacak.

 

Fakat ne kadar gelişirse gelişsin, ne denli huzurlu, çalışkan olursa olsun, 1 şeyi sormaktan asla vazgeçmeyecektir…

 

BİZ KİMİZ?

 

Belki evrenimizin içerisinde küçücük bir nokta, hiçbir değeri olmayan bir ışık, belki de en önemli varlık, en değerli canlıyız.

 

Her ne kadar değerli ya da değersiz olursak olalım, birbirimiz için her zaman çok önemliyiz ve değerliyiz.Birbirimiz için yaşayabilir, çalışabiliriz.Paylaşabilir, anlaşabilir, hepsinden daha önemlisi, merak edebiliriz.

 

Ben mi? Bence bizler, birbirimiz için yaşamanın aynı zamanda kendimiz için yaşamak olduğunu anladığımız gün, büyük bir birliktelik ve uygarlık yaratacağımıza kaniyim.Bu da yalnızca bilimi temel edinmiş bir uygarlık sayesinde olur.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner472