banner488

Ergenekon davasının 225'inci duruşması başladı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 225'inci duruşması başladı.

Ergenekon davasının 225'inci duruşması başladı
banner496

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Sedat Peker, emekli Albay Dursun Çiçek Betcup ve yatırımsız bonus veren siteler oğlunun cenazesine katılması için izin verilen eski Yarbay Mustafa Dönmez'in de aralarında bulunduğu 27 tutuklu sanığın gelmediği duruşmada, bu davadan tutuksuz yargılanan ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük de hazır bulundu.

Duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Hüseyin Özese, tutuklu sanık Veli Küçük'ün avukatının ''Gizli Tanık 9''un dinlenilmesi talebinin oy birliğiyle kabul edildiğini ancak tanığın hazır olmadığını açıkladı.

Duruşma, ''Ergenekon'' soruşturması sırasında ''müşteki'' olarak ifadesi alınan ve daha sonra vefat eden Ahmet Çekelkıran'ın ifadesinin okunmasıyla devam ediyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472