banner488

Patlamayla ilgili kafa karıştıran soru

''Ya biri merak edip bombanın pimini çekti ya da biri bunu kasıtlı yaptı.'' Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, Afyonkarahisar'daki patlama ile ilgili farklı bir noktaya dikkat çekti.

Patlamayla ilgili kafa karıştıran soru
banner496

Solmaztürk, mühimmatın dayanıklı sandıklarla taşındığını, bir düşmeyle patlama olamayacağını belirtti. Patlamadan dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise, bombaların piminin takılmamış olması... 

Emekli Tümgeneral Haldun Solmaztürk: Akşam saati mühimmat elden geçirilmez. Bütün gün çalışmış insanların yorgunluğunu düşünün, bu yapılabilir bonus veren siteler birşey değil. 25 askerin birarada olması düşünülemez. El bombası yere düşmekle patlamaz. Kaza mı değil mi? PKK yapmadı diyemeyiz, 'aynı kazadır' diyemeyeceğimiz gibi"

Bakan Veysel Eroğlu'nun "patlama kaza" şeklindeki açıklamasını eleştiren Emekli Betbaba target="_blank" class="link_keywords">Tuğgeneral Solmaztürk, "Kaza olma ihtimali kaza olmama ihtimaline göre çok düşük. Bu muhimmat düşmekle patlamaz. Kaza ise akıl almaz bir kaza" dedi.

Solmaztürk şunları söyledi; Açıkça söylüyorum. Eğer 21:15'te bu patlama sayım sırasında olduysa bunun kabul edilebilir hiçbir tarafı yok. Hiçbir asker bunu kabul edemez. Savaşın ortasında değiliz ki, neden gece yapalım bunu. Şırnak'ta olsa çatışma varken olsa anlarım. Ama Afyon'dasınız. Gece görüş koşulları bu kadar sınırlı. Bunun hiçbir açıklaması yok.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472