banner488

Ulu Önder Atatürk, 10 Kasım'da Çine’de Anıldı

Ulu Önder Atatürk, 10 Kasım'da Çine’de Anıldı
banner496
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programıyla anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Çine’de anma programı Hükümet Meydanı’na Atatürk Anıtına çelenk koyma töreniyle başladı. Protokol sırasına göre çelenk koyma töreninin ardından saat 09: 05'de Ulu Önder Atatürk'ün için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Atatürk Heykeli önünde yapılan çelenk koyma törenine Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Cumhuriyet Başsavcısı Nazlı Sertap Yalçın, Çine Garnizon Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, Daire Müdürleri, Siyasi parti İlçe yöneticileri Sivil toplum Örgüt temsilcileri, Askeri Erkan ve öğrenciler katıldı.

Anma programına daha sonra Çine Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam etti. Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Anma programında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cevriye Ayyıldız tarafından yapıldı. Ayyıldız konuşmasında, “ Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78 yılında sevgi saygı şükranlar anıyoruz. Büyük Önder Atatürk’ün, 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal edişi, şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur. O’nun ani ve apansız ayrılışı, bütün Türk halkını da derinden etkilemiş, dünya üzerinde geniş bir yankı uyanmıştır. Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası, elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek, yapılması çok zor olan bir çok devrimler gerçekleştirmiştir. O’nun Türk milletine en büyük armağanı, Türkiye Cumhuriyetini kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Hayatının en son anına kadar, ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” demek suretiyle kurduğu Cumhuriyeti’ne, sahip olunmasını ve çok çalışarak bilimde ileri bir seviyeye çıkarılmasını arzu ve temenni etmiştir. İşte, 10 Kasım’lar bu yüzden, milletçe tuttuğumuzu yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin, daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bu gün bizler O’nu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz, onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız. Atatürk’ün izinden yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden Türk Gençliği, kendisine yakışan başarıyı elde etmekte ve etmeye de devam edecektir. Asırların pek nadir olarak yetiştirdiği dahillerden olan Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. Yılında rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Bütüner ‘Bir resim yap çocuğum’ adlı şiiri okudu. Okul öğrencilerinin 10 Kasım oratoryosu ve Zeybek oyunu gösterisi yapıldı. Anma programının Ulu Önder'i anlatan slayt gösterimi yapıldı; ardından okul öğrencilerinden oluşan koro türküler seslendirdi. Programın sonunda 10. yıl marşı çalınırken marş öğrenciler tarafından seslendirildi. Daha sonra 10 Kasım Atatürk'ün anma haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolünce ödüller verildi.

Resim Yarışmasında; Birinci Atatürk İlkokulundan Yüksel Teker, İkinci Fevzi Paşa Sevim kalkan İlkokulundan Rümeysa Solhan, Üçüncü Hüseyin Özkan İlkokulundan Cemre Kılıç ödüllerini aldı.

Şiir Yarışmasında; Birinci İmam Hatip Ortaokulundan Sertaç Yıldız, İkinci Namık Kemal Ortaokulundan Petek Coşkun, Üçüncü Feride Raşit Kalkan Ortaokulundan Sıla Pınar Acar ödüllerini aldı.

Kompozisyon Yarışmasında; Birinci Madran Anadolu Lisesinden Mafide Aydın, İkinci Mehmet Tuncer Anadolu Lisesinden Sinem Yaldırak, Üçüncü Muhsin Kalkan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinden Demet Akarçay ödüllerini aldı.





































Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 02:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472