banner488

Yazar Mavisel Yener, “Kitap Okumak Özgürlüktür”

Yazar Mavisel Yener, “Kitap Okumak Özgürlüktür”
banner496
Çine Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "54. Kütüphane Haftası" etkinlikleri programının 2. Gününde yazar Mavisel Yener’i ve kitaplarını öğrencilerle buluştu.

Çine Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından, hazırlanan, 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanan “54. Kütüphane Haftası” programının 2. Gününde yazar Mavisel Yener ve kitapları Namık Kemal Ortaokulu, Marmara Koleji ve Halk Kütüphanesi üyesi öğrencileriyle buluştu. Yazarın konuk edilmesinde ve kitapların öğrencilere hediye edilmesinde konusunda desteklerini esirgemeyen Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir’de programa katıldı. Yazar Mavisel Yener’e çiçek taktim eden Muhammet Demir, yeni nesil gençlerin ufuklarını açmak için vermiş oldukları eserlerden dolayı tebrik etti. Öğrencilere,  800 adet kendi kitabını imzalayan yazar Mavisel Yener, Çine’de Kütüphane Haftası etkinliğini düzenleyen Müdür Şenay Hızır ve öğrencilerle buluşma imkanı sağlayan Muhammet Demir’e teşekkürleri iletti.

Çineli Öğrenciler Yazar Mavisel Yener’le Buluştu

Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır öğrencilere yazar hakkında bilgi vererek tüm çocukların mutluluklarına ortak oldu. Hızır, “Çine İlçe Halk Kütüphanesi olarak, “54.Kütüphane Haftası” kutlamaları çerçevesinde, değerli yazarımız Mavisel Yener’i ve kitaplarını sizlerle buluşturmak istedik. Ankara doğumlu olan yazarımız 1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Çocuklar ve gençler için birçok roman, şiir, öykü, masal, radyo oyunu ve tiyatro oyunu yazdı. Başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında çocuklar için çeşitli edebiyat atölyeleri gerçekleştirdi. Aynı zamanda çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yazılmış pek çok esere de editörlük yaptı. Kaleme aldığı kitapların bazıları yabancı dillere de çevrilen yazarımız bu vesileyle dünya çocuklarına seslenme fırsatı yakaladı. Birçok ödülü bulunan Mavisel Yener, günümüzün çocuk ve gençlik edebiyatının en üretken yazarlarından biri olarak Türk edebiyatındaki yerini almıştır. Yazarımızın konuk edilmesi ve kitaplarının sizlere bedelsiz olarak ulaşması konusunda bizlere verdiği desteklerden dolayı şu an aramızda olan, EYSİM Mineral ve Madenciliğin Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir Beye çok teşekkür ediyoruz. Davetimizi kabul edip bizleri onurlandırdığı için yazarımıza da teşekkür ederiz” dedi.

 “Umutsuzluk ve zor sözcüğünü silin”

Yazar Mavisel Yener öğrencilerin Kütüphane Haftasını ve Dünya Tiyatro gününü kutlayarak özel günde buluşmanın sevincini yaşadığını söyledi. Öğrencilerle sohbet eden yazar Mavisel Yener çocukların merak ettikleri soruları cevaplayarak çok kitap okuyarak istedikleri mesleği seçebileceklerinin belirtti. Yener, “Küçük yaşlarda kurulan hayaliniz ilerisi için çok önemli. Ben küçük yaşta yazar olmayı hayal ettim. Daha sonra diş doktoru olmayı hayal ettim. Her ikisi de gerçekleşti. Yüreğinizde ne varsa ilerisi için neler hayal ediyorsanız bunları yapmamanız için hiçbir neden yok. İnsanın hayallerinin kendisi engelleyebilir. Bu güne kadar 110 kitabım var. Çünkü hayatımdan umutsuzluk ve zor sözcüğünü sildim. Sizlerde yaşamınızdan zor sözcüğünü silerseniz kapıların daha çok açıldığını göreceksiniz. Kitap okumak özgürlüktür. Kütüphaneler bu anlamda çok önemsiyorum, hepiniz bu kütüphaneden yararlanmalısınız” şeklinde konuştu. 





























































Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472