banner488

Uzmanlardan cilt bakımı tavsiyeleri

Ciltteki önemli problemlere değinerek, cilt yapısından bakımına, cilt ile ilgili yaşanabilecek hastalıklarla ilgili Dermatolog Prof. Doktor Betül Parmaksızoğlu ve güzellik uzmanı Ferdağ Çetin Akter, önemli bilgiler verdi.

Uzmanlardan cilt bakımı tavsiyeleri
banner269

Kader Basayoğul'un haberi

Dermatolog Prof. Dr. Doktor Betül Parmaksızoğlu ve Güzellik Uzmanı Ferdağ Çetin Akter cilt bakımının önemini vurgulayarak, bu bağlamda uzmanlardan yardım alınmasının cilt için birincil derecede gerekli olduğunu belirttiler. Uzmanlara göre, cilt bakımı bir lüks değil ve sağlık için şart....


Özellikle biz gençler cildimizin güzelliğine çok önem verirken yanlış ürünler kullanarak aslında cildimize ne kadar zarar verdiğimizin farkında değiliz. Cildimizde ki kusurları makyaj malzemeleri kullanarak kapatacağımızı düşünüyoruz. Aksine gün geçtikçe cildimiz daha kötü bir hal alıyor.

Peki cildinizi nasıl koruyabilirsiniz ya da cilt bakımı nasıl sağlanmalı?

Cilt bakımı: Sadece estetik açıdan değil, sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklıklar ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır. Aksi takdirde UV ışınları, makyaj,serbest radikaller, sigara, stres, hava değişimleri ve yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etkiler ve genç yaşta olmamıza rağmen yorgun ve solgun görünmemize neden oluyor. Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir. Dolayısıyla belli sürelerle cilt bakımı yapılması gerekiyor.

Dermatolog ve güzellik uzmanından cilt yapısına uygun öneriler:

Dermatolog Parmaksızoğlu, cilt yapısının kabaca kuru, yağlı ve karma olarak üçe ayrıldığını, kuru cilt yapısının en büyük özelliğinin ciltteki pullanmalar ve ciltteki kırmızı kabuklar olduğunu belirtti.

Parmaksızoğlu konuya ilişkin olarak, "Yağlı ciltlerde ise tamamen seboreik (aşırı yağlanma) yapıya bağlı olarak gözenekler geniş, siyah nokta oluşuyor. Cilt yapısının oluşumda mevsimler, beslenme, kullandığınız ürünler, yaşam tarzınız gibi önemli faktörler etkiliyor. Parmaksızoğl, kış aylarında ciltte kuruluk çok belirgin olduğunu bunun için nemlendiriciler kullanarak cildin nem oranı destekleniyor. Yazın cildin nem ihtiyacı da bir azalma görülüyor. Yaşın ilerlemesiyle birlikte ciltte kurumalar meydana gelir yani cildin nem ihtiyacı artar bunun için nemlendiriciler kullanılması gerekiyor. Kuru cildin en büyük dezavantajı erken yaşlanması." şeklinde konuştu.

Parmaksızoğlu, Kuru cilt yapısına sahip olanların en büyük dezavantajının ciltteki nem oranının az olmasından dolayı ortaya çıkan kırışıklıklar olduğunu da ifade ederek, cildin çabuk kırışmasında tek etkenin cilt yapısından kaynaklanmadığını sigara, hava kirliliği, genetik ve çevresel faktörlerin de önemli etkileri olduğunu vurguladı.

Yağlı cilde sahip olanların en çok karşılaştığı Bahsegel problemler: Akne ve cilt sarkmaları

Parmaksızoğlu ayrıca yağlı ciltlerin ise yaş ilerledikçe genetik yapıya da bağlı olarak sarkmalar meydana geldiğini ve bu cilt yapısına sahip olanların en büyük probleminin akne (sivilce) ve bunun sonucunda siyah noktalar oluştuğunu dile getirdi. Parmaksızoğlu, "Akne, ergenlikte normal ergenlik bitince geçecekmiş düşünülen bir olgudur aslında akne bir hastalıktır " dedi.

Akne tedavisinde en çok kullanılan maske: yoğurt, karbonat ve limon üçlüsünün karışım maskesi

Parmaksızoğlu, evde yapılan maskelerin medikal tedavi sonrası destek tedavi olarak kullanılabileceğini ama bunların tek olarak istenilen etkinin yapamayacağını belirterek akne için kullanılan maskenin limon, yoğurt, ve karbonat karışımlı maskenin olduğunu söyledi. Akter ise herkese iyi gelen maske size iyi geleceği anlamına gelmez o yüzden cilt analizi yapılması gerekiyor. Bir cildin neye ihtiyacı varsa ona göre ürün kullanılması gerektiğini belirtti.

Kozmetik ürün seçerken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Parmaksızoğlu, kozmetik ürünleri seçiminde gençlere uyarılar da bulundu. Kozmetik ürünleri alırken cilt yapısına uygun ürün, belli standartları olan, ürünün içeriklerine dikkat etmeli, merdiven altı diye tabir edilen ürünleri almaktan kaçınılması gerekiyor. Akter ise yüzdeki makyajın yatmadan önce temizlenmesi gereğinin aksi taktirde bütün gözeneklerin dolmasıyla birlikte cilde zarar verdiğine değindi.

Güzellik uzmanı Ferdağ Çetin Akter ise Ciltteki kuruluktan dolayı mimiklerin çabuk oturmasının sonucu olarak yaşlanmanın daha hızla gerçekleştiğini bu cilt yapısına sahip olanların özen göstermesi gerektiğini belirtti. Akter'e göre, "ciltteki nem oranının dengede tutulmak için cilt yapısına uygun maskeler, nemlendiriciler kullanılması gerekiyor. Akne'den kurtulmanın tek yolu da tedaviden geçiyor. Akne sonrası oluşan sıkarların (lekelerin) ise peeling, kremler ve soyma tedavi gibi birçok seçenekle olumlu sonuçlar alınıyor."

Akter bu problemlerden kurtulmanın öncelikli yolunun bir uzman tarafından ciltteki sorunun tespit edilmesi, tedavi görmesi gerektiğini vurguladı.

Akter şöyle devam etti: "Bütün ciltlerin cilt bakımı yapma gereksiniminin olduğunu ve bu yaşın da 18-20 yaşları arasında mutlaka cilt bakımı yapmaya başlanılması gerekiyor. Yağlı cilt yapısına sahip olanlar, akne gibi problemlerinden dolayı daha erken yaşlarda cilt bakımı yapmaya başlıyor. Ciltte aknenin önüne geçebilmek için: ilk olarak doktor tarafından hormon testinin ve gerekli tedavinin yapılmasının, kişi cilt temizliğine önem verilmesi ve bununla beraber cilt bakımı yapması gerekiyor."

Akter, "gözeneklerin temizlenmemesinden dolayı siyah noktalar içinde yer eder nasıl dişlerinizi fırçalarsınız sonrada çay kahve içince eski halini alır gözeneklerde böyledir. Temizlenmemekle beraber hava kirliliği, beslenme, her şey etki ediyor gözenekler dışarıdaki kirli havayı içine hapsediyor ve temizlenmemekten dolayı siyah nokta halini alıyor. Siyah noktalardan kurtulmak için ayda bir cilt bakımının yapılmasının ve bütün gözeneklerin temizlenmesi gerekiyor." dedi.

HABER 7

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472