banner488

Yazıcıoğlu Tır’ı Dualarla Uğurlandı

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen ve öğrenciler tarafından “Kardeş Eli” sloganı ile başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda ve yiyeceklerden oluşan Vali Recep Yazıcıoğlu TIR’ı Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden dualarla yolcu edildi.

Yazıcıoğlu Tır’ı Dualarla Uğurlandı
banner496
 TK Aydın İl Temsilciliği ile imzaladıkları protokol gereği, Aydın il genelindeki tüm öğrenciler için 'Kardeş Eli' projesini başlattıklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre bu proje ile öğrencilerin paylaşma ve yardımlaşma duygularını ön plana çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti. Töre “"Öğrencilerimiz, bu proje ile Suriye'deki kardeşlerine yardım etme fırsatı buldu. Desteği olan tüm öğrencilerime, onların anne-babalarına, onlara rehberlik eden tüm okul müdürlerime ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Kısa sürede, gıda ve kışlık giyeceklerden oluşan iki TIR'lık yardım malzemesi topladık. Birinci TIR'ımız şimdi, ikinci TIR'ımız ise daha sonra yola çıkacak. Zor günler geçiren Türkmen kardeşlerimize küçük de olsa yardım etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

9.Yardım Tırı

Yardım malzemelerini toplarken duygu dolu anlar yaşadıklarını söyleyen STK Aydın İl Temsilcisi Hüseyin Aslan şunları söyledi; “Çocuklar, yardım malzemelerinin içine küçük küçük notlar koymuşlar. O notları görünce gözlerim doldu. Bir çocuğumuz, 'Amca ben bu oyuncağımı hiç kullanmadım, oradaki kardeşlerime gönderiyorum' diye yazmış. Bir sınıf öğrenci ise, bir günlük harçlıklarını birleştirip bir koli konserve almış. Gönderilen eşyalardan ziyade, hissedilen birlik ve beraberlik duygusu bizim için çok önemli. Oradaki yardıma muhtaç kardeşlerimize yardım götürmek kadar, bu ruhu canlandırmak daha büyük değer. Hakikaten Pervin Hanım'a, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Bu TIR, il genelinde yürütülen Halep - Bayır Bucak Türkmenleri Yardım Konvoyu kampanyası kapsamında Aydın’dan gönderilen 9’uncu yardım TIR’ı oldu.








Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 22:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472