banner480

Askeri konvoya saldırı: 10 şehit, 60 yaralı!

Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit sayısı artıyor. İlk belirlemelere 10 asker şehit olmuş 60 asker ise yaralanmış iken, ağır yaralı olan bir asker daha şehit oldu.

Askeri konvoya saldırı: 10 şehit, 60 yaralı!
banner269

Bingöl-Muş karayolu 11 Evler köyü yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Teröristler, konvoyda bulunan ve askerleri taşıdığı belirtilen sivil bir otobüse önce roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla saldırdılar.

Yanmaya başlayan otobüsteki askerlerden 10'u şehit olurken, 60 asker de yaralandı.

Yaralı askerlerin Solhan Devlet hastanesi ile  Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, saldırı sonrası Muş'taki polis telsizlerinden, Bingöl'deki saldırı olayı karıştığı belirtilen beyaz renkli özel otomobile karşı ekipler uyarıldı.

ŞEHİT SAYISI ARTIYOR
Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısında 7 askerin şehit olduğunu, 63 askerin de yaralandığını belirterek, ''63 yaralımızdan 7'sinin durumu ağır. Umarım şehit sayısı artmaz'' dedi. 

Vali Güvençer'in açıklamasından sonra saldırıda yaralı olarak kurtarılarak helikopterle Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gönderilen asker Anıl Eroruç'un da şehit olduğu bildirildi.

Şehit askerin Manisalı olduğu belirtildi. Saldırıdaki şehit asker sayısı 10'a yükseldi.




HEPSİ SİLAHSIZDI
Redwin />
Valinin son açıklamasına göre vurulan konvoy izinden dönen askerleri taşıyordu. 3 araç vardı ve askerlerin tamamı silahsız ve sivildi. Olay yeri civarında hava destekli operasyon başlatılırken, hastanedeki yaralılar için Bingöl Belediyesi'nin hoparlörlerinden kan ihtiyacı anonsu yapılıyor.

YARALILARDAN 1'İ ERZURUM'DA

 Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan askerlerden biri, ambulans helikopterle sevk edildiği Erzurum'da tedavi altına alındı.

12 F-16'LAR BÖLGEYİ BOMBALADI

Roket atarlı saldırının ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 12 adet F-16 savaş uçağı PKK'lı teröristlerin bulunduğu alanı bombalamaya başladı. Diyarbakır'dan kalkan Pars filosuna ait savaş uçakları, saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan teröristlerin kaçış güzergahlarını ve sığınaklarını bir bir bombalayor. F-16 savaş uçakları ile birlikte Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden 2 adet de casa tipi askeri kargo uçağı kalktı.



Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2012, 18:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472