banner488

Yeni Başhekim Şahin görevine başladı

Çine Devlet Hastanesi başhekimliğine Dr. Metin Şahin atandı.

Yeni Başhekim Şahin görevine başladı
banner269

Dr. Metin Şahin, 1992-2000 yıllarında Çine Verem Savaş Dispanserinde, Betist 2000-2002 yıllarında Aydın Sağlık Müdürlüğünde, 2003 yılında Çine Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığında çalıştı.

Yaklaşık 23 senedir Çine’de görev yapan, Çine’yi ve Çinelileri sevdiği için burada kaldığını belirti Şahin, “Eskiden Çine’nin kültür hayatı bugüne nazaran çok daha iyiydi. Çine’den tiyatrocular yetişmiş ve Çine’nin eski evleri hala çok güzel olanlar var. Apartmanlar keşke yapılmasaydı hastane karşısında çok güzel müstakil evler vardı ama şimdi hepsinin yerini apartmanlar yer aldı. Zaman ilerledikçe akılları başına gelecek ama iş işten geçmiş olacak” dedi.

Hastanemizin şu anda tüm bölümlerinde doktorlarımızın ve gerekli personelin mevcut olduğunu değinen Başhekim Şahin, “ Çine küçük bir ilçe ve hastanemiz tek, doktorlarımız burada istedikleri potansiyeli bulamıyorlar. Hastanemizde bir iki eksiğimiz var bunlar yoğun bakım yok, bir psikiyatrimiz yok, şu anda da kadın doğumcumuz yok. Bunlarda mevcut olursa tam teşekküllü ve kadrolu bir hastane haline gelmiş olacağız. Bizim sorunumuz bu bir iki eksiklik değil Çinelilerin en büyük alışkanlığı Aydın’a gitmeleri. Acil birkaç şey dışında burada tedavi yapılabilecek imkanı olduğu halde buraya gelmeden Aydın’a gitmeleri. Hastane personeli yıllardır burada olan kişiler ve birçoğu Çineli, olmayanlarda buradan gitmek istemiyor aslında. Hekimlerimiz aslında hasta potansiyelini yakalamış olsalar onlarda sürekli, kalıcı olarak hastanemizde hekimlik yapmayı sürdüreceklerdir. Hastalarımız önce Çine Devlet Hastanesine gelmelidirler, zaten gerekirse hekimlerimiz onları yönlendireceklerdir. Hastanemizdeki imkanlarla bize gelen hastalarımızın % 80 burada sorunları halledileceğine inanıyorum. Tedavi edilebilecek hastalıklar Çine’de tedavi edebilecek kadar ekip ve ekipmanımız var. Yoğun bakım için gelen hastalarımızı da zaten 112 sistemi var gayet iyide çalışıyor. Acil hastalar Çine Devlet Hastanemize rahatlıkla gelmeli ve burada tedavilerini yaptırmalıdır. Hastanemizde 64 yatağımız mevcut. Binamız yeni, personelimiz güler yüzlü, doktorlarımız güler yüzlü. Ben bildiğim yere, güvendiğim yere gitmeyi yeğlerim. Biz Çine halkı için buradayız” dedi

Çine’nin ve Aydın’ın çok yakın olmasından kaynaklanan ve göç olaylarının günden güne çoğaldığı gerçeğine de parmak basan Şahin, “ Çine’de zorunlu olan kişilerin ikamet ettikleri ve çoğunun Çine’den göç etmesi birazda Çinelilerin tembelliğinden kaynaklanıyor. Çanakkale’de Çan var seramiğin başkenti, Çine’nin en kaliteli seramik ham maddesi feldspat ve kuvars üreten maden ocakların var. Çine’de her türlü lise var, Sağlık Lisesi, Öğretmen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Meslek Lisesi var, nerede Meslek Lisesinde seramik bölümü yok, nerede seramik fabrikası yok. Buradan gemilerle taşımayı kar bellemekle Çine kalkınmaz. Ufkumuz yok ki tembeliz bu sadece Çine içinde değil Aydın’da aynı pamuk üretimi Aydın’da imalatı Denizli’de, dünyanın en iyi kestanesi Aydın’da imalatı Bursa’da böyle tembellik içerisindeyiz. Kıbrıslılar için söylenir bahçeleri narenciye ile doludur tembelliklerinden gidip pazardan alırlar, işte bu söz bizim insanımıza da uyuyor” şeklinde sözlerini bitirdi.    


Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 14:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472