banner488

Yapılandırmada Son Başvuru Tarihi 31 Temmuz 2018

Yapılandırmada Son Başvuru Tarihi 31 Temmuz 2018
banner496

Çine Vergi Dairesi Müdürü Habibe Sayın ve Çine Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Kamil Şenoğlu, oda başkanları ve genel sekreterlerine 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ve getirilen mali af ile ilgili ziyaretlerde bulundu.

Çine Vergi Dairesi Müdürü Habibe Sayın ve Çine Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Kamil Şenoğlu, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Metin Uyar’a, Çine Esnaf Kefalet Başkanı Celal Özden ve Yönetim kurulu üyelerine, Çine Ziraat Odası Başkan Özkan Atıgan ve yönetimine ve genel sekreterlerine 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ve getirilen mali af ve uygulamaları konusunda bilgilendirme yaptı. Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 Sayılı yasamız 18 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Başkan Metin Uyar, yapılandırmalarını yapan vatandaşlara teşekkür ederek, yapılandırma yapacak esnafları da kanunun son başvuru tarihi olan 31 Temmuz tarihine kadar bu avantajlı imkanlardan yararlanmaya davet etti.

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Metin Uyar vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun esnaf ve sanatkarlar açısından güzel bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu fırsatın iyi bilinmesi ve değerlendirilmesi gerekiyor. Kamu alacaklarının yapılandırılması hem piyasaları rahatlatacak hem de kamu borcu olan esnaf ve sanatkarlarımızın yapılandırmadan yararlanmalarını sağlamış olacak. Yapılandırma kanunuyla vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak. Yapılandırılan borçların peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ayrıca indirimler yapılacak. Borçlar taksitler halinde ödenebilecek. Vergi ihtilafları sonlandırılacak, devam eden vergi incelemeleri için kanundan yararlanılabilecek. Geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak. Daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilecek. İşletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilecek. 6552, 6736 ve 7020 sayılı kanunlar kapsamında yapılandırılan ve ödemeleri devam eden alacakların tamamının ilk taksit veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde kalan taksit tutarları içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarları üzerinden indirim yapılacak. Bu kadar çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden kanunu vatandaşlarımıza anlatmak, kanundan azami seviyede yararlanılmasını sağlamak amacıyla gerekli tanıtım faaliyetleri başlatılmıştır. Başkanlığımız, tüm personeli ile kanunu anlatmak ve uygulamak üzere hazır bulunuyoruz. Kapsama girip de ’ben bu kanunu duymadım’ diyen bir vatandaşımızın kalmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2018, 10:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472