banner488

Belediye Başkanı'nın kararı Karpuzlu'yu karıştırdı

Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez’in aldığı yanlış karar ortalığı karıştırdı

Belediye Başkanı'nın kararı Karpuzlu'yu karıştırdı
banner269

Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez’in aldığı yanlış karar ortalığı karıştırdı. Araştırmadan alınan yanlış karar geri tepince olayın muhatapları büyük tepki gösterdi.

Tamamen yanlış bilgilenmeden kaynaklanan ve Karpuzlu’da günün konusu haline gelen olay şöyle gelişti:

Karpuzlu Belediyesi’nin sorumluluğundaki Çiftçi Malları Koruma Meclisinde görevli Başkan Yaşar Gökbel ve yardımcısı görevlerinden istifa ettiler.

Yaklaşık 4 ay önce yaşanan istifanın öncesinde burada görevli bekçinin sözde gönüllü istifasının hemen ardından başkan ve yardımcısı nedensiz bir şekilde istifa edince Çiftçi Malları Koruma Binası ile buna bağlı “Tokat” ta kapandı. Karpuzlu’nun gündemine oturan bu gelişmenin ardından uzun zaman geçti ve tepkiler artınca, söz konusu Çiftci Malları Koruma yönetimi için Karpuzlu Belediye Başkanlığı boşalan kadrolara yedeklerden tamamlama yapılması gerektiğini açıklayacağı yerde, seçim yapılması kararı aldı.

Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, böylesine basit olayı yedeklerle çözülmesi gerektiğini bilmeden, tüm yönetim istifa etmiş gibi düşünerek aldığı kararı Belediye Meclisine havale etti. Aynı zamanda da konu ile ilgili olarak seçim yapılacağını hem ilçe kaymakamlığına, Belediye Meclis üyelerine ve hem de  ilgili kurum olan Ziraat Odası’na yazı ile bildirdi.

Belediye Başkanı yeni bir Başkan arayışına girerken, Ziraat Odası da yapılan tebliğ gereğince kendisine göre bir liste hazırladı.

Belediye’nin yazılı davetiyle 03 Ekim 2012 Günü Karpuzlu Belediyesi Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakebe Heyeti’nin seçimi yapılması için önceden duyurduğu tek gündemle Meclisini açtı. Zaten Başkanla birlikte 10 Belediye Meclisinin hazır olduğu toplantıya Ziraat Odası’ndan oy hakkı bulunan 14 üye de salonda hazır bulununca olanlar oldu.

Tek gündem maddesiyle meclisi toplayan Başkan Hilmi Dönmez ve meclisi son anda dengeleri alt üst etti. Toplanan Meclis o maddeye oy birliği ile red etti. 4 Aydır hiçbir hizmette bulunmayan Karpuzlu Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakebe Heyeti’nin seçimi havada kaldı.

Böylesine anlamsız ve keyfi uygulama Nakitbahis karşısında ne yapacağını bilemeyen Ziraat Odası Meclis üyeleri yaşanan olayın tamamen siyasi olduğunu vurgularken, bu akıl almaz gelişme ilgili kurumlardan çıkarak 2 Bin nüfuslu Karpuzlu’nun gündemine oturdu.

Yaşanan bu ilginç olay ve gelişimine karşı herkes kendine göre bir suçlama  getirirken, bazı çevreler “Başkan yeni bir yönetim oluşturacaktı. Ancak Ziraat Odası Yönetimi güçlü bir şekilde gelince seçimden korkup kaçtılar” şeklinde yorum getirmeye başladı.

Bilgisizce, beklide siyasi hesaplaşma adına alınan kararların ardından yaşanan bu komedi Karpuzlu’da günün konusu haline gelirken, ilgili kurumun 4 ay devre dışı bırakılmasını ve Ziraat Odası Meclisi’nin kullanıldığını ifade eden Oda Başkanı Cavit Yetiştirici oynanan oyun karşısında sessiz kalmayacaklarını ve hukuki haklarını arayacaklarını belirtti.

Ziraat Odası seçimlerine el atan Belediye Başkanı Hilmi Dönmez’in adeta seçimin rovanşını almaya çalıştığını, ancak başaramayınca da son anda çark ettiğini söyleyen Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici; “Her kurum Karpuzlu’nun geleceği, refahı için çalışmalı. Hangi kurum olarsa olsun şahsi veya siyasi hesaplaşmalara alet edilmemelidir. Bizler Karpuzlu Ziraat Odası Meclis Üyeleri olarak, Belediye Başkanlığı’ nın 28-09-2012 tarih ve 680 sayılı yazılarına istinaden gündem oluşturularak Karpuzlu Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakebe Heyeti seçimlerine denilen saatte Belediye Meclisi Toplantı Salonunda hazır olarak beklerken, ısrar etmemize rağmen hazirun listesi imzalattırılmamıştır. Daha sonra Belediye Başkanı gelerek Ziraat Odamızın değerli Meclis Üyelerinin hiçbir fikrini almadan sadece Belediye Meclis Üyelerinden 8 kişiyle seçim gündemini iptal etmiş ve hiçbir açıklama yapmadan gündemi sona erdirmiştir. Yapılan bu yakışıksız durum hem Ziraat Odamızın Meclis Üyelerini hem de aday olan arkadaşlarımızı son derece üzmüştür.

İptal edilen seçim kararından 1 gün sonra daha önceki Karpuzlu Çiftçi Malları Koruma Meclisi heyetinde asil ve yedek olarak görev yapan kişiler Belediye Başkanlığında toplanarak, istifa eden asil üyelerin yerine yedek üyeler getirilerek görevlerine devam etmeleri sağlanmıştır.

Şurada sunu sormak istiyoruz;

Yaklaşık 3-4 aydır İlçemizde boş olan Karpuzlu Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakebe Heyeti neden daha önceleri istifa eden asil üyelerin yerine yedek üyeleri getirerek görevlerine devam etmemiş veya ettirilmemiştir.

Bizler Karpuzlu Ziraat Odası Başkanlığı olarak Meclis üyelerimize yapılan bu yakışıksız davranıştan dolayı kınıyor ve yasal yollardan hakkımızı arayacağımızın konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuşarak yanlış tutuma sitem etti.

Öte yandan konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez ise; “Ortada yanlış anlaşılacak bir durum yok. Karpuzlu Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakebe Heyeti’nden başkan ve yardımcısı istifa ettiğinde yedeklerden kadro doldurulması gerekiyormuş. Bunu önce algılayamadım. Seçim kararı alarak tek madde ile Meclis Gündemine getirdim. Toplantı günü Mecliste bulunan arkadaşlarım buradaki yanlışı bana aktardılar. Yedeklerle bu sorunun giderilebileceğini bana anlattılar. Meclis toplantısında zaten tüm üyeler bu maddeyi ret etti ve seçim yapılmadı. Ziraat Odası heyeti davetimiz üzerine liste hazırlayarak gelmişler ancak karar Meclisten geçmeyince seçim yapılamadı. Yapabileceğim bir şey yoktu. Yedek üyelerle oluşan yeni yönetim görevini devam ediyor” dedi.


Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2012, 01:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
HABER KARPUZLU
HABER KARPUZLU - 12 yıl Önce

sayin sağlik bugün ayin onseki̇zi̇ beledi̇ye meçli̇s toblantisi ayin üçünde yapildi bu haberi̇ yeni̇mi̇ aldiniz yoksa şahsi̇ i̇hti̇yaçlariniz karpuzlu beledi̇ye başkani hi̇lmi̇ dönmez tarafindan karşilanmadiği i̇çi̇nmi̇ yaptiniz

HABER KARPUZLU
HABER KARPUZLU - 11 yıl Önce

acaba başkan mı yanlış yaptııı yanlış yapanlarımı düzelttiiiii....

SIRADAKİ HABER

banner472