banner488

Dönmez; “Karpuzlu kent görünümüne kavuşacak”

Karpuzlu Belediye Başkanı ve AK Parti Karpuzlu Belediye Başkan Adayı Hilmi Dönmez, projelerinden bahsederek önümüzdeki yerel seçimler için Karpuzlu halkından destek istedi.

Dönmez; “Karpuzlu kent görünümüne kavuşacak”
banner496
Karpuzlu için göreve geldiği günden bu yana bir takım eksikliklerin tamamlanması için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini belirten Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez,  önümüzdeki dönem için seçilmesi halinde çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğinin altını çizerek, “Karpuzlu kent görünümüne kavuşacak.” dedi.


Karpuzlu Belediye Başkanı ve AK Parti Karpuzlu Belediye Başkan Adayı Hilmi Dönmez, adaylığının açıklanmasından sonra hız kesmeden Belediye Meclis üyeliği için de türlü istişareler gerçekleştirmesinin yanı sıra önümüzdeki süreç dahilinde Karpuzlu için ele alacağı projelerini duyurdu.

Biz ayakları yere sağlam basan bir Belediye Başkanıyız.” diyen Başkan Dönmez, “Hiçbir zaman halkımızı kandırmadık. Kandırma teşebbüsünde bile bulunmadık, bu bizim aynı zamanda mensup olduğumuz partimizin Genel Başkanı ve aynı zamanda başbakanımızın da talimatıdır. Biz halkımızı kandıran değil, hizmet yapan bir partinin mensubu olarak hizmet yapan kişiler olacağız. Biz bu amaç ve şuurla bu yola çıktık.” dedi.

‘’İlçemize İmam Hatip Ortaokulu, Anaokul ve Spor Salonu yapacağız.’’

Karpuzlu’da eğitiminin artması için çalışmalarda bulunduklarını belirten Hilmi Dönmez, ’’Biz ilçemizde Bayraktepe Mahallesi’nde bulunan parseli, yaklaşık 13 bin metre karelik alanı, imarına uygun olarak gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisini yaptık. Bir kısmı İmam Hatip Ortaokulu bir kısmı da kapalı spor salonu yaparak, ilçemiz gençlerini sunulması amacıyla böyle bir tahsisi gerçekleştirdik. Yine ilçemize bir anaokulu kazandırmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle uzun zamandır bir uğraş, çaba içindeydik. Öncelikle Belediyemizin yanındaki arsayı düşünmüştük. Fakat arsanın küçük kalması nedeniyle, Vakıf Bank İlköğretim Okulu bahçesindeki düşünülen alana İlçe Kaymakamımızla birlikte yaptığımız incelemelerle uygun olduğunu gördük.  Aynı alanı da Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisini yaptık. Gerekli imar düzenlenmelerinde her türlü desteği verdik.  Anaokulun temelleri atıldı. Kısa zaman içerisinde de ilçemiz anaokuluna kavuşacak.’’ dedi.

İlçenin sorunlarını göreve geldiği bu güne samimiyetle ele alarak çözüm noktasında gerekli girişimlerde bulunduğunun altını çizen Başkan Dönmez, “Hiçbir konuda halkımızı yanıltmadık.  Karpuzlu- Milas yolunun açılmasında her türlü desteğini vereceğimize, elçiliğini yapacağımıza halkımıza söz vermiştik. Hükümet yöneticileriyle yaptığımız çokça görüşmelerde sonucu ihalesi yapıldı. Yol yapımında hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hiç kimsenin bu yol yapımından şüphesi olmasın. Çalışmaları yerinde izliyoruz ve en kısa sürede gerçekleşerek ilçemize büyük Matbet katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Yeni hizmet binasının ihalesi yapılacak”

Entegre Devlet Hastanesi’ni yenileme çalışmalarını devam ettiklerini belirten Dönmez, ‘’İlçemize 24 saat hizmet verecek Entegre Devlet Hastanesi konusunda gövdemizi taşın altına koyduk. Hükümetimiz desteği verdi. 2 yıldır ilçemizde Entegre Devlet Hastanesi 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. İhalesi TOKİ tarafından 9. ayda yenilenmişti fakat bazı ihale şartlarının oluşmaması neticesiyle yenileme kararı aldı. 17 Şubat'ta tekrar bir yeni bir Hizmet Binası ihalesi yapılacak. Bu çalışmalarda sürüyor. Hiçbir konuda halkımızı kandırmadık. Kandırmayacağız da.’’ dedi.

‘’İlçemizde Yüksekokul yapacağız.’’

İlçede Yüksekokul projesini önemle takip ettiğini belirten Dönmez, ‘’Biz bu konuyu göreve geldiğimiz günden beri de takip ediyorduk, kimsenin bu konuda endişesi olmasın. Rektörümüzle de defalarca görüşmeler yaptık. Tabi ki üniversitenin kurulabilmesi için bazı yönetmeliklerin yerine getirilmesi gerekti. Bu konuda bize söylenen bir yönetmelik olduğudur. Merkez nüfusu 10 binin altında olan yerlerde üniversitenin açılmasının yönetmeliğe aykırı olduğu bir tarzda rektör tarafından söylenen bize buydu. Önümüzdeki dönem köylerimizle beraber 12 bin nüfus olacağız. Yönetmeliği de aşmış bulunmaktayız. Bizim önümüzde yüksekokul için, çok bir engel kalmamış durumda. ‘’dedi.

“Ustalık dönemimizde de görsel çalışmalarla devam edeceğiz”

Alt yapı eksikliklerini tamamlamaya çalıştıklarını belirten Dönmez, ”Kanalizasyon ihalesi İller Bankası tarafından yapıldı. Biz yapacağız dediğimiz her şeyi yapıyoruz, tamamlıyoruz. Arıtma tesisini yapacağız dediğimiz zamanda insanlara yalan söylemediğimiz kandırmadığımız ortaya çıktı. Arıtma tesisimizi de tamamladık, teslim aldık. Kanalizasyonumuzda başladı. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Eksiklikleri çok olan Karpuzlu’da eksiklikleri tamamlama dönemimiz oldu. Alt yapıyı tamamlamadan üst yapıya geçemeyiz.  Karpuzlu’nun caddesini ve sokaklarını güzelce parke taşlarıyla döşeyerek, kaldırımlarını, yaya geçitlerini düzgünce oluşturacağımız bir kent havasına büründürelim istiyorum. Bu işleri kanalizasyon tamamlansın diye bekledik. Ustalık dönemimizde de bu görsel çalışmalarla devam edeceğiz. “ cümleleriyle açıklamasını noktaladı.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 13:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472