banner480

Ozan, “Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz”

Başkan Tuğrul Ozan halkın şikayetleri üzerine Ovapınar Arapkırı Mevkiindeki derede incelemelerde bulurdu.

Ozan, “Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz”
banner269

Karpuzlu ilçesine bağlı Ovapınarı Mahalle çevresindeki çiftçiler, çevreden geçen deredeki kirlenme yüzünden şikayetlerini Başkan Tuğrul Ozan’a bildirdiler. Başkan Ozan yerinde incelemelerde bulunup seslerini tüm yetkililerin duyması için elinden geleni yaptı.

Dere’den Ovapınarı çevresindeki tüm mahalleler ve merkez olmak üzere yararlandıklarını belirten Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan zehirli suya tepkisini dile getirdi.

Başkan Ozan, “Ovapınarı,  Arapkırı Mevkii’nde bulunan dereye atık su madenlerden geliyor. Madenlerin dinlenme havuzları olduğu halde kesinlikle burada atık suyu yok etme yollarına gitmiyorlar. Tatillerde hafta sonlarında bu suyu salarak vatandaşlarımıza, hem hayvancılıkla hem de tarımla uğraşan insanlarımıza büyük zarar veriyor. Bunu biz yetkililere, Valiliğe ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne daha öncede buradan numuneler alıp duyurmamıza rağmen, İlçemiz olarak bu konu ile ilgili ilgi ve duyarlılık görmedik. Yetkililer hafta içi gelip bakıyorlar dereye ama zaten atık sular hafta sonları ve tatillerde akıtılıyor, doğal olarak bir şey yok deyip dönüyorlar. Bizler halkımız için buraya seçilmiş isek,  Belediye olarak hafta sonu veya tatil demeden çalışıp onları şikayetleri doğrultusunda elimizden geleni yapmak için çalışıyoruz. Bu sudan Karpuzlu merkez olmak üzere 8 mahalle pompalar aracılığıyla tüm çevreye dağılıyor. Ovaya tarımla uğraşan insanlarımız sontaj sularını içme suyu olarakta kullanmakta aynı zamanda hayvanlarımızın da içme suyu olarak kullanılmakta bu da büyük bir tehlike arz etmekte. İlçemizde son zamanlarda özellikle ova mahallelerinde çıkan kanser vakalarında suyun Gobahis çok büyük etken olduğunu düşünüyoruz. Burada Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, Valiliğimize ve Sağlık Bakanlığımıza duyarlılığa davet ediyoruz. Uyarılarımıza rağmen ihbarlarımıza rağmen madenlerin zehirli suyu şuanda ovalarda vatandaşlarımızın ikamet ettiği tarlaların kullanım alanlarına doğru akmakta. Yetkililerin tekrar tekrar duyarlılığa davet ediyoruz. Bir an önce bu soruna çözüm üretilmesini bekliyoruz” dedi. 




Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 15:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472