banner480

Ulu Önder Atatürk, Çine’de de anıldı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 75. yıldönümünde Çine’de de devrimlerine ve eserlerine yürekten bağlılıkla anıldı.

Ulu Önder Atatürk, Çine’de de anıldı
banner269

Çine Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı çerçevesinde, Çine Kaymakamlığı, Çine Garnizon Komutanlığı, Çine Belediyesi ve CHP Çine İlçe Teşkilatı Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırasını sembolize eden anıtın önüne çelenk koydu. 

Bildiğimiz üzere geçtiğimiz yıl Ak Parti Hükümeti’nin aldığı kararla, resmi törenlerde siyasi partilerin çelenk koyması ve katılması yasaklanmıştı. Ancak daha sonra bu yasak türlü tepkilerden dolayı yumuşatılarak İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgede, kamu adına çelenk koyacak resmi kurumlardan sonra, siyasi partiler, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin Safirbet de çelenk koyabileceği belirtilmişti.

Ancak geçtiğimiz yıl, tam da 10 Kasım’da, kuruluşların Valiliklere 48 saat önceden haber vermek kaydıyla yumuşatıldığı yasağa rağmen, Çine’de CHP İlçe Teşkilatı dışında hiçbir siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşu’nun bu yılki 10 Kasım’da Atatürk Anıtı’na çelenk koymaması dikkatlerden kaçmadı.

Çelenklerin konmasının ardından sirenler eşliğinde saat 09.05 geçe iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okunarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki ve tüm ilçedeki Ayyıldızlı bayrağımız eş zamanlı olarak yarıya indirildi.

Anma etkinliği Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde ilçe protokolünün de katılımıyla, Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.


Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2013, 00:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472