banner480

Karpuzlulu çiftçiler organik tarım belgelerine kavuştu

Karpuzlu Ziraat Odası’nın 2010-2011 yıllarında başlattığı organik tarım çalışmaları kapsamında 812 üreticiye sertifikaları dağıtıldı.

Karpuzlulu çiftçiler organik tarım belgelerine kavuştu
banner269

Dekar başı 35,00 TL olan 2012 yılı Organik Tarım desteklemelerinden faydalanabilmeleri için 2 yıllık geçiş süresini tamamlayan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ nın Otbis sistemine kayıtlı 664 üreticiye de organik tarım uygunluk belgeleri verildi.

Oda binasında gerçekleşen organik tarım sertifikası ve uygunluk belgesi dağıtımına çiftçi ve üreticiler yoğun katılımda bulundu.

“Hiçbir üreticiden tek kuruş bile alınmamıştır”

Yapılan işlemler hakkında bilgi veren Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici işlemlerde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Tüm bu işlemler esnasında 2011 ve 2012 yıllarında sertifikasyon şirketine verilmesi gereken ücretler Odamızın girişimleri sayesinde Aydın İl Özel İdaresi Müdürlüğü tarafından karşılanmıştır ve hiçbir üreticiden tek kuruş bile alınmamıştır” dedi.

“Karpuzlu’da Organik Zeytin ve Zeytinyağı Üretici Birliği kurulacak”

Karpuzlu’da Organik Zeytin ve Zeytinyağı Üretici Birliği kurulması için de girişimlerde bulunduklarını belirterek üreticilere müjde veren Başkan Yetiştirici, “Önümüzdeki günlerde bunu faaliyete geçireceğiz. Bundan sonra bahsi geçen 812 organik tarım üreticimizin her türlü işlemlerini bu kuracak olduğumuz birlik sayesinde yapacağız.” şeklinde açıklamada bulundu


Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2013, 01:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472