banner480

Türk Halkının Sabrını Zorluyorsunuz!

Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) adına Başkan Veli Tiryaki son günlerde gelişen olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Türk Halkının Sabrını Zorluyorsunuz!
banner269

Başkan Veli Tiryaki açıklamasında; “Türkiye sorumsuzca yapılan çağrı üzerine Kobani ateşiyle 8-9 Ekim'de bir kez daha yanmıştı. KCK ve HDP'nin çağrısı ile sokaklar savaş alanına dönmüş 50'ye yakın kişi yaşamını yitirmişti. HDP olayların ardından 'şiddet çağrısı' yapmadıklarını öne sürse de 50 vatandaşımızın katili olduğu gerçeğini değiştirememiştir. Siyasi partilerin her şeyden önce toplumsal huzuru koruma sorumluluğu vardır. Sizlerin bu sorumluluğu yerine getirmeleriniz ve bu sorumluluk içinde hareket etmenizi bekliyoruz.

 KCK'nın 1 Kasım Serhildan çağrısını Türk Devletine, Halkına meydan okuma olarak görüyoruz. Serhildan “ayaklanma, başkaldırı” manasına geliyor. KCK'nın yaptığı çağrı demokratik bir gösteriyi değil olaylarla noktalanacak ayaklanmayı, meydan okumayı ve sokak eylemlerini işaret etmektedir.

Kobani için küresel eylem çağrısı kapsamında 1 Kasım'da Türkiye'de  sokağa çıkma kararı alan HDP've DBP yi bu tehlikeli oyundan vazgeçmeleri  konusunda uyarıyoruz. Türkiye’ deki barış ortamının korunması için önemlidir. Sokağa çıkacak olan hainlere hatırlatmak isteriz ki sözde 1 Kasım Kobani dayanışması  Yasa dışı kalkışmadır. 7 -  8 Ekim’ de oynadığınız bu oyun 50 cana mal oldu. Sorumlu olanlar aynı hatayı yapmak üzeresiniz.

Tezgâhlanan oyun çok tehlikeli. Bir tek kıvılcımla çok büyük bir parlamaya ve hatta patlamaya dönüşebilecek bir tezgâh kuruluyor. Hükümetin 1 Kasım'daki isyan gösterilere izin vermeyeceğine inanıyoruz. DBP ve HDP'nin siyasi sorumluluk gereği bu sorumsuz davranışından vazgeçmesini bekliyoruz. Bizleri Kürt kardeşlerimizle karşı karşıya getirmesinler.  Öyle ki, bir anda Türkiye’yi bir baştan bir başa etkisi altına alması muhtemeldir.

Bizler de sokağa çıkarsak sorumluğun altında kalkamazlar. Sokağa çıkacak gençlerin, sokağa çıkacak gençlerin karşısına çıkmaya hazırlanan gençlerin ve hepimizin bu tehlikeli oyuna karşı çok dikkatli olması lazım.

Sizleri uyarıyoruz. DBP ve HDP yetkilileri 7-8 Ekimden gerekli dersi alırsınız ve gerçek bir siyasi parti gibi davranma yönünde hareket edersiniz ya da sağduyulu Kürt ve Türkler size anladığınız dilde cevap verecektir” dedi.


Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 12:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Aylin AKM..
Aylin AKM.. - 9 yıl Önce

türkiyede pkk terör örgütünün eylemlerinden en fazla zarar gören yine bölgenin insanları. bu görememelerine bir anlam veremiyorum. bizimle bereber yaşayan kamşu olduğumuz kız alıp verdiğimiz kardeş bildiğimiz kürt dostlarımın bu olayların sonunda batıda hayatlarını sürdürebileceklerinimi zannediyorlar. bu ayrılıktan sadeece güneydoğu değil batıda yaşayan kürt dostlarımızda zarar görecek. artık sesinizi çıkarın bu dış kaynaklı bölücü örgüte karşı çıkın ki 1000 yıllık kardeşliğimiz devam etsin.

SIRADAKİ HABER

banner472