banner488

10 camiden biri kadınlara uygun

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''10 camiden biri, abdest ve ibadet mekanları bakımından kadınlara açık olabiliyor. Bu çok büyük bir eksiklik'' dedi.

10 camiden biri kadınlara uygun
banner496

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle 2-5 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak 1. Ulusal Cami Mimarisi Sempozyumu'na ilişkin Hidiv Kasrı'nda düzenlediği basın toplantısında, bugün bütün sevinçlerine gölge düşüren çok üzücü bir haberle karşı karşıya olduklarını, Afyonkarahisar'daki patlamada hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, millete başsağlığı dilediğini ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Görmez, her 10 camiden sadece bir tanesinin, gerek abdest mekanları gerekse ibadet mekanları bakımından kadınlara açık olabildiğini belirterek, ''Bu, şu anda çok Betasus büyük bir eksiklik'' dedi.
Türkiye'de ''cami tartışması'' ve ''cami mimarisi'' tartışması başladığını ifade eden Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cami Bilgi Bankası oluşturduğunu, bu banka ile Türkiye'de varolan 85 bin cami ve mescidin bütün özelliklerinin tespit edildiğini, sosyologların bu bilgi bankası üzerinden verileri kullanarak çok ciddi akademik araştırmalar yapması gerektiğini söyledi.

Görmez, Türkiye'de 7 milyonu aşkın engelli bulunduğunu hatırlatarak, ''Bedensel engelli bir vatandaşımıza camilerimizin kapısı kapalı. İşlevsellik bakımından camilerimizin Bonus veren siteler yeniden ele alınması gerekiyor'' dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472