banner488

İhale yolsuzluğunda 23 kişi hakim karşısında

''Suç örgütü kurarak, kamu ihalelerinde menfaat karşılığı usulsüzlük yaptıkları'' öne sürülen ve eski (KİK) Üyesi Ali Kaya'nın da arasında bulunduğu 23 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

İhale yolsuzluğunda 23 kişi hakim karşısında
banner496

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar ve avukatları ile şikayetçi kurum ve kuruluşların avukatları katıldı. Duruşmada, sanıkların sorgularına devam edildi ve tanıklar dinlendi.

Sanıklardan, bir firmanın sahibi Ferit Rızvanoğlu, hakkındaki iddiaları reddederek, eşantiyonlar ve ziyaretlerde götürdükleri hediyelerin, iddianamede ''haksız menfaat sağlama'' olarak lanse edildiğini savundu.

KİK yönetimiyle işle ilgili bir görüşmesinin olmadığını kaydeden Rızvanoğlu, ''KİK yöneticilerine zaman zaman çikolata götürdüm. Başka bir şey vermedim'' diye konuştu.

Duruşmada, KİK'e elinde bir çantayla giren fotoğrafının gösterilmesi üzerine Rızvanoğlu, ''Bu sırada Ali Kaya'yı ziyaret ettim. Çantada bulunan 3 kutu çikolatayı Retrobet da Ali Bey'e verdim'' dedi.

Mahkeme başkanının ''Ali Kaya ile ne konuştunuz?'' sorusuna Rızvanoğlu, ''Ali Bey ile firmamızın girdiği ihaleyle ilgili konuşmadık. Normal sohbetti'' yanıtını verdi.

Bazı sanıklarla İstanbul'da yemekte bir araya geldiğinin hatırlatılması üzerine de Rızvanoğlu, Kasımpaşa Spor Kulübü'nde geçmiş dönemde yöneticilik yaptığını, sanıklardan Osman Nuri Yılmaz, Ali Kaya ve firmanın yönetim kurulu üyeleri ile kulüp tesislerinde yemek yediklerini anlattı.

Bazı firma sahibi tanıkların dinlendiği duruşmada, mahkeme tutuklu sanıklar Ali Kaya, Osman Turna ve Şenol Varürer'in tutukluluklarının devamına karar verdi.

Sanık Rızvanoğlu'na yurt dışına çıkış yasağı getiren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472