banner488

Afyon'daki patlamadan 25 eve ateş düştü

Afyonkarahisar'daki Askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu 25 şehit haberi ülkeninn farklı farklı noktalarında aileleri yasa boğdu.

Afyon'daki patlamadan 25 eve ateş düştü
banner496

Afyonkarahisar'daki patlama Şehit Murat Döver'in memleketi Pursaklar'ı yasa boğdu

Afyonkarahisar'da dün gece meydana gelen patlamada şehit olan Astsubay Murat Döver'in ailesinin yaşadığı Ankara'nın Pursaklar ilçesi yasa boğuldu. Şehit Astsubay Murat Döver'in baba ocağına büyük bir Türk bayrağı asılırken, evin önüne belediye tarafından taziye çadırı kuruldu.

Kırıkkale Keskin nüfusuna kayıtlı olan Döver'in üç kardeş oldukları öğrenildi. İki yıl önce evlendiği ve üç yıl Afyonkarahisar'da görev yaptığı belirtilen Döver'in, bu yıl tayin beklediği kaydedildi. Şehidin naaşının, yapılacak otopsinin ardından Pursaklar Şehitliği'nde toprağa verileceği kaydedildi.

Şehit çavuş Ahmet Tosun'un Adana'daki baba evine ateş düştü

Afyonkarahisar'da yaşanan patlamada şehit olan kısa dönem asker Ahmet Tosun'un Adana'daki baba evine ateş düştü. 1 yıllık evli Ahmet Tosun'un eşinin hamile olduğu öğrenilirken, babası, annesi ile eşi cenazeyi almak için Afyon'a gitti.

Şehit Çavuş Ahmet Tosun, yaklaşık bir yıl önce evlendi. Kayseri'nin Develi ilçesinde bilgisayar öğretmeni iken yaklaşık 45 gün önce vatani görevini yapmaya giden Tosun, eşi Seda'yı da merkez Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi'ndeki baba ocağına bıraktı. Sağlık memuru Celil Tosun ile ev hanımı Raziye Tosun'un iki oğlundan biri olan Ahmet Tosun'un ağabeyi Hasan Tosun ise Şanlıurfa'da polis olarak görev yapıyor.

Patlamada şehit olan piyade er Taştan'ın Artova ilçesindeki dedesinin evinde yas var

 Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan piyade er Tolga Taştan'ın Tokat'ın Artova ilçesindeki dedesinin evinde yas var.

Ulusulu köyünde yaşayan Ali Taştan ve eşi Kekük Taştan, evlerine gelen askeri yetkililerden, torunları Tolga Taştan'ın şehit olduğu haberini alınca gözyaşlarına hakim olmadı.

Taştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, torunun geçen hafta Samsun'da yemin ettiğini belirterek, ''7 gün önce yemin ederek Afyokarahisar'a dağıtımı oldu. Daha 22 günlük askerdi. Tolga kısa dönem askerlik yapıyordu'' dedi.

Taştan, torununun Bursa'da mı yoksa Tokat'ta mı toprağına verileceğine şehidin anne babasının karar vereceğini söyledi.

Bu arada şehit Taştan'ın Açıköğretim Üniversitesi Maliye Bölümü'nden mezun olduğu, biri erkek diğeri kız 2 kardeşinin bulunduğu, şehidin babasının da Bursa'da otomobil fabrikasında çalıştığı öğrenildi.

Patlamada şehit olan er Yıldırım'ın Nevşehir'deki baba ocağında yas var

 Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan er Emre Yıldırım'ın Nevşehir'deki baba ocağında yas var.

Kalaba beldesine bağlı Paşalı köyünde oturan şehit Emre Yıldırım'ın (30) babası Nuri ve annesi Gülseren ile kız kardeşleri Pınar ve Çınar Yıldırım'a acı haberi, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul ve Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, sağlık ekipleri eşliğinde verdi.

Gözyaşı döken ve fenalık geçiren Nuri-Gülseren Yıldırım çiftine sağlık ekipleri müdahale etti.

Köy muhtarı Sadullah Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite mezunu olan şehit Emre Yıldırım'ın 12 Ağustos'ta kısa dönem er olarak Samsun'a gittiğini, 31 Ağustos'tan itibaren de vatani görevine Afyonkarahisar'da devam ettiğini söyledi.

Önal, ''Metal öğretmenliği'' bölümü mezunu olan ve yüksek lisans yapan Yıldırım'ın, öğretim görevlisi olmak istediğini kaydetti.

Bu arada, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk de şehidin baba evine gelerek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş'un Ordu'daki akrabalarının evinde yas var

 Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş'un (35) Ordu'daki akrabalarının evinde yas var.

Akkuş'un merkeze bağlı Gökömer köyünden olduğu ancak baba evinde kimse bulunmadığı için evinin kapalı olduğu bildirildi.

Olayın ardından şehidin babası Hasan ve annesi Türkan Akkuş'un Afyonkarahisar'a hareket ettiği öğrenilirken, şehidin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kayınpederinin evinde ise taziyeler kabul ediliyor. Şehit haberinin alınmasının ardından eve Türk bayrakları asılırken, Cüneyt Akkuş'un akrabalarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Şehit eşi Songül Akkuş'un amcası Cafer Özcan, burada yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamayı dün gece televizyondan öğrendiklerini belirtti.

Diğer akrabalarıyla hemen yeğeni Songül Akkuş'u arayarak bilgi almaya çalıştıklarını anlatan Özcan, şunları söyledi:

''Ancak yeğenimle telefonda konuştuğumda kendisinin de eşinden haber alamadığını ve endişeli olduğunu söyledi. Olayın hemen ardından şehidimizin babası, annesi ve kayınpederi Afyonkarahisar'a gitmek üzere yola çıktı. Cüneyt Akkuş ile en son Ramazan Bayramı'nda görüşmüş, bir araya gelmiştik. Kendisi ailesiyle Ordu'da 15 gün izin kullanmıştı. Afyonkarahisar şehidimizin ilk görev yeriydi. 10 yıldır da askerdi. Olaydan dolayı çok büyük üzüntü yaşıyoruz. Acımız çok büyük.''

Öte yandan şehit Cüneyt Akkuş'un, Hasan Mert (8) ve Enver Efe (1) isimli iki çocuğu olduğu öğrenildi.

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız da taziyelerin kabul edildiği eve gelerek aileye başsağlığı diledi.

Kastamonulu er Kurtçu ve onbaşı Şalgam'ın evlerinde yas var

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Kastamonulu er Ayhan Kurtçu'nun (21) ve onbaşı Fatih Şalgam'ın evlerinde yas var.

Kurtçu'nun Kastamonu'nun Darıbükü köyü Göncüler Mahallesi'nde yaşayan amcası Mehmet Kurtçu (72), AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberi televizyonlardan öğrendiklerini söyledi.

Patlamanın Afyonkarahisar'da meydana geldiğini duyunca büyük endişeye kapıldıklarını ve yetkililerden bilgi almaya çalıştıklarını ifade eden Kurtçu, şöyle konuştu:

''Afyonkarahisar denilince onun yeri Youwin olduğunu anladık. Telefonla aradık ama cevap alamadık. Sonra bir askere teslim etmişler, kimseyi yanına yaklaştırmadıklarını duyduk. Daha sonra bir kere daha aradılar, 'Ayhan hastanede yaralı yatıyor' dediler. Askerliğinin bitmesine iki buçuk ay kalmıştı''

Kurtçu, yeğeninin köyde babasıyla beraber tarım ve hayvancılıkla uğraştığını aktararak, ziraatı ve avı çok sevdiğini bildirdi.

Şehidin hiçbir zaman askerlikten acizlenmediğini aktaran Kurtçu, ''Babasıyla telefonda konuşurken bazen telefonu ben de alırdım. Artık askerliği bitirmesini söylediğimde, Ayhan da 'Azaldı amca, buradakiler seviyor beni' diye söylerdi.''

-Şehidin evinde yas var-

Patlamada şehit olan onbaşı Fatih Şalgam'ın Devrekani ilçesine bağlı Habeşli köyündeki baba ocağı da yasa büründü..

Amca Mehmet Şalgam, yeğeninin şehit olduğunu televizyondan patlamayı duydukları zaman tahmin ettiklerini ifade ederek, çok üzüldüklerini söyledi.

Fatih Şalgam'ın 3 erkek kardeşin en büyüğü olduğu öğrenildi.

Piyade er Onur Fikret Dülger'in Trabzon'daki evinde yas var

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan eski Trabzonspor Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger'in oğlu piyade er Onur Fikret Dülger'in Trabzon'daki evinde yas var.

Afyonkarahisar Mühimmat Depo Komutanlığı'ndaki cephanelik deposunda, mühimmat sayımı ve tasnifi esnasında, henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden birinin, eski Trabzonspor Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger'in oğlu olan Trabzonlu kısa dönem piyade er Onur Fikret Dülger (25) olduğu belirtildi.

Trabzon'un 1 No'lu Beşirli Mahallesi Çankaya Evleri'nde oturan ve Kıbrıs'taki bir üniversitenin iç mimarlık bölümü mezunu Onur Fikret Dülger'in şehit olduğu haberini alan Trabzon'daki yakınları, duygusal anlar yaşadı.

Geçen yıl Gamze Bahadır ile nişanlanan ve vatani görevini yaptıktan sonra evlenmeyi planlayan şehit Dülger'in bazı yakınları ve eski Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas'ın, piyade er Dülger'in şehit olması üzerine Afyonkarahisar'a gittiği öğrenildi.

Dülger'in, acemi birliğini Samsun'da tamamladığı ve kısa bir süre önce Afyonkarahisar'a gittiği belirtildi.

Öte yandan, Trabzonspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde yayımlanan mesajda, ''Afyonkarahisar'da bulunan askeri kışlada mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerimizden birinin de kulübümüz eski Genel Sekreterimiz Zekai Fırat Dülger'in oğlu Onur Fikret Dülger olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kaybettiğimiz genç şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, ailesine sabır, milletimize de bir kez daha başsağlığı dileriz'' denildi.

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Burak Ümit Gedik'in (27) Beşiktaş'taki evinde yas var.

 İTÜ Makine Mühendisliği mezunu olan ve askerliğini kısa dönem yapan Gedik'in şehit olduğunu duyan akrabaları ve arkadaşları, Beşiktaş Şair Nedim Caddesi'ndeki evine geldi. Gedik'in yakınlarının birbirlerine sarılarak ağladıkları görüldü.

Bu arada, şehidin evinin bulunduğu binanın önüne büyük bir Türk bayrağı asılırken, cadde de Türk bayraklarıyla donatıldı.

Babası İbrahim Gedik'i 5 yıl önce kaybeden Burak Ümit Gedik'in, annesi Arife ve kız kardeşi Arzu Gedik ile birlikte bu evde yaşadığı öğrenildi.

-3 gündür Afyonkarahisar'daydı-

Askerlik görevine Ağustos ayında kısa dönem olarak Samsun'da başlayan Gedik'in, burada 20 gün kaldıktan sonra geçen cumartesi günü Beşiktaş'taki evine döndüğü, bir gün burada kalan Gedik'in, pazartesi günü Afyonkarahisar'daki vatani görevine başladığı kaydedildi.

Öte yandan, şehit Gedik'in, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik'in yeğeni olduğu öğrenildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da şehidin evine gelerek, ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 Şehit er Abdullah Tokgöz'un babasının görev yaptığı Konya'daki caminin bahçesine Türk bayrakları asıldı

 Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan er Abdullah Tokgöz'ün babasının imam olarak görev yaptığı Konya'daki caminin bahçesine Türk bayrağı asıldı.

Merkez Kararay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi'ndeki Mahmut Efendi Camisi'nde imam olarak görev yapan baba Faruk Tokgöz'ün, patlama haberini duyduktan sonra eşiyle Afyonkarahisar'a gittiği öğrenildi.

Baba Faruk Tokgöz'ün görev yaptığı cami önüne gelen mahalle muhtarı Hüseyin Bozkurt ile imam arkadaşları ve komşuları, cami bahçesine Türk bayrağı astı.

Aynı mahalledeki başka bir camide görev yapan ve baba Faruk Tokgöz'ün komşusu olan imam Mehmet Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgatlı olan Tokgöz'ün 8 yıldır Mahmut Efendi Camisi'nde imam olarak görev yaptığını söyledi.

Şehit asker Abdullah Tokgöz'ün Açıköğretim Fakültesi'nde okuduğunu, işe girebilmek için tecili bozdurarak askere gittiğini ifade eden Mete, ''Şehit Abdullah Tokgöz, çok efendi, dürüst, ahlaklı sevilen bir gençti. Hepimizin başı sağolsun'' dedi.

Baba Faruk Tokgöz'ün olayı duyar duymaz Afyonkarahisar'a gittiğini ifade eden Mete, ''Telefonda görüştüğümüzde ağlıyordu. Çok fazla konuşamadık. Son görüşmemizde DNA testi için kan verdiklerini söyledi. Bize bekleyişlerinin sürdüğünü söyledi'' diye konuştu.

Şehit Er Kadir Aydın'ın Aksaray merkeze bağlı Alayhanlı köyündeki baba evinde yas var

 Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan er Kadir Aydın'ın, Aksaray'ın merkeze bağlı Alayhanlı köyünde bulunan baba evinde yas var.

Kadir Aydın'ın annesi ve kız kardeşine taziyede bulunmak isteyenler şehidin evine adeta akın etti. Acı haberi duyduktan sonra sinir krizi geçiren anne Meryem Aydın'ın, Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, yapılan müdahalenin ardından tekrar köye döndüğü belirtildi.

Köy Muhtarı Hasan Çavuşoğlu, şehit Aydın'ın 5 ay önce askere gittiğini ve acemilik eğitimini Isparta'da yaptığını söyledi.

Dağtımda görev yeri Afyonkarahisar olan Aydın'ın, izninde köye geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, ''Şehidimizin 4 kardeşi var. 3 erkek, bir de kız kardeşi var. Erkek kardeşleri babalarıyla Bursa'da çalışıyor. Burada sadece annesi ve kız kardeşi yaşıyor'' dedi.

Olayı haberlerden duyduklarına değinen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

''Akşam haberleri izlerken Afyonkarahisar'da patlama olduğunu öğrendik. Sabah da internette şehitlerin isimleri ve memleketlerini gördük. Ama tam emin olmadan annesine haber vermek istemedik. Aynı isim ve soy adıyla Aksaray'da bir askerimiz daha var. Onun birliğinde ve sağ olduğunu öğrenince şehidin bizim köyden olduğunu anladık. Babası şu an Afyonkarahisar'da ve DNA testi için kan verdi. Daha kesin bir bilgi yok. Bekliyoruz.''

Devamı geliyor

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472