banner488

Akdamar Adası ayine hazır

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Ermeni Kilisesi'nde bu yıl 3'üncüsü yapılacak ayinin hazırlıkları tamamlandı.

Akdamar Adası ayine hazır
banner496

 Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda 915-935 yılları arasında Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından Keşiş Manuel'e yaptırılan Akdamar Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yapılan onarımın ardından 95 yıl aradan sonra ilk kez iki yıl önce ''Kutsal Haç Yortusu''nda ibadete açıldı.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye Ermenileri Patrikliği organizasyonuyla gerçekleşecek ayin için Van Valiliği koordinasyonunda Gevaş Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile çeşitli kurumlar tarafından günler öncesinden çalışma başlatıldı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla hazır hale getirilen bedava bonus adada, ayini izleyecek basın mensupları için iletişim çadırı oluşturulacağı, ayinin Bahsine bir gün öncesinden de emniyet ve sağlık ekiplerinin hazır bulundurulacağı ifade edildi.

-Tekneler de bakım ve onarımdan geçirildi-

Gevaş Akdamar İskelesi'nden yaklaşık 20 dakika süren tekne yolculuğu ile ulaşılan adaya yolcu taşıyan kaptanlar da hazırlıklarını tamamlayarak, ayin gününü beklemeye başladı.

Gevaş Göl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayin öncesi bütün teknelerin hazır hale getirildiğini vurgulayarak, ayin günü 14 tekne ile hizmet vereceklerini söyledi.

Teknelerin bakım, onarım ve temizliğinin yapıldığını anlatan Avcı, ''Teknelerimizin tamamıyla adaya her seferde bin 600 yolcu taşıyabileceğiz. Ulaşımın sağlıklı şekilde yapılması konusunda oldukça titiz davranıyoruz'' dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472