banner488

“Ak Parti olmasa Türkiye tıkanmıştı“

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Ak Parti Karpuzlu İlçe Teşkilatı’nın Kasım Ayı Danışma Toplantısı’na katıldı.

“Ak Parti olmasa Türkiye tıkanmıştı“
banner496
Toplantıda, muhalefete ağır eleştiriler sarfederek, adeta eleştiri bombardımanına tutan Milletvekili Erdem, Ak Parti’nin değişen ve gelişen dünyada adımlarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda olduğunu kaydederek, dış mihrakların parmağı olduğunu belirttiği Gezi parkı eylemlerinden, ABD ile yaşanan Çin’den alınacak füze krizine kadar birçok genel politikaya ilişkin de net açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında eski dönemlerdeki iktidarların uygulamalarında köylere hizmet gelmesi için birçok prosedür ve bürokratik engellerin aşılması gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Erdem, Ak Parti’nin çözüm noktasındaki icraatlarını anlattıktan sonra “Ak Parti olmasa, Türkiye tıkanmıştı.” dedi.

TBMM’de Büyükşehir Yasası için ihanet diye haykıranların yaklaşan yerel seçimlere aylar kala Ak Parti’den daha fazla büyükşehirci kesildiklerine dikkat çeken Milletvekili Erdem, “CHP’si MHP’si daha dün ihanet ihanet diye haykırırlarken şimdi hepsi büyükşehirci kesiliyor. Köylere kömür, gıda gönderiyorlar, neye göre gönderiyorlar?” demesi toplantıya damgasını vurdu.

Danışma Toplantısı’na geçmeden önce Karpuzlu Belediyesi önünde kendisini karşılayan partililer ve vatandaşlar ile tokalaşan Milletvekili Erdem, ilçe esnaflarına da kısa süreli ziyaret  ettikten sonra Karpuzlu Belediyesi’nin dağıttığı aşure hayrı etkinliğine de katıldı.


Ak Parti Karpuzlu İlçe Teşkilatı binasında gerçekleştirilen Danışma Toplantısı’na Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Ak Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Erdal Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Karpuzlu İl Genel Meclisi Üyesi ve Belediye Başkanı Aday Adayı S. Taner Çakar, Ak Parti Çine Belediye Başkan Aday Adayı Celalettin Kocamaz, Ak Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Bircan Kömürcüoğlu, Ak Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Muhammet Doğan ile çok sayıda muhtar ve partili de katıldı.

Danışma toplantısında ilk alarak söz alan Ak Parti İlçe Başkanı Erdal Yıldız, ilçe faaliyet raporunu okudu.  Raporda Belediye Meclis adaylığı için Kasım Ayı sonuna kadar sürenin devam ettiğini vurgulayan Başkan Yıldız, aday adaylığı müracaatlarının düşük kaldığını belirterek düşük kalma sebebini üyelik müracaat aidatlarının yüksek olmasına bağladı.


“Ak Parti’de süreç kararında ve kıvamında işliyor”

Hızlı bir şekilde yerel seçimlere doğru gidilmekte olduğunun altını çizen Milletvekili Erdem, “2 siyasi partinin adayları belli oldu. Ak partide çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor.  Önümüzdeki kısa zaman diliminde Ak Parti’nin de adayları belli olacak. Bu konuda çeşitli yorumlar yapıldı. Geç kaldığımız şeklinde yorumlar çıktı ama görüyoruz ki bizden önce bu süreçleri başlatanlar şu anda pişman. CHP’de kavga gürültü var. Aydın ve ilçeleri kaynıyor. Aday adayları birbirlerine adeta küfür ediyorlar. Pişmanlıkları söz konusu keşke bu kadar erken bu süreci başlatmasaydık diye. Çünkü seçimlerde zamanlama önemlidir. Ak parti olarak ben genel merkezin aldığı kararlar doğrultusunda  sürecin kararında ve kıvamında işletildiğini, bizim açıdan bu sürecin iyi devam etmekte olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.  

“Temayül ön seçim değildir, istişaredir”

Her partinin seçimlerde kendine göre bir usulü olduğuna değinen Milletvekili Erdem, “Temayül yoklamalarını gerçekleştirdik. Temayüller aslında çok önemli. Genel merkez buna çok önem veriyor. Ancak temayül bir istişaredir. Temayül ön seçim değildir. Sizinle birebir Başbakan, göze göze gelip istişare yapamadığı için görüşlerini kağıda yaz diyor. Bizlere düşen görev sizlere her ne kadar görüşlerimizi aktaramasak ta temayül yoklamasında eline kağıdı kalemi alıp düşüncelerinizi aktaracağınız zaman başbakanla göz göz geldiğinizi düşünmenizi sağlamak. Temayüle hassasiyet içerisinde katılmak lazım.” ifadelerini kullandı.


“Tüm Türkiye’de anket yapıldı”

9 Kasım’da Aydın’da yapılan temayüllerin  ön seçim olmadığı için açıklanmadığını belirten Milletvekili Erdem, “Ön  seçim olsaydı bu sonuçlar partililerin yetkililerin nezaretinde açıklanırdı. Ama bizim yaptığımız istişaredir. İstişareyi biz halkla da yapıyoruz. Kamuoyu ile yapıyoruz. Ak Parti olarak kamuoyu anketleri yapıyoruz. İlçenin büyüklüğüne, durumuna ve nüfusuna göre kimi zaman telefon anketi kimi zaman yüzyüze anketler ile vatandaşlarımızın görüşüne başvuruyoruz.  Ak Parti Genel Merkezi kamuoyunun nabzını her ay tutuyor. 3-4 şirketle bu konuda anlaşıldı. Türkiye’de gelişen olaylarda halkın tavrı nedir?  Genel politikalarımızı nasıl gözden geçirebiliriz sorularına halkımızın görüşleriyle cevap bulmak bizim için çok önemli. 1 yıldır yerel yönetimler seçimlerine yönelik tüm Türkiye’de anketler yapıldı.” dedi.

“Ak Parti, Aydın’da 1. Partidir”

 Son Ekim Ayı’ndaki ankette genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusuna ilişkin olarak Aydın’daki anket yoklamalarından Ak Parti'nin birinci çıktığını partilelerine müjdeleyen Milletvekili Erdem, “Bu sonuç Merkez Karar yürütme kurulunda da memnuniyetle karşılandı. 1.6 oranı ile şu anda Ak Parti, CHP’yi geçmiş durumda. MHP 2011 son genel seçimlerdeki pozisyonunda.  Ak parti 2011’de 223 bin oy oranıyla %36’da  kalmıştı. CHP ise 240 bin oy oranıyla %38 civarındaydı. MHP’nin oyu ise 114 bin yani CHP ile Ak Parti’nin yarısı kadar. Biz Ak parti olarak 1.6 oranla CHP’nin önüne geçtik. Bu bizim çok sevindirici bir gelişme. Demek ki Türkiye de yaşanan olaylar halkın nazarında olumlu bir seyirde.” şeklinde konuştu.

“Rakiplerimiz başarısız olmamız için çalışacak”

Önümüzdeki yerel seçimlerde 11 yıllık Ak Parti iktidarının devam etmesi için başarılı bir sonuç alınması gerektiğine işaret eden Milletvekili Erdem, “Rakiplerimiz, Ak Parti’nin bu yerel seçimlerde başarısız olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir. Siyaset, elbette bir rekabet işidir.  Elbette muhalefet olacak, muhalefet iktidarı devirmeye çalışacak buna itirazımız yok ama bu muhalefet ilkeli siyasi etik kurallar içinde yapılmalı. İktidar devrilsin de nasıl devrilirse devrilsin ahlaklı bir anlayış değildir.” dedi.

“Gezi eylemleri dış mihrakların işiydi”

 
Gezi Parkı eylemlerinin bir takım dış güçlerin oyunları ile körüklenerek büyütüldüğünü ve bu kıvılcıma körükle gidilmesine çanak tutan anlayışın doğru olmadığını vurgulayan Milletvekili Erdem, “Bildiğiniz üzere İstanbul’da Gezi Parkı denen bir parktaki 7-8 ağacın başka bir yere taşınması sonucunda bir sürü olaylar çıktı. Tüm Türkiye’de 81 ilimiz karıştırılmak istendi. Görüyoruz ki bu eylemler Dış mihrakların tezgahı içerisinde organize edilmiş.  Aydın’da  da Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu yanında milletvekilleriyle, kendi maaş verdiği taşeron işçileri, kadın kollarını, gençlik kollarını sokağa döküp nümayiş yapıyor. 7-8 ağaç için nümayiş yapıyorsunuz. Siz, Aydın Kent Meydanı düzenlemesi için 30 yıl önce Rahmetli Nevzat Biçer’in diktiği yüze yakın ağacı kestiniz, etrafını çevirdiniz. Sulu parktaki bütün ağaçları ortadan kaldırdınız. Muhalefetin Türkiye’yi düşünmesi lazım. Eleştiri yapılabilir muhalefet olunabilir ama bu ahlaklı ve doğru yapılmalı. Dış mihrakların oyununa gelmeden muhalefet yapılmalı.” Sözlerine yer verdi.

 “Ak Parti tarih yazıyor”

Ak Parti’nin başarılı bir şekilde yoluna devam edeceğini vurgulayan Milletvekili Erdem, “Kamuoyu anketlerinde Ak Parti’ye karşı yüzde 53-54-55’lere kadar ulaşan bir destek var. Bir kere yapılan hizmetleri halkımız görüyor. Biz çok farklı bir dönem yaşıyoruz. Adeta tarih yazıyoruz. Bölgemizde gerçekten her bakımdan güçlenen bir ülkeyiz. “ dedi.

“Gayri safi milli hasılayı 4’e katladık”

Türkiye’nin dış borçları hakkında muhalefetin ciddiyetten uzak olduğunu belirten Milletvekili Erdem,” Gayri safi milli hasılamız 4’e katlanmış durumda. Tüm kredi kuruluşları bir ülkenin notunu değerlendirirken gayri safi milli hasılata bakar, yıllık gelirine ve borcuna bakarak konuyu o şekilde değerlendirir. “ dedi. Konuyu örnekleme yaparak da anlatan Milletvekili Erdem, “Muhalefet bunu çok dillendiriyor. Şurada bir esnaf düşünün 100 lira sermayeyle bakkal açıyor. 80 lira kredi borcu var 20 lirada öz sermayesi düşünün. Çalıştı kazandı bir yanda kredisini ödemeye çalışıyor bir yandan da sermayesini büyütüyor. İşleri de iyi de, kenardaki dükkanı da kiraladı işini büyüttü. Bu adam cirosu artınca o noktaya geldi ki 100 liralık sermaye ile çalışırken sermayesini 500 liraya çıkardı ama kredi borcu 200 lira oldu. Önceden sermaye 100 lira idi 80’i borç öz katkısı 20 lira idi. Borcun 200 liraya çıkması çok önemli değil. Muhalefet 200 lirayı görüyor. Tüm uluslararası kredi kuruluşlarının değerlendirmelerine bakacak olursak şöyle bir örnek verebiliriz. Türkiye’nin 100 lira geliri varsa 36 lira borcu vardır. Avrupa’da bir tek Almanya iyi. Avrupa’da bir çok ülkenin 100 liralık geliri varsa 90 lira da borcu var.” İfadelerini kullandı.


“Adımlarımız, Atatürk’ün hedefleri doğrultusundadır”

Dünyada dengelerin değiştiğine de dikkat çeken Milletvekili Erdem, “Yeniden Çin, Brezilya,  Endonezya, Hindistan ve Rusya gibi ülkeler güçleniyor ve İran da ileride enerji kaynakları ile önemli bir faktör olacak. Türkiye kendisine bir misyon biçmiş durumdadır. Biz 2023 hedefini koyduk. Gazi Mustaa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği hedefler doğrultusunda dünyanın en ileri ülkeleri arasına gireceğiz. Bunun için adımlar atıyoruz. Biz 75 milyon nüfusa sahibiz. Cumhuriyet’in kuruluşunda 13 milyon nüfusumuz vardı. O günkü şartlarla bugünün Türkiye’si ayrıdır. En başta nüfusumuz ve sosyal yapımız değişmiş. Bölgede siyasi değişiklikler olmuş. Yeni dünya düzenine göre bir kere yapmamız gerekenler bellidir. Biz bir kere terör sorunu çözmeliyiz. Kendi kendimize enerji kaybediyoruz. Terörün dış, sosyal, tarihsel, kültürel kaynaklı birçok sebepleri var.  30 yıldır uğraşılıyor geçmişte çok büyük sıkıntılar yaşanmıştır. Biz risk alarak taşın altına elimiz koyuyoruz, iftira atıyorlar hiç aldırmadan ama biz inanın ki doğru bildiğimizi yapmaya çalışıyoruz. Biz kavgayı önlemek istiyoruz, etnik ve mezhepsel çatışmalar çıkmaması lazım. Geçmişte bunun Venüsbet üzerine çok oyunlar oynandı ama tutmadı. Sivas, Kahramanmaraş, Başbağlar olayları gibi etnik çatışma çıkması için tezgahlar yapıldı ama tutmadı. Biz 75 milyon kardeşliğin devam etmesi için çaba göstereceğiz.” dedi.

 

“Türkiye figüran değil aktör ülke olacak”

 Güçlü olmak için evvela enerjiye sahip olunmasını gerektiğini belirten Milletvekili Erdem, “Biz yerel enerji, rüzgar, güneş, jeotermal enerjisi için adımlar attık ve kanuni düzenlemeler yaptık. Doğalgaz petrol arama çalışmalarını geçmişe nazaran 10 kat arttırdı. Kaya gazı üzerinde de çalışmalar yapıyoruz ve enerji alternatiflerimizi çoğaltıyoruz. Rusya, Azerbaycan, İran, Kuzey Irak gibi enerji kaynakları olan ülkelerle irtibatımızı güçlendiriyoruz. Dünyada kendini abi görenler bize parmak sallıyor. İsrail hop oturuyor hop kalkıyor. Çin’den füze alacağız diyoruz bize sen  karşı çıkmaya çalışıyorlar. Biz de şartlarımızı sıralıyoruz. Bir füze fiyatını düşüreceksiniz, ikinci olarak da Türkiye’de bu füzeyi beraber yapacağız. Buna varsanız varız dedik, yok dediler.  Sen bu füzeyi bana 100 Tl’ye satmaya kalkıyorsun ama Çin bana 15 Tl’ye verecek ve  teknolojisini mühendislerimize öğretecek. Bize Ak Parti, sen nereden çıktın diyorlar? Eski köye yeni adet getirmeyin diyorlar. Biz eski köye yeni adet getirdik. Türkiye  artık figüran ülke değil aktör ülke olacak.” diyerek Amerika ile yaşanan füze krizine açıklık getirdi.  

“Sistemi değiştirme gayretimiz işlerine gelmiyor”

Amerikan ve İsrail istihbaratlarıyla geçmişten gelen ilişkiler olduğunu da belirten Milletvekili Erdem, ” Biz bu istihbarat birimlerine bu kadar içimize girme diyoruz. Biz onların talimatları doğrultusunda hareket eden bir ülke değiliz. Kimileri eskiden onlar ne derse o olurdu diyorlar. Ne oluyor bu Ak Parti’ye diyorlar.” şeklinde konuşarak, “Biz geleceğe lider bir Türkiye, aktör bir Türkiye hazırlamak için alt yapıyı kuruyoruz. Kendi piyade tüfeğimizi, Altay tankımızı yaptık. Artık bu teknolojileri geliştirmek için canla başla çalışıyoruz. Biz diğer unsurları da adapte etmek ve sürece tüm hızımızla başlamak durumundayız. Biz hep bize buyrulduğu gibi hareket etmişiz,  sistemi değiştirmeye çalışmamız birilerinin işine gelmiyor.

Biz bu oyunları bozacağız”

“Ortadoğu Ön Asya bölgesinde, enerji politikaları itibariyle tarihten gelen değerler noktasında bir çatışma süreci yaşanıyor.“ diyen Milletvekili Erdem, “Enerji kaynakları ve İsrail’in vaat edilmiş topraklara ulaşma çabası var. Bu bölgede  İsrail, hangi ülkelerin güçlenmesini istemez;  Türkiye, İran, Mısır bu üç millet medeniyet ortaya koymuştur. İsrail bu ülkelerin başını kaldırmasını istemez. Biz başımız dik, alnımız açık yolumuza devam edeceğiz. Üzerime oyunlar oynuyorlar, bu oyunları bozacağız. Dıştaki oyunlar bölgesel ve dünya hesapları sürerken üzüldüğümüz nokta ise Türkiye üzerine hesap yapanların bu oyunlarına bilerek bilmeyerek alet olarak maalesef bu oyuncularla dirsek temasına giren bir muhalif bir anlayış var. Bu muhalif anlayış Türkiye’ye faydalı değil, bize zarar eren bir anlayıştır.” dedi.

“Ak Parti olmasa, Türkiye tıkanmıştı”

Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte Türkiye’de toplam 30 büyükşehir nüfusunun Türkiye’nin %75’lik kısmını kapsadığını belirten Milletvekili Erdem, “Büyükşehirlerde çok daha farklı bir hızlı gelişme ve büyüme ortaya çıkacak. Yeni uygulamalar olacak. Yerel yönetimlerde çok adımlar attık. Eskiden köylere hizmetler nasıl gidiyordu bir hatırlayın. Biz 11 yıllık iktidarımızda bir hesap vermek durumundayız. Eskiden iktidarlar hesap vermeden kaçıyordu. 11 yıl dile kolay. Biz 2004’de yerel yönetimler reformunu başlattık. 1934 yılında yerel yönetimler yasası şekillenmiş. O günkü şartlara göre yüzde 70 köyde, yüzde 30 ilçe merkezlerinde yaşıyor buna göre dizayn edilmiş yasa. Şu an şehirde yaşama popülasyonu yüzde 70’lere çıkmış. Biz buna göre neler yapmalıyız.” diyerek Eski dönemlerdeki iktidarların uygulamalarında köylere hizmet gelmesi için birçok prosedürü, bürokratik engelleri aşmak gerektiğine dikkat çekti ve Ak Parti’nin çözüm noktasındaki icraatlarını anlattıktan sonra “Ak Parti olmasa, Türkiye tıkanmıştı. Yollar da, ekonomi de tıkanmıştı.” şeklinde konuştu.

“Daima çözüm için adım attık”

Ak Parti iktidarının Köy Hizmetleri’ni kaldırarak, İl Genel Meclisi’nin yetkilerini arttırdığına ve köylere hizmet için yetkiyi İl Genel Meclisi imkanlarına bağladıklarına da dikkat çeken Milletvekili Erdem, “Sorunların çözümü için Vali ve İl Genel Meclisi Başkanı istihdam ettik. Yerelde demokrasiyi güçlendirmek ve alınacak kararların Ankara’da değil yerelde çözümlenerek karara bağlanabilmesi  için, çözüm için adım attık.” dedi.

“Bizden fazla büyükşehirci oldular”

Aydın İl Genel Meclisi Başkanı MHP’li Hayri Güleç’i de eleştiri oklarının hedefi haline getiren Milletvekili Erdem, “Hayri Güleç, ben ettim biz ettik havasına giriyor. Gülüyorum. Ey MHP’li Hayri Güleç, sana o oturduğun koltuğu Ak Parti olarak biz hediye ettik. Bizden önce öyle bir koltuk mu vardı? 2003’te senin partin yasa görüşülürken Türkiye’yi böleceksiniz, bu ihanet yasadır diye bağırıyordu. Ne oldu İl Genel Meclisi Başkanlıkları istihdam ettik. Bölündük mü parçalandık mı sen şimdi hava atıyorsun? Devam ettik ve büyükşehir yasasını çıkardık. Yine bölünme, ihanet, parçalanma her önüne gelen bize şamar oğlanı gibi mecliste hakaret etti.  Ama şimdi hepsi MHP’si CHP’si bizden fazla büyükşehirci oldu.” dedi.

“İhanet diye haykıranlar büyükşehirci kesildi”

Ak parti reform yapan, sorunlara çözüm üreten bir parti olmasına karşın kendilerini ihanetle suçlayanların reformlarına ve bütün işlerine sahip çıktığını da eleştiren Milletvekili Erdem, “İhanet ihanet diye haykırırlarken şimdi hepsi büyükşehirci kesiliyor. Köylere kömür, gıda gönderiyorlar, neye göre gönderiyorlar. Bundan 4-5 sene önce Sayın Çerçioğlu ve Sn. Alıcık aklınıza geliyor muydu köyler? Yasayı Ak Parti çıkardığı için köylere hizmet götürüyorsun. Bu imkanı biz verdik. İşte Ak Parti’nin farkı bu. Ama mecliste bizi ihanetle suçlamaya geldiğinde en önde yürüdüler.” şeklinde konuştu.

“Aydın ülkemizin en zengin Özel İdaresi’ne sahiptir”

Aydın Özel İdaresi’nin Türkiye’de köylere hizmet yapacak en güçlü en zengin Özel İdare olduğunu da ifade eden Milletvekili Erdem, “Biz 2007de jeotermal yasası çıkardık. Aydın’ın altındaki sıcak su için elektrik enerjisi üretimi ile ilgili özel sektörün yatırımı için, imkan ve sahalar mta tarafından ihale edildi ve bundan elde edilen gelir Aydın İl Özel İdaresi’ne devredildi. 211 milyon Tl girdi Özel İdare’nin kasasına. 2002 yılında iktidara geldiğimizde bütçe 20-25 milyon Tl. idi. Bu yıl 205 milyon Tl. Kaç kez artmış, arttıran unsur ne? Jeotermal yasasından elde edilen gelir, 211 milyon Tl olarak gelen bu rakam, bu sahalar satılmasa, tesisler kurulmasa özel idareye para gelecek miydi? 465 köye hizmet gidecek miydi?” dedi.

“Vefasızlık yapmayın”

Köydes projesi ile köylerin ihtiyaçları için toplam 83 milyon Tl para geldiğini de açıklayan Milletvekili Erdem, ”2003’de 25 milyon Tl. iken köylere yapılan hizmetin rakamı 5 milyon Tl idi. Çünkü 20 milyon Tl. cari giderlere, eleman maaşlarına gidiyordu. 5 milyon Tl ile 490 köy hizmet görüyordu. Muhtarlar, İl Genel Meclisi üyelerinin peşinden koşuyordu, iş gördürmek için yemek söylüyorlardı. Muhtarlar unuttu mu bu günleri. Öyle milyonlar konuşuluyor ama bu gelirler kolay elde edilmedi. Jeotermalden gelen 211 milyon Tl. ile köylere yol, okul hizmet götürmüşüz. 40 yıllık hizmet parası Özel İdare bütçesine girmiş. Bunu yapan Ak Parti’dir. Lütfen vefasızlık yapmayın, bunları görmezden gelmeyin. Bu çabalarımızı ve girişimlerimizi de köylerimize anlatalım, anlatmazsak yazık olur.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 00:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472