banner488

Ur-Ge Projesinde Uygulamaya Geçildi

Aydın Ticaret Borsası tarafından yürütülen ‘Aydın İli Gıda Sektöründe Markalaşma, Tanıtım Ve Uluslararasılaşma Odaklı İşbirlikleri İle Rekabetçiliğin Geliştirilmesi’ isimli UR-GE projesinin ilk ayağı olan ihtiyaç analizi başladı.

Ur-Ge Projesinde Uygulamaya Geçildi
banner269
 Projenin amaçları Şirketlerin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik eğitim, danışmanlık giderleri ile iş birliği kuruluşların proje bazlı giderlerinin desteklenmesi, Aydın'da kuru incir, zeytin ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren firmaların Sürdürülebilir İhracat yapabilmelerini sağlamak, Şirket içi yapılanmanın ihracat stratejilerine uygun hale getirilmesini sağlamak, Şirketlere sistematik dış ticaret ve pazar araştırması yetkinliği kazandırılması, Hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarını sağlayarak uluslararası rekabet gücünü geliştirmelerini sağlamak olarak belirlenmiş durumda.

Toplam bütçesi 1 milyon 570 bin dolar olan projenin %75 oranında (1 milyon 177 bin 500) doları hibe desteğiyle karşılanıyor. İlimizden 17 firmanın yer aldığı UR-GE projesi Aydın’ın onaylanan ilk UR-GE projesi olma niteliği taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 00:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472