banner488

“Ziraat Odasını Üst Sefiyelere Taşıyacağız“

Özkan Atıgan Projelerini anlattı

“Ziraat Odasını Üst Sefiyelere Taşıyacağız“
banner269

Çine Ziraat Odası Başkanlığına aday olan Özkan Atıgan belediye sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıda seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri anlattı. Çeyrek asırı aşkın mesleki tecrübesine güvenerek Ziraat Odası Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Atıgan “Bu göreve talip olurken, sizlerden gelen şikâyetleri ve talepleri 26 yıllık İlçe Müdürlüğümde edindiğim tecrübelerle ve mesleki bilgilerimle bir araya getirerek ilçemizin sorunları ve bu sorunların çözümleri üzerinde geniş bir çalışma yaptık. Bu konuda İlçe tarım ve hayvancılığını daha iyi noktaya getirebilmek için projeler ürettik.” dedi.

Çine tarımının ve Çineli çiftçilerin sorunlarını irdelemek ve çözüm üretmek için düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma gecesine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut,  Aydın İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Altan Bilgen, Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz, muhtarlar ve delegeler katıldı.

Çine İlçe Ziraat Odası Başkanlığına resmen adaylığını açıklayan Özkan Atıgan ilçede tarım ve hayvancılığın daha da ileri götürülmesi gerektiğini belirterek yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Birçok tarımsal faaliyet ve doğal zenginlikleri konusunda adından sıkça söz ettiren ilçemiz, yüksek tarımsal ve hayvancılık potansiyeli bakımından Türkiye'nin ve ilimizin önde gelen merkezlerinin başında gelmektedir.

Geçimini ve geleceğini doğal zenginliklere ve de tarıma bağlamış olan ilçemiz de,  modern anlamda üretim yapılarak, ilçemizde tarım ve hayvancılığın daha da ilerilere götürmesi gerekmektedir. Tarım sektörün esas aktörleri olan çiftçilerimiz ile çiftçilerimize önderlik yapacak, yol gösterecek sivil toplum kuruluşlarının esas görevi bu olmalıdır.

Hepinizin bildiği gibi 26 yıldır İlçe Tarım Müdürlüğü görevindeyim. İdareciliğim süresince hiçbir protokole takılmadan, her zaman çiftçimizin derdini kendi derdim bilerek, sorunları çözmek için canla başla çalıştım. Kapımı her zaman çiftçimize hizmet etmek için arkasına kadar açık tuttum,  kendim de 7 gün 24 saat hizmet için canla başla görevimin başında oldum.

Görev sürem içerisin de, ilçemizde şap, veba, kuduz gibi salgın hastalıklarla, çekirge salgını, kuraklık gibi birçok doğal afetlerle karşılaştık. Gece gündüz çalışarak başarılı bir şekilde bu sorunların üstesinden sizlerle, hep birlikte geldik.

Gerek yem bitkisi üretimi olsun, gerekse hayvancılıkta olmazsa olmazı olan silaj üretimini ilçemize yerleştirdik.

Peki zirai anlamda ilçemiz için, çiftçimiz için yapılacaklar bitti mi? Çiftçimizi, hayvancılığımızı, ilçemizi daha ileriye götürebilmek, Ülke tarım ve hayvancılığında, Çine'li çiftçimizi söz sahibi yapabilmek, Çine'li çiftçimizi, Çine tarım ve hayvancılığını daha ileriye götürebilmek için sizlerin desteği ve teveccühüyle Ziraat Odası Başkanlığına aday olmuş bulunmaktayım.

Bu göreve talip olurken, sizlerden gelen şikâyetleri ve talepleri 26 yıllık İlçe Müdürlüğümde edindiğim tecrübelerle ve mesleki bilgilerimle bir araya getirerek ilçemizin sorunları ve bu sorunların çözümleri üzerinde geniş bir çalışma yaptık. Bu konuda İlçe tarım ve hayvancılığını daha iyi noktaya getirebilmek için projeler ürettik.

ÖZKAN ATIGAN’IN SEÇİLMESİ HALİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİ PROJELERİN İLKİ YENİ HİZMET BİNASI;

İlçemizde hali hazırda hizmet veren Ziraat Odası binası yaklaşık 20 yıl önce yapıldı. O günler için yeterli bir binaydı. Ama günümüzde Çine çiftçimizin artan yoğun kayıt ve diğer işlemlerine gerekli cevabı veremeyen yetersiz bir hale gelmiştir. Çiftçilerimiz Ziraat Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğümüz arasında mekik dokur haldedir. Çiftçimiz küçük bir işlemini dahi yapabilmek için defalarca iki kurum arasında gidip gelmek zorunda kalmıştır. Kışın soğuğunda yağmurunda, yazın sıcağında bu büyük bir eziyet demektir.  Şu an mevcut Ziraat Odası binasının araç park sıkıntısı olduğundan aracı olan çiftçiler dahi bu mesafeyi yürüyerek gidip gelmektedir.

Biz bu sorunu kaldıracağız. Çiftçimize yakışır şekilde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzün bahçesine yeni yapacağımız modern bir bina ile hem bekleme sorununu çözeceğiz, hem de tek bir alan içinde çiftçilerimiz çok kısa zamanda işlerini bitirme imkânı bulacak.

Binada hizmet katı dışında, toplantı salonu ve otel bölümü olacak. Ayrıca ilçemize has, ilçemiz ürünlerin tanıtıldığı ve pazarlandığı tarım marketi açacağız. Böylece Çineli çiftçilerimizi hem ilimiz de hem de ülkemizde en iyi tanıtacağız.

Şu an görevde bulunan Ziraat odası yönetimi, önceki yıllarda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde böyle bir bina yapmak istediler. Bu konuda biz her türlü konuda yardımcı olduk. Gerek il müdürlüğümüzle, gerek ise Bakanlığımızla görüştük. Çiftçilerimize büyük kolaylık sağlayacağını, böyle bir binanın şart olduğunu yetkililere tek tek anlattık. Bu binanın yapımı için gerekli tüm izinleri alabilmek için her türlü çalışmayı yaptık. Bahçeye hizmet binası yapımı için Bakanlığımız, yapılacak binanın ilçe müdürlüğü ile ziraat odasının müştereken kullanması şartı ile  gerekli izini verdi. Ama nedense yönetim, izin çıktığı halde bu binayı yapmaktan vazgeçti. Halen görevdeki eski yetersiz binada hizmetine devam etmeyi tercih etti. Böylece çiftçimiz, yazın sıcağında kışın yağmurunda soğuğunda ilçe müdürlüğümüz ile ziraat odası arasında gidip gelmeye ve mağdur olmaya devam ediyor.

Biz yeni hizmet binasının sözünü veriyoruz ve yönetime geldiğimizde bina yapımını başlatıyoruz. Artık çiftçimiz bir imza için iki kurum arasında defalarca gidip gelmeyecek.

Silaj Paketleme Tesisi

Doksanlı yılların başında ilçemizde yaptığımız çalışmalarla, ilçe müdürlüğümüz tarafından temin edilen silaj yapım makineleriyle silaj üretimine başladık. Artık silaj hayvancılık alanımızda olmazsa olmazlarındandır. İş sadece üretmekle bitmiyor. Silajdan en iyi şekilde faydalanabilmek için üretilen silajın en iyi şekilde saklanması – depolanması gerekmektedir.

Başkanlığımıza bağlı hal tesislerinde sabit silaj paketleme tesisi kuracağız. Talep eden tüm çiftçimiz ürettiği silajı buraya getirerek paket yaptırabilecek. Böylece aylarca emek verip ürettiği silajını bozulmalara, çürümelere fırsat vermeden, besin değerini kaybetmeden aylarca kullanabilecek. Üretimine ürün, karına kar katacaktır.

Yem Bitkileri Alım Satım Borsası

Kaba yem hayvancılıkta mutlaka olması gereken bir ihtiyaçtır. Çiftçilerimizin kaba yem ihtiyacını gidermek, en uygun, en ucuz, en kaliteli kaba yemi temin edebilmesi için Hal tesisimizde ayrıca Yem bitkileri alım satım borsasını kuracağız.

İş Makinaları Alımı

Gerek ova gerekse dağ köylerimizin olsun, yaz aylarında sulama ve tarım aletlerinin fazla işlemesinden dolayı bozulan ova içi yollarının ve zeytinlik alanlarına ulaşım için kullanılan yolların tamiri edilmesi,  düzenlenmesi, yeniden açılması için iş makinelerine ihtiyaç vardır. Bu yolların zamanında düzenlenmemesinden çiftçimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Üyelerimizin kullanımına verilmek üzere makine parkına ekskavatör (kepçe), Ova köylerin arazilerinin tesviye edilmesi için Lazerli tesviye makinesi alacağız. Maalesef şu anda tarım alanı bu kadar geniş ve verimli Çine'mizin bu ihtiyaçları Yatağan Ziraat Odasından kiralanarak giderilmeye çalışılmaktadır. 20 yıl önce silaj makinesini bizden kiralayan Yatağan Ziraat odası, şu anda araçlarını bize kiralar konuma gelmiştir. Biz çevre ziraat odalarına araç verirken, şu anda biz onlardan kiralar duruma düştük.

Teknik Eleman Ve Bilgi Desteği

Çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu her konuda bilgi sağlayacak, yardımcı olacak, teknik destek sağlayacak Tarım Danışmanları görevlendirilecek. Bu elemanlar çiftçimize Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri sunacak.

Verilen bu teknik destek hizmetleriyle bilgi ve teknik yönden gelişen üyelerimiz arasında yapılacak etkinliklerle, başarılı çiftçilerimiz faaliyetlerinde ki başarılarından dolayı ödüllendirilecekler.

Zeytin Ve Zeytinyağı

İlçemizde üyelerimizin yetiştirdiği zeytin ve ürettiği zeytinyağı Aydın ve tüm ülkede tanıtımın yapılması için çalışacağız. Marketlerde satışı yapılacak şekilde butik tarzda paketlenmesi ve satışı için gerekli tüm çalışmayı yapacağız.,

Arıcılık Ve Bal

İlçemiz gerek bitki örtüsü, gerekse iklim bakımından arıcılık ve arı ürünleri için oldukça elverişli. Özellikle arıcılarımızın kışlaması için yeterli kışlak alanı yok. Yeni arı kışlakları oluşturulacak. Çamlık alanlarımızı uzmanlarla inceletip, yeni koşnil aşılaması yaptıracağız. İlçemize has hayıt balının tanıtımı ve pazarlanması sağlanacak. Bu tanıtım ve pazarlama yeni yapacağımız ziraat odası binasında açacağımız Tarım Marketinde yapacağız. Arıcılık geliştirilecek ve polen içeren bitki yetiştirecek üyelerimize her türlü maddi ve teknik desteği sağlayacağız.

Arazi Toplulaştırma Çalışmaları

İlçemiz ovalarının Topçam Sulama barajı sahası dışında kalan kısımlarında arazi toplulaştırma çalışmaları yapılacak. Bu toplulaştırma sahası dışında kalan alanların alt yapı düzenleme bakım çalışmalarında Ziraat odası imkanlarını ağırlıklı olarak seferber edeceğiz. Çiftçilerimize her türlü imkan ve desteği sağlayacağız.

Besi Irkı  Hayvancılık

İlçemizde büyükbaş hayvancılığın büyük bir bölümü süt sığırcılığı üzerine kurulmuş durumda. Besicilik konusunda çalışmaların yapılması gerekmektedir. Süt sığırcılığının yanında besi sığırcılığı da büyük önem taşıyor. Besi sığırcılığı yapmak isteyen yetiştiricilerimize et verimi yüksek, kısa sürede besiyi tamamlayan ırkları temin edeceğiz.

Yetiştirdiğimiz ürünlerin hak ettiği değerde satılabilmesi için gerekli tüm çalışmaları tamamlayıp, Çineli yetiştiricileri pazar fiyatlarını belirleyen, bu konuda söz sahibi olan yetiştiriciler durumuna yükselteceğiz. Hayvan sayısı olarak birinci sırada olan Çine, fiyat ve kalitede de birinci sırada söz sahibi olacak.

Hizmet Anlayışı

Üyelerimizin özellikle hayvan sayısına göre aidat ödemeleri yönünden sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Bununla ilgili çok fazla şikayet aldık. Dekar başına alınan üyelik ücretlerinin fazla olduğu konusunda çiftçilerimizden şikayetler gelmektedir. Bizler yönetime gelir gelmez üyelerden alınan aidatları düzelteceğiz. Çiftçilerimizin mağduriyetini gidereceğiz.  Ziraat Odasına giriş ve aidat yönetmeliğinde belirtilen en alt limitten ücretlendirme yapacağız.

Bizler Ziraat Odası yönetimine geldiğimiz günden itibaren, Ziraat Odası, kendi üyelerinden aidat toplayan bir kuruluş olmaktan çıkıp, üyelerine hizmet götüren, her derdini odaya gelip rahatlıkla anlatabildiği ve sorunlarına çözüm bulduğu bir kuruluş olacaktır. 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer;

“Çine Kazanacaksa Ben Kaybetmeye Hazırım” dedi

Düzenlenen toplantıya katılan Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer’de

“Ben çok genç siyasetçiyim, yeni bir siyasetçiyim, hepinizin kardeşiyim. İlk mikrofonu elime aldığımda konuşmaya başladığımda çok heyecanlanmıştım, hala daha heyecanlanıyorum o heyecan hiçbir zaman geçmiyor. Bu gün akşam müdürümde onu gördüm. Bu Çine'ye hizmet edebilmenin, Çineli çiftçimize, muhtarlarımıza, delegelerimize bir an önce hizmet edebilmenin heyecanı olduğunu düşünüyorum. Bir yola çıktık. Bana arkadaşlarımızdan, sizler geldiniz, 'Sen Çine Belediye Başkanlığına kazandın otur oturduğun yerde. Ziraat Odası seçimiyle ne alakan var' diye tepki gösterdiniz, doğru söylüyorlar. Ben Çine Belediye Başkanı olarak oda seçimleri ile Ziraat Odası seçimleri ile bir alakam olmamam lazım, etik olarak bu böyle. Bazen de şöyle düşünüyorum, 'bu halk beni seçtiyse evde oturan ev hanımının da, tarladaki hayvancının da ve çiftçinin de belediye başkanıyım. Eğer bir yerde bir yanlışlık veya yanlış olduğunu düşünüyorsam burada kaybedecek ben olsam bile müdahil olmam gerektiğini hissediyorum. Özkan Atıgan müdürümle ile bu güne kadar hiçbir seçimde beraber olmadık. Siyasi düşüncemiz farklı olabilir. Bu bir parti seçimi değil, 7 Haziran'da parti seçime var, o gün belki Özkan müdürümle karşı karşıya olabiliriz. Hiç sorun değil. Bu Çine'nin seçimi Çineli çiftçinin, Çineli tarımcının ve Çineli hayvancının seçimi. Eğer Çine'nin seçimi ise benim siyasi görüşüm olmaz. Ben  AK Partiliyi de, MHP'liyi de ve CHP'liyi de hep beraber olmak zorunda hissediyorum kendimde. 4 yıldır Ziraat Odasını yöneten bir grubumuz var. Ama işlerin iyi gitmediğin farkındayım. Belediye Başkanı oldum, 3 yıl boyunca görev yaptım, hiçbir şey yapmayabilirdim. 3 yıl sonra arkadaşlar borç ödedim, o yüzden bir şey yapamadım kusura bakmayın seçime gidiyorum.  Ama böyle bir siyaset yok, ben borç ödedim hiçbir şey yapmadım diye bir şey yok. Eğer ben onları söyleseydim üç yıl boyunca bir şey yapmadım ama önümüzdeki 5 yıl boyunca şunları yapacağım deseydim, hiçbiriniz bana oy vermezdiniz.  Çünkü siyasetçiler, siyaset ve başkanlar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır, ben hep buna inandım. Eğer 4 yıl boyunca bir odada hiçbir şey yapılmadıysa bunda sonraki 4 yıl boyunca bir şey yapılacağını inanmıyorum. O yüzden bu gün akşam Özkan müdürümün ve sizlerin yanındayım. Burada sizlerden şunu istiyorum oy vereceksiniz, kime oy verirseniz verin hiç fark etmez ama sizden istediğim oy verirken gönlünüz rahat olsun, yüreğiniz, kalbiniz temiz olsun bu konuda. Çine Belediye Başkanı olarak, eğer bir kardeşiniz olarak görüyorsanız beni, kabul ediyorsanız ben Özkan müdürümün yanındayım. Bu seçimin bir kazananı bir de kaybedeni olacak. En çok kaybedeni ben olacağım. Kim kazanırsa kazansın. Çünkü ben müdahil olduğum için bir ihtimali kaybedeceğim, kazanan taraf tamam beni beğenecek ama kaybeden taraf karşı olacak haklılar ama Çine kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım” dedi.


Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 02:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472