banner488

Jandarma'dan o haberlere yalanlama

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan, ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Yarbay Mustafa Dönmez'in oğlunun cenazesine yetişemediği yönünde çıkan haberlere ilişkin açıklama geldi.

Jandarma'dan o haberlere yalanlama
banner496

Jandarma Genel Komutanlığı, ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Yarbay Mustafa Dönmez'in oğlunun cenazesine yetişemediği yönünde çıkan haberlere ilişkin, Dönmez'in Bandırma'ya ulaşımının, deniz otobüsü ve feribotların kapasiteleri ve sefer saatleri dikkate alınarak ve her aşamada avukatları ile görüşülerek, mümkün alabilecek en kısa sürede karayolu ile gerçekleştirildiğini bildirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, dün bazı basın yayın organlarında, tutuklu sanık Mustafa Dönmez ile ilgili ''Kahreden Gecikme ve Cenaze Namazına Nasıl Yetişemedi'' başlıklı haberlerde, Dönmez'in oğlunun cenazesine, ''jandarmanın aldığı kararlar nedeniyle yetişemediği'', ''Bandırma'ya yaklaşık iki saat süren denizyolunun güvenli olmadığı ve Dönmez'in kaçabileceği gerekçesiyle izin verilmediği, cezaevi aracının yedi saat körfezi dolaşarak karayolu ile Bandırma'ya ulaşabildiği'' ve ''Öğle tatili olunca işlemlerin durduğu, Maslak'taki İl Jandarma Komutanlığı'ndan ring aracı beklendiği'' hususlarının yer aldığı hatırlatıldı.

Bilgi notunda, tutuklu sanık Dönmez'e oğlunun vefat etmesi nedeniyle, 3 Eylül 2012 tarihindeki duruşmada, 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yol süresi hariç 2 gün mazeret izninin verildiği, Cumhuriyet Savcılığınca, 1 gün de yol süresinin ilave edildiği belirtildi.

Tutuklunun, ''sevke uygundur'' doktor raporu alınması ve yol hazırlığı için saat 11.45 sıralarında duruşma salonundan çıkartılarak cezaevi idaresine teslim edildiği, izin dilekçesinin verildiği Jandarma tarafından Baymavi öğrenilir öğrenilmez, kararın ulaşması beklenmeksizin, ön almak maksadıyla sevk devriyesi için personel görevlendirildiği kaydedildi.

Dönmez'in cenaze törenine en kısa sürede katılmak için, avukatlarıyla yapılan görüşmede feribotla götürülmesine karar verildiği, bu karar üzerine saat 14.00'te hareket edecek olan Yenikapı-Bandırma feribotuyla hareket edilmesinin kararlaştırıldığı vurgulanan bilgi notunda ''Ancak, İstanbul Deniz Otobüsü yetkilileri ile saat 12.23'te yapılan telefon görüşmesinde, feribotun fiziki kapasitesi nedeniyle, sadece binek araçları aldıkları, ancak saat 15.45'te kalkacak Yenikapı-Yalova feribotu ile gidilebileceği öğrenilmiştir'' denildi.

-''Karayoluyla hareket edilmesi kararlaştırıldı''-

Bu gelişme üzerine, saat 15.45'te hareket edecek olan Yenikapı-Yalova feribotu ile gidilmesi hususunun sanık avukatı ile görüşüldüğü belirtilerek, yapılan görüşme neticesinde avukatlar tarafından feribotların bazen geç kalktığı, deneme bonusu veren siteler karayolunun daha uygun olduğu değerlendirilerek feribot beklenmeden karayoluyla hareket edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Bilgi notunda, saat 15.45'teki deniz otobüsüyle Yalova'ya planlı ulaşma saatinin 17.00 olması, Silivri-Yalova arasındaki mesafenin, tahmini dört saat süreceği değerlendirildiğinden, feribotun kalkma saatine 2 saat 15 dakika olması nedeniyle binilmediğini kaydedilen bilgi notu şöyle:

''Tutuklu sanık saat 13.25'te Silivri Cezaevinden teslim alınarak hareket edilmiş, saat 19.40'da ise mezarlığa ulaşılarak sanığın defin işlemine katılması sağlanmıştır.

Sonuç olarak; adli makamların vermiş oldukları karar sonrasında, Jandarma devriyesi saat 13.00'te Silivri Cezaevi'nde hazır bulundurulmuş, tutuklu sanık Mustafa Dönmez kendi kişisel hazırlıklarını ve doktor raporunun alınmasını müteakip cezaevi idaresince jandarmaya saat 13.25'te teslim edilmiştir. Sevkte kullanılan ring aracı cezaevi idaresince tahsis edilmektedir. Öğle tatili nedeniyle işlemlerin durdurulması veya ring aracının beklenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Tutuklu sanık Mustafa Dönmez'in Bandırma'ya ulaşımı, deniz otobüsü ve feribotların kapasiteleri ve sefer saatleri dikkate alınarak ve her aşamada avukatları ile görüşülerek, mümkün alabilecek en kısa sürede karayolu ile gerçekleştirilmiştir.''

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472