banner488

Karpuzlu yılın son turistlerini ağırlıyor

Arkeolog Dr. Gerd Albrecht’in, Alinda’yı tanıtmak amacıyla Karpuzlu’ya getirdiği Alman turist kafilesi ilçeden memnun ayrıldı.

Karpuzlu yılın son turistlerini ağırlıyor
banner269

Özel araçlarıyla Alinda’ya gelen turist kafilesi, ilçedeki bir pide salonunda yöresel yemeklerden tatmayı da ihmal etmedi. 

Turist kafilesi adına konuşan Arkeolog Dr. Albrecht,  ulaşım yollarının sıkıntılı ve konaklama imkanının olmamasına rağmen Labranda, Alabanda ve Alinda’nın büyüleyici olduğunu kaydetti.

Türkiye’ye ve yöremize daha önce defalarca geldiğini ifade eden Betorder Dr. Albrecht, 26 Mayıs 1986 yılında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Eserler  ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün II. Arkeometri Sonuçları Toplantısı’nda, Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından olan Burdur’daki Karain Mağarası’na ilişkin hazırladığı bilimsel ve teknolojik araştırmalarını Bakanlığa bir rapor dahilinde sunduğunu da ifade etti.

Alinda’ya daha önceden geldiğini de belirten Arkeolog Dr. Albrecht, beraberinde bulunan kafileye aynı zamanda rehberlik ettiğini ve döneminde gladyatör döğüşlerinin sahnelendiği Çine Doğanyurt’taki Alabanda’yı da gezdikten sonra Almanya’ya döneceklerini belirtti. (Murat TAN)



Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2013, 19:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472