banner488

Türk Kızılayı'ndan Kırım'a yardım malzemesi

Türk Kızılayı bin 300 koli giysi ve çeşitli gıda maddesinin yüklü olduğu 2 tırı Kırım'a gönderdi.

Türk Kızılayı'ndan Kırım'a yardım malzemesi
banner269

Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nden hareket eden yardım tırları, Türk Kızılay'ı ve Düzce Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkililerinin katıldığı törenle uğurlandı.

Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Hamza Aydoğdu, burada yaptığı konuşmada Türk Kızılayı'nın dünyanın canlı casino oyunları her noktasına yardım gönderen bir kurum olduğunu söyledi.

Din, dil ve ırk ayrımı yapmadan yardım yapmaya çalıştıklarını belirten Aydoğdu, ''Somali'de, Mynmar'da ve Suriye'de kurum olarak ciddi yardımlar yaptık. Şimdi de Kırım Türkleri ile Kırım'daki soydaşlarımıza yardım yapıyoruz'' diye konuştu.

Bin Betmoon 300 kolide gıda ve kıyafet yardımı bulunduğunu ifade eden Aydoğdu, Türk halkının yardım elini Türkiye'ye ve dünya'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını vurguladı.

Aydoğdu, Türk Kızılayı heyetinin Kırım'a ulaştıracakları yardım malzemelerini, kendi elleriyle ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını da dile getirdi.

Düzce Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kesen de amaçlarının Kırım'da yaşayan Türklere yardım etmek olduğunu ifade etti.

Kesen, Türk Kızılayı'nın din, dil ve ırk demeden herkese yardım ettiğini belirterek , Kırım Türkleri'ne yardımı için teşekkür etti.

Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Aydoğdu'ya, Dernek Başkanı Osman Kesen tarafından Kırımlı Giray Han'ın giymiş olduğu kaftan ve Kırım motifleriyle işlenen kilim hediye edildi.

Yardım malzemelerini taşıyan Türk Kızılayı'na ait 2 tır, heyet tarafından el sallanarak uğurlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472