banner488

Çöğürlük Köyü'ne Köprü Müjdesi

Çöğürlük Köprüsü tamam, Esentepe Köprüsü başka bahara kaldı.

Çöğürlük Köyü'ne Köprü Müjdesi
banner496

Çine ilçesi Çöğürlük Köyü ile civar köylerdeki halkın büyük sıkıntısı olan ve köylülerin Çine Çayı’nın suları üzerinden karşıya ulaşımı ilkel koşullar altında kayıkla sağladığı ‘büyük köprü sorunu’nda nihai sonuca ulaşıldığı açıklandı.

 

Çöğürlük Köyü’ne giden CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin CHP’li İl Genel Meclisi Üyelerinden Muharrem Akdam ve Erol Öz Çöğürlük köy kahvehanesinde köylülerle bir araya gelerek köprü müjdesini verdi.

 

Köprü hakkında köylüye hitap eden Erol Öz, “ Biz Çine İl Genel Meclisi üyeleri olarak başta Muharrem Akdam ve ben olmak üzere köy muhtarımız Cavit Uyar ve köylü yurttaşlarla bu köprü yapımı için çok istekliydik. Sayın Valimiz konu hakkında duyarlılık gösterdi kendisine çok teşekkür ediyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımız da 55 oyla köprü yapımını onayladılar. Bütçe için 1 Milyon TL ödenek ayrıldı. 2013 yılı içinde köprü tamamlanmış olacak”  diyerek müjdeyi verdi.

 

Çine İl Genel Meclisi Üyelerinin çalışmaları hakkında bilgi veren CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Çine’nin bütün sorunlarına olduğu gibi bu sorununa da arkadaşlarımız hassasiyet gösterdiler. 2013 yılından köprü yapımı için 1 milyon TL ödenek ayrılmasını sağladılar. Bununla birlikte Aydın İl Özel İdaresi tarafından Çine için ayrılan 2013 yılı ödeneği 9 milyon TL’ye ulaştı. Bundan böyle ek ödenekler ve ara bütçelerle bunu 10 milyon TL yapmak hatta geçirmek için çalışacaklar” dedi.

 

1999 Yılında muhtar seçildiğini ve o yıldan bu yana köprü yapılması için çalıştığını söyleyen Çöğürlük Köyü Muhtarı Cavit Uyar, “Çalışmalarımız meyvesini verdi. Ödenek ayrıldığı ve 2013 yılında köprümüzün inşa edileceği için çok mutluyuz. Sorunun çözümüne katkı sağlayan herkese de minnettarız.” şeklinde konuştu.

MUVAFAKATNAMELERİNİ GETİRSİNLER ESENTEPE KÖPRÜSÜ’NÜ DE YAPALIM

Yıllardır süregelen Saraçlar-Esentepe arasındaki bağlantı sorununa da değinen CHP İl Genel Meclisi üyesi Erol Öz, “ Biz 4-5 senedir o konu hakkında da çalışma yapıyoruz. Orada muvafakatname sorunu var. Doğanyurt ve Esentepe Köyü Muhtarlarından çok ricada bulunduk. Devlet Su İşleri ve İl Özel İdare Müdürlüğü’nden yetkililer getirdik. Fakat halkalar birleşmeden bazı şeyler oluşmuyor. İnşallah onlar da muvafakatnameleri getirirler. Sayın Valimiz bu konuda çok duyarlı. Gereken desteği esirgemeyecektir.“ dedi

Köprü müjdesini verirken epey heyecanlı oldukları gözlenen CHP’li İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve İl Genel Meclisi üyeleri Muharrem Akdam ve Erol Öz, Çöğürlük ve civar köylerin ulaşımında büyük sıkıntıya neden olan köprü üzerinde de basın mensuplarına poz vererek bu ilkel ulaşım metodunun en kısa zamanda tarihe karışacağını belirttiler.


Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2012, 22:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472