banner480

Yaz sıcağında İl Özel İdare’den serin haber

İl Genel Meclis Üyelerinin çalışmaları neticesinde Endüstri Meslek Lisesi’nin bahçesinde bulunan kapalı havuzun bakım ve onarımı için ödenek çıkartıldı.

Yaz sıcağında İl Özel İdare’den serin haber
banner269

Çine’de yıllardır atıl durumda bulunan yüzme havuzu Aydın İl Özel İdaresi’nin katkıları ile tadilattan geçirilerek halkın hizmetine açılacak. 1970’li yıllarda Belediye Memba Suyu Fabrikası’nın bahçesinde bulunan yüzme havuzu 90’lı yıllarda kapatılıp doldurulmasından sonra, Çine Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bulunan yüzme havuzu vatandaşlara hizmet veriyordu.

2000’li yıllarda bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelen yüzme havuzu 2004 yılında dönemin Kaymakamı Ferhat Çağlar’ın girişimleriyle basit bir tadilatla tekrar halkın kullanımına açılmış ancak iki yıl aradan sonra su sızdırdığı ve arıtma sistemindeki arızalar nedeniyle kapatılmıştı. (Bu konudaki sorun haberi gazetemizde şu şekilde yer almıştı)

Çineliler yaz sıcaklarında kavrulurken o yıllardan beri atıl durumda kalan ve tam bir mezbelelik haline gelen yüzme havuzu nihayet yeniden hayata geçirilerek vatandaşların kullanımına sunulacak.

Bu konuda girişimlerde bulunan Çineli İl Genel Meclis Üyeleri 2013 yılı İl Özel İdare bütçesinden havuzunun bakımı ve onarımı için 100 Bin TL. ödenek çıkartarak Çine Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin hesabına aktarıldığı öğrenildi.


Aydın İl Özel İdaresi birinci kademe ödeneklerini onayladı. Çine’de 36 Köye ve ilçe merkezine 41 kalemde 1 Milyon 326 bin TL. ödenek çıkartılarak Çine KÖYDES’e aktarıldı.

Köylerde genelde köy içi yollara parke taşı döşemesi, içme suyu, cami ve mezarlık düzenleme projelerine ödenek ayrılırken, Çine Merkez’e de Yüksel Yalova Stadı’na çelik tribün inşaatı ile Çine Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bulunan yüzme havuzuna 100’er bin TL ödenek çıkartıldı.

Birinci kısım ödenek listesinde şu köyler yer aldı:


Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 23:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
can torun
can torun - 11 yıl Önce

birazda akçaovanın mahallelerine gönderilse iyi olur...

SIRADAKİ HABER

banner472