banner488

Işid ve Kobani bizim işimiz değil

Türkiyeye oynanan oyun yine sahneleniyor, hep aynı oyun, hep aynı film gördüğümüz, hep aynı Hikâye yaşadığımız. Ve hep aynı tuzağa düşürülen insanlarımız ve hep aynı acıyı çeken bizim coğrafyamız.

Ortadoğu’daki huzursuzluk gittikçe büyümekte. Sınırlarımızın dışındaki olaylar bizi de karıştırıyor. Çatışmalar diz boyunu aştı, sorunlar içinden çıkılamaz hale geldi. Yazık şimdiden 30’ a yakın  can pisi pisine öldü gitti. Niçin?

Bugün Suriye ve Irakta yaşanan kargaşanın ana sebebi Amerika'nın haksız yere Irak’a yalan dolanla işgali ve burada yaptığı katliamlar, zulümler, işkenceler, ırz ve namuslara tecavüzler… Ülkede çıkarılan iç kargaşalık, Irak’ın bu gün bölünmenin eşiğine gelen perişan hali…

Sen ortak milli değerimiz bayrağı indireceksin Atatürk büstlerine saldıracaksın gel Kobanide benim için savaş diyeceksin. Buna verilecek tek cevap. Hadi canım sende.

Türkiye kendi geleceğine ve bölge halklarının çıkarlarına uygun hareket etmek zorundadır. Bu kirli savaşa bulaşmamalı, ikiyüzlü batının oyunlarına alet olmamalıdır.

Bir tarafta Rusya, Çin ve İran’ın Esed cephesinde yer alması, öte tarafta Suudilerle Amerikanın ve batılıların çıkar ve hırsları, bu tarafta köşeye sıkıştırılmak istenen Türkiye…

Irak’ta Amerikanın işgali ile Kuzey Irak Kürdistan özerk bölgesi ve ardından Suriye’de merkezi yönetimin zafiyetinden faydalanarak 4 bölgede özerk kürt bölgeleri oluşturan PKK-PYD şimdi İşid’le kendisi savaşmak yerine  kurşun sıktığı Türkiye Cumhuriyeti askerini bölgeye sokma gayretindedirler. Suriye sınırındaki Kobani’de ilan ettikleri ‘sözde kanton’ bölgede, sayıları ‘iki bini aşmayan’ Işid militanlarının karşısında tir tir titryen PKK- PYD’li teröristler, şimdi ellerinde pankart Mehmetçiğe davetiye çıkarıyorlar:

- “Ordu göreve.” Ne görevi siz yaptıklarınızın bedelini ödüyorsunuz.

- “Ne oldu da bir zamanlar işgalci ilan edip pusuya düşürerek arkadan vurduğunuz Mehmetçik bir anda kurtarıcı oldu?”

Ne Suriye Ne Işid bizim meselemiz değil. Türkiye topraklarına ve sınırlarına bir saldırı olmadığı müddetçe Türk askerinin olaylara müdahale etmesine Türk Halkı sıcak bakmamaktadır.

Kobaniye Işid saldırılarını bahane ederek Türkiye’deki huzur ortamını bozma gayretinde olan Hainler hesaplarınızı yeniden gözden geçirmelerinizi tavsiye ederiz bu oyun tutmaz.

Kısaca küresel ve bölgesel güçler el ele, omuz omuza vermişler, Ortadoğu’yu dizayn etmek için yeni bir oyun peşindeler. Türkiye olarak tek başımıza da kalsak bu oyunu bozmaya çalışmalıyız. Asla bu oyunda figüranlık yapıp kullanılmamalıyız.

Bu oyunlar, batı dünyasının bizi sonu gelmez karanlık savaşların girdabına çekme oyunudur. Bu hesaplar ikiyüzlü batının Türkiye ve bölgemizin geleceğini ipotek altına alma oyunlardır.

Bırakın! IŞİD’i kimler doğurdu, büyüttü ve bu günlere getirdi ise, şimdi bizi onlara karşı kör bir savaşa sokmak isteyenler savaşsın.

Irak ve Suriye'de yaşanan olayların Türkiye'ye tehdit oluşturması durumunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi harekat yapmasına izin veren "Tezkere"nin TBMM tarafından kabulü, Türkiye'nin bu konuya ne denli ciddi baktığının bir göstergesidir.

Askerin bölgeden çekilmesini fırsat bilerek güç toplayan, barış sürecini iyi değerlendirerek halkın arasında kök salan ve ‘beklediği fırsatın’ nihayet ayağına kadar geldiği zannına kapılan terör örgütü, ‘Kobani’ bahanesi ile yeniden sahaya indi.

Uykuda olanlar inşallah uyanırsınız.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner472