banner488

3 çiftçiyi de Foça teröristleri öldürmüş

İzmir'in Foça ilçesinde, askeri servis aracının geçişi sırasında mayın patlatarak 2 askerimizin şehit olmasına neden olan teröristlerin, saldırı öncesi Menemen'de öldürülen 3 çiftçinin de katilleri oldukları ortaya çıktı.

3 çiftçiyi de Foça teröristleri öldürmüş
banner269

İzmir'in Foça ilçesinde, askeri servis aracının geçişi sırasında mayın patlatarak 2 askerimizin şehit olmasına neden olan teröristlerin, saldırı öncesi Menemen'de öldürülen 3 çiftçinin de katilleri oldukları ortaya çıktı. Şanlıurfa'da polisle girdikleri silahlı çatışma sonrası yaralı olarak ele geçirilen ve Foça saldırısını gerçekleştirdiğini itiraf eden teröristin, Menemenli 3 çiftçiyi kendilerini gördükleri için öldürdüklerini itiraf ettiği öğrenildi. Teröristlerden elde edilen silahlar üzerinde yapılan balistik inceleme sonunda da, Menemen'deki 3 çiftçinin teröristlerden ele geçirilen uzun namlulu silahla öldürüldüğü ortaya çıktı.

İzmir'in Menemen ilçesi Maltepe beldesinde, 7 Ağustos tarihinde, çiftçi Yusuf Kafalı (55), Zekeriya Toksöz (57) ve Bahri Şirin'in (48) cesetleri sulama kanalında bulunmuştu. Maltepe beldesinde ikamet eden Yusuf Kafalı ile Zekeriya Toksöz, Gerenköy ovasındaki tarlalarını sulamak üzere 35 MMR 19 plakalı kamyonetle evlerinden Pashacasino ayrılmış, bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. Yakınları, tarlaya gittiklerinde kayıp çiftçilere ait terk edilmiş kamyonet ile karşılaşınca durumu jandarmaya bildirmişti. Aynı saatlerde jandarmaya Foça'nın Yeni Bağarası köyünde ikamet eden Bahri Şirin (48) adlı çiftçinin de tarlasını sulamak üzere evinden ayrılıp geri dönmediği ihbarı gelmişti. Her iki olayı ilişkilendiren jandarma, bölgede yaptıkları arama çalışmaları sonucunda Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksöz ile Bahri Şirin'in cesedini sulama kanalında bulmuştu.

Üç çiftçinin öldürülmesinden iki gün sonra 9 Ağustos tarihinde ise Foça ilçesinde askeri servis aracının geçişi sırasında iki ayrı patlama yaşandı. Terörist saldırıda 2 askerimiz şehit olurken, 10'u asker 12 kişi de yaralandı. Menemen'de 3 çiftçinin öldürülmesi soruşturması, Foça'daki terör saldırısını gerçeklekleştiren teröristlerden birinin ölü, birinin de yaralı olarak Şanlıurfa'da ele geçirilmeleriyle bambaşka bir boyut kazandı. Yaralı olarak yakalanan terörist, Foça'daki askeri servis aracına yaptıkları saldırı öncesi arazide kendilerini gören 3 kişiyi öldürdüklerini itiraf etti. Teröristlerden ele geçirilen uzun namlulu silahlar üzerinde yapılan balistik incelemede de, silahların, Menemen'de 3 çiftçinin öldürüldüğü silahlar olduğu kesinlik kazandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2012, 09:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472