banner488

İki bastonuyla teröre kafa tuttu!..

Ayakta durmakta güçlük çeken ve iki baston yardımıyla yürüyebilen 83 yaşındaki Kore Gazisi Ali Ayaz, bedelli askerlik için sıraya girenlere inat Kaymakam ve Garnizon Komutanı’na haykırdı, “Ne oluyor, bunların kökünü kazıyamayacak mıyız? Beni askere gönderin” diyerek tepkisini dile getirdi.

İki bastonuyla teröre kafa tuttu!..
banner496

Yatağan’a bağlı Hacıveliler Köyü’nden 83 yaşındaki Kore Gazisi Ali Ayaz dün anıt meydanında düzenlenen Gaziler Haftası etkinliklerinin ardından elindeki bastonunu havaya kaldırıp teröre olan tepkisini dile getirdi. Elinde, iki bastonuyla anıt meydandaki anma törenlerine katılan Kore Gazisi Ali Ayaz, son dönemde şiddetlenerek artan terör olayları ve verilen şehitler yüzünden canının yandığını belirterek haykırdı. Son günlerde gelen şehit haberleri nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getiren Ali Ayaz; “Gelen şehit haberleri içimizi yakıyor. Bundan yıllar önce başka milletler için yaptığımı, şimdi de vatanımın geleceği için Bets10 yapmaya hazırım” dedi.

Gazi Ayaz, “Arka arkaya gelen şehit haberleri içimi yakıyor. Gencecik çocuklar daha hayatlarının baharında solup gidiyor. Ben 11 ay Kore’de görev yaptım. 11 ayın 9’u çatışmayla geçti. Suçsuz insanlar yaşamını yitirdi. 23 günde Kore’ye gittim, 29 günde geri geldim. Kore’de başka milletler için eli silah tutan ben, 1 günlük yol olan Güneydoğu’da halkımın, milletimin geleceği için silah tutmak istiyorum. Gencecik fidanlar solmasın. Şehitlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum” dedi.

Gazi Ali Ayaz’ın koluna girerek yürümesine yardımcı olan ve kendisini dinleyen Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez bir süre sohbet ettikleri gazinin elini öptüler. Kaynak: YatağanGazetesi.com


Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2012, 17:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472