banner488

Nargiz; “Karpuzlu’nun sorunlarını çözmeye talibiz”

MHP Karpuzlu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı Veteriner Hekim Hasan Nargiz, aday olma sebebinin Karpuzlu’ya samimiyetle hizmet edebilmek olduğunu belirtti.

Nargiz; “Karpuzlu’nun sorunlarını çözmeye talibiz”
banner496
Büyükşehir Yasası’ndan sonra bütün hizmetlerin artık Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağının altını çizen Nargiz, “Bütün hizmetler artık Büyükşehir Belediyesi kanalıyla gelecek. Bu noktada Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Karpuzlu’yu ve mevcut tüm sorunları doğru analiz edebilen ve çözüm için samimiyetle girişimlerde bulunacak kişilere ihtiyaç var. Biz bu doğrultuda  Karpuzlu için samimiyetle hizmet edebileceğimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Karpuzlu’ya hizmet getiremediler”

Karpuzlu’nun yıllardır adeta bir kör nokta ve çıkmaz sokak olmasının acısını çektiğini belirten Nargiz, “Karpuzlu, 2 dönemdir Ak Parti iktidarı tarafından yönetilse de hizmet alamadı. Karpuzlu küçük yer olmasının acısını çekiyor ve hiçbir hizmet alamıyor. İktidar Partisi’nin Belediye Başkanı Karpuzlu’ya hizmet getiremedi. Belediyemiz devralındığı günden bu yana geri gitti fakat ileri gidemedi.” ifadelerini kullandı.

“Sorunları çözmek için bu göreve talip oldum”

Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine aday olma sebebini, Türkiye’nin sadece belediyelerde değil ülke yönetiminde de bir çıkmaza doğru ilerlediğine değinerek açıklayan Nargiz, “Siyaseti, vatanını milletini seven insanların yapması lazım. Ben bu şuur ve amaçla siyasete girdim. Bu işe herkes istekli olabilir, ‘yaparım’ demek kolay ama yapmak çok zordur.  Herkes ucu açık vaatler verebilir ve fakat ben ucu açık vaatler değil gerçekçi bir yaklaşımla ilçemizdeki sorunları çözmek için bu göreve talip oldum. “ dedi.

Karpuzlu için samimi insanlar görev almalı”

Karpuzlu’nun imar yapısının çarpıklığının ortada olduğunu vurgulayarak, bir ilçe görünümüne tam manasıyla sahip olamadığını belirten Nargiz, “Evlerimiz, ulaşım yollarımızın içinde kalıyor. Belediye insanlara yaşanacak yerler Dinamobet hazırlar. Belediyelerinin amacı budur. Artık bundan sonra Aydın’ın her noktasına belediye hizmetleri gidecek. Samimi, iş bilen insanlar görev almalı. 24 senedir Karpuzlu’da veteriner hekimlik yapıyorum. Neredeyse köylerimizdeki her sokağı, her evi tanıyorum. Bugün köylerimizdeki sorunlar da ortadadır ve vahimdir. Hizmetlerin planlaması büyükşehirde olacak. Büyükşehir  Belediye Meclisi’nde ise Karpuzlu’yu iyi temsil edecek, sorunları bilen kişiler yer almalı. Biz inşallah eğer seçilirsek bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

“Hal, paketleme tesisi ve soğuk hava deposu şart”

Karpuzlu’nun dağ köylerinde yeterince su kaynakları bulunmadığına dikkat çeken Nargiz, “Mesela rakımı yüksek yerlerde çam fıstığı, meyvecilik gibi geçim kaynakları geliştirilmeli. İnsanlarımızı bulundukları yerde tutacak hizmetlerin gelmesi  lazım. Dağlarda meyve fidanları dağıtılarak meyveciliğe yönlendiriliyor. Arıcılıkla uğraşan köylerimiz var. Evvela insanlarımızın ürettiği ürünlerin değerlendirilmesi lazım. Mesela bir paketleme tesisi kurulabilir ve soğuk hava deposu da acilen kurulmalıdır. Ova köylerindeki üreticilerimiz Acarlar’dan gelen tüccarın insafına bırakılıyor. Karpuzlu’da bir hal kurulmalı. Üretilen ürünlerimiz soğuk hava deposunda muhafaza edilmezse o günkü alıcının insafına kalıyor. Üreticimiz için soğuk hava deposu, paketleme tesisi, hal gibi tesislerin olması şart. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunulmalı. Biz MHP olarak tercih edilmemiz halinde bu konulara bir ivme kazandıracağız. Belediyemiz de Büyükşehir yasası ile bu konularda öncü olarak yardımcı olma ve proje geliştirip uygulamak için üzerine düşeni yapacaktır.“  dedi.

“Karpuzlu’nun sorunları ortadadır”

MHP Karpuzlu Belediye Başkan Adayı Tuğrul Ozan ile 22 senelik tanışıklığı olduğunu, aralarındaki samimiyetin ve meslektaşlıklarının bir kardeşlik bağıyla sürdüğünü belirten Nargiz, “Kader bizi siyasette de ortak paydada buluşturdu ve Karpuzlu için samimiyetle hizmet edebilmek için bir ekip ruhu ortaya koymamızı sağladı. Köy çalışmalarımız şimdilik yoğun olarak başlamadı fakat diğer parti adayı da kesinleşince artık belli bir program dahilinde çalışmalara hız vereceğiz. Temel hedef alt yapı ve üst yapı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını sağlamak. Mevcut belediye projelerden bahsetti, fakat hiçbir projeyi hayata geçiremedi. Karpuzlu’nun sorunları ortadadır.” cümleleriyle açıklamalarını noktaladı.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 02:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472