banner480

Uğur Mumcu Çine’de de anıldı

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, vefatının 20. Yıldönümünde ADD Çine Temsilciliği’nin düzenlediği ‘Anma Gecesi” etkinliğiyle Çine’de de anıldı.

banner269
HABERİN GALERİSİ
Uğur Mumcu Anma Gecesi

Uğur Mumcu Anma Gecesi

24 Ocak 1993 günü Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden araştırmacı, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu vefatının 20. yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Temsilciliği’nin düzenlediği etkinlikle Çine’de de anıldı.

Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi’ne, Çine Belediye Başkan Vekili Abdullah Gökler, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Erol Öz, bazı belediye meclis üyeleri, ADD Çine Temsilciği Başkanı Ayşe Aşkar, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya ve çok sayıda Çineli katıldı.

“Anma Gecesi” etkinliğinde konuşan ADD Çine Temsilciliği Başkanı Ayşe Aşkar, “Fikirlerini kaleme almaktan çekinmediği için elim bir suikaste kurban giden usta gazeteci Uğur Mumcu’yu anmak için toplanmış bulunuyoruz. Uğur Mumcu, haksızlıklar karşısında susmadı bozuk düzene karşıydı azimli kararlı ve araştırmacıydı. Atatürkçülüğün, ulusal bağımsızlık ve ulusal onur olduğunu düşünüyordu. ‘Kemalizm benim yaşam şeklim’ demişti. Emperyalizm ve yerli işbirlikçilerine karşı onurlu bir duruş sergilemişti. Kemal Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz savunucuydu. Kalemini kimseye karşı eğmedi. Bugün Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının ardından 20 yıl geçti ve bu cinayet hala çözülemediği için toplum olarak yara almaktayız.  Davada şu an zaman aşımı ile karşı karşıya olduğumıuz için çağdaş hukuk devletine olan inancımız sarsılmaktadır. Faili mechul siyasi cinayetlerle yaşamdan kopartılmış aydınlarımızı unutmamak ve unutturmamak gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Sanatçı Selda Bağcan’ın Uğur Mumcu’ya ithafen bestelediği ‘Uğurlar Olsun!’ şarkısıyla birlikte gösterilen slayt gösterisinden sonra ‘Uğur Mumcu’nun tam bağımsızlık anlayışı ve günümüzdeki yansımaları’ hakkında konuşan ve dinleyicilere Uğur Mumcu’un çeşitli dönemlerde kaleme aldığı yazılarından okuyan Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya, “Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı,Necip Hablemitoğlu ve ismini sayamadığım nicelerinin suikaste kurban gitmesi emperyalizmin işgal etmek istediği her ülkede uyguladığı bir taktiktir. Emperyalizm Irak’ta Afganistan’da ve muhtelif birçok ülkede özellikle Mumcu gibi aydın, sosyolog ve toplumun aydınlanmasında öncül öneme sahip kişileri bir bir katletmiştir.” şeklinde açıklamada bulundu.

‘Anma Gecesi’nde Çineli tiyatro sanatçısı Ömer Öner’in tertip ettiği ve Çineli tiyatrocuların rol aldığı bir mizansen sergilendi. ‘Grup Düşsel’in şarkı dinletisinde ise grup üyelerince şarkılar söylenildi ve bazı gençler oyunlar oynadı .


Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2013, 03:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ahmet KOLTUK
Ahmet KOLTUK - 11 yıl Önce

uğur mumcu - bahriye üçok - a.taner kışlalı - hrant dink - gaffar okan ve fransada öldürülen hain pkk lilerin katilleri aynı bunu anlamamak için illede ak parti düşmanı olmak gerekir.

SIRADAKİ HABER

banner472