banner480

Ülker Çikolata “endüstride mükemmellikte” Türkiye şampiyonu

Ülker Çikolata, sektör liderliğinin ardından endüstriyel mükemmellikte de öncü oldu.

Ülker Çikolata “endüstride mükemmellikte” Türkiye şampiyonu
banner269

Ülker Çikolata, sektör liderliğinin ardından endüstriyel mükemmellikte de öncü oldu.

Avrupa’nın önde gelen yarışması “Endüstride Mükemmellik Ödülü 2015”te Türkiye şampiyonu olan Ülker Çikolata, Eylül 2015’teki Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.  Yıldız Holding’in iki yıldır pilot şirketlerinde uyguladığı ve üretimde mükemmelliği hedefleyen “Yıldız Mükemmellik Yolu” Ülker Çikolata’ya Türkiye şampiyonluğu getirdi.

Ülker Çikolata, “Yıldız Mükemmellik Yolu” çalışmalarıyla, WHU (Otto Beisheim School of Management), INSEAD (The Business School for The World) gibi Avrupa’da önde gelen işletme okullarının ve Türkiye’de de Koç Üniversitesi’nin temsil görevi üstlendiği  “Endüstride Mükemmellik Ödülü 2015” (Industrial Excellence Award) yarışmasının Türkiye birincisi oldu.

Ülker Çikolata, alanında Avrupa’nın en önemli ödüllerinden olan “Endüstride Mükemmellik Ödülü 2015”te için 29-30 Eylül 2015’te Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonluğu’nda Türkiye’yi temsil edecek. Türkiye ilk defa bu yarışmaya katılım sağlayacak ve Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda ve İspanya birincilerine karşı yarışacak.

Geçtiğimiz yıllarda Ülker Çikolata’da başlatılan “Yıldız Mükemmellik Yolu” projesinin sonuçlarını sadece üretim süreçlerinde değil, uluslararası alanda da almaya başladıklarını belirten Yıldız Holding Gıda Grubu Başkan Yardımcısı Mete Buyurgan sözlerini şöyle sürdürdü: “Endüstride Mükemmellik Ödülü Jürisi Ülker Çikolata Fabrikası’ndaki “Yıldız Mükemmellik Yolu” uygulamalarını yerinde gözlemledi. İncelemeler sonucunda, Ülker Çikolata’nın sadece üretimde mükemmellik altyapısını kurmakla kalmadığını, mükemmellik olgusunu kurum kültürünün temel bir parçası haline getirdiğini de gördü. Bu çalışmalar, Ülker Çikolata’ya bu önemli ödül platformunda Türkiye birinciliğinin de yolunu açtı. Ülker Çikolata hem Türkiye’de hem de yurtdışında  kemmellik arayışındaki birçok şirket için başarılı bir örnek olacak. Ülker Çikolata bünyesinde yürütülen çalışmalar sayesinde imalat dönüşümlerinin hızlandığını ve kaynak israflarının kaynağında önlendiğini dile getiren Buyurgan, böylece Türkiye’ye de katma değer kazandırıldığını vurguladı.”

Yıldız Mükemmellik Yolu nedir?

Yıldız Mükemmellik Yolu programı, en iyi örnekler geliştirilerek, Yıldız Holding kültürü ile harmanlanarak, kendine has bir program oluşturuldu. Yıldız Mükemmellik Yolu, uluslararası rekabete hazırlıkta önemli bir rol oynarken, her çalışanın sorumluluk alanında lider olduğu, temelinde verimlilik ve mükemmellik kültürü olan, mükemmelliği teşvik eden bir ortamda, sistemlerin şirkete, tüketiciye ve ülkeye değer katacak şekilde işlemesini destekliyor. Bu sürekli gelişim yolculuğuna tüm çalışanlar dahil oluyor.



Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 11:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472